[F1] Sportowe zawieszenie, co wybrać?
-
Pytanie .. chce wymienic zawieszenie odrazu mowie ze nie na gwint, chce wybrac pomiedzy z tych 2och zestawow :
[url=http://allegro.pl/eibach-zawieszenie-30mm-skoda-fabia-kombi-i2081758762.html]EIBACH[/url]
[url=http://www.v-maxzone.pl/produkty/11328,zawieszenie-weitec-ultra-gt-skoda-fabia6y-3-00-20i-+-diesel-30-3023282010.html]WEITEC[/url]
ceny sa podobne .. tylko ktore zestaw jest lepszy :?: <!-- s:?: -->
-
A co chcesz osiągnąć?
Polepszenie zachowania na drodze przy minimalnej różnicy w komforcie, czy bardziej "na twardo"?
Sam mam H&R i mam ich czasami dość...
-
lepsze 3manie na drodze z pomniejszeniem komfortu ... juz troche przejezdzilem na roznych zestawach i teraz tylko chodzi mi o firme
-
Weitec będzie twardszy, a co za tym idzie mniej komfortowy. Wytrzymałościowo i jakościowo to podobnie wygląda.
-
Na twoim miejscu spośród dwóch wziąłbym Eibacha <!-- s;) -->
-
ja osobiscie zakupilem amortyzatory blisteina i jestem zadowolony,jest twardo amorki o krotkim skoku robią co trzeba sprezyny mam niby -20 ale stoi wysoko tak ,ze gdyby liczyc koszta to za amory wyszlo mnie 1600zl 4szt.B8 sprezyny mialem wiec nie wliczam,ale gdyby doliczac springi to cos kolo 500 i za ta cene robi sie juz naprawde dobre zestawienie zawiechy do jazdy nisko i twardawo <!-- s:P -->-z opcji zestawu zawieszenia bo gwint jak juz to rozwarzal bym z wyzszej półki tyle ze cenowo najlepiej wychodzila mi taka opcja ale to jednak zalezy od upodoban i mozliwosci;)
gwin to gwint kit to kit :luka:
jak dla mnie git zobaczymy po ilu wyleją amory -
jednak wybralem Weiteca i nie narzekam .. moge go polecic .. jezeli ktos chce to moj poprzedni zestaw MTS jest na sprzedaz .. oferta w dziale GIEŁDA
-
Mam taką mała prośbę, gdyby ktoś miał fabkę I na seryjnych amorach i kapciach 165/70/14 ew innych byle średnica całego koła byłą mniej więcej taka sama, i mógł mi zmierzyć ile cm nad ziemią jest próg przy przednim i tylnym kole był bym bardzo wdzięczny <!-- s;) -->
założyłem nową zawiechę, ale z taką prędkością to robiliśmy, że nikt nie pomyślał, by zmierzyć ile poszła w dół -
[quote="Tofik"][b]Siemi[/b], możesz pokazać fotki, jak to cacko wygląda :?: <!-- s:) -->[/quote]
mniej więcej tak :
http://inter-tuning.pl/p/2466/44477/zawieszenie-gwintowane-ap-skoda-fabia-6y-sedan-kombi-3-00-35-65-35-65--zawieszenia-gwintowane-ap-zawieszenie.html -
[quote="kubex"]Mam taką mała prośbę, gdyby ktoś miał fabkę I na seryjnych amorach i kapciach 165/70/14 ew innych byle średnica całego koła byłą mniej więcej taka sama, i mógł mi zmierzyć ile cm nad ziemią jest próg przy przednim i tylnym kole był bym bardzo wdzięczny <!-- s;) -->
założyłem nową zawiechę, ale z taką prędkością to robiliśmy, że nikt nie pomyślał, by zmierzyć ile poszła w dół[/quote]Przód 20.5 cm
Tył 21.5 cm -
Wielkie dzięki, jutro postaram się napisać ile poszedł na obecnym setupie, może ktoś będzie chciał w przyszłości założyć taki sam <!-- s;) -->
No to na zestawie ultra SR+SPręzyny sparco przód usiadł o 2,5 centa do 18 cm, a tył aż do 17,5 cm.
-
Wracam do tematu ponownie, poprzednio nie miałem środków, ale teraz prawdopodobnie się uda.
Po zimie chcę zmienić zawieszenie w mojej Fabii (tzn amortyzatory i sprężyny). Chcę coś niekoniecznie sportowego, ale na pewno twardszego niż seria (może być też delikatnie niżej, ale bez szału proszę <!-- s:P -->). Najlepiej żeby było to trwałe (ponoć gazówki są najtrwalsze).
Może mi ktoś coś polecić albo pokazać gdzie tego szukać? Nie mam zielonego pojęcia jak to ma wyglądać bo nigdy tego nie robiłem
Przy okazji, ktoś poleci końcówki drążków lekko bardziej sportowe niż oryginał?
[b]Combi 1.9 TDI[/b]
-
Od Siebie polecę KYB ultra sr, nie rozrywają portfela, a auto dużo mniej się przechyla w winkalach i lepiej w nich prowadzi. U mnie są z Spręzynami sparco, ale wątpie, byś je już dorwał. Możesz napisać do rallyshop, bo oni tam mają je w ofercie.
-
Mała aktualizacja, wylał mi z tyłu jeden z amorów, reklamacja nie uwzględniona, to nie pozostało mi nic, jak oddanie do regeneracji. Efekt jest taki, że wyjęte zostały bebechy z ultraSR wsadzone w standardową obudowę amorów, wymienione co było uszkodzone i zalane innym płynem. Są tak twarde, że ręką ledwo dało się je wyciagnąć, a po zamontowaniu siada na max 5 cm.
-
[quote="kubex"]Mała aktualizacja, wylał mi z tyłu jeden z amorów, reklamacja nie uwzględniona, to nie pozostało mi nic, jak oddanie do regeneracji. Efekt jest taki, że wyjęte zostały bebechy z ultraSR wsadzone w standardową obudowę amorów, wymienione co było uszkodzone i zalane innym płynem. Są tak twarde, że ręką ledwo dało się je wyciagnąć, a po zamontowaniu siada na max 5 cm.[/quote]
a ile na nich przejechaleś?
-
a jaka przyczyna odmowy reklamacji
-
http://racingstreet.pl/sprezyny-sportowe-vogtland-skoda-fabia-typ-6y-14-14-16v-incl-kombi-100-1207-p-70623.html<!-- m -->
Co polecacie to czy np zawieszenie sportowe ? Nie chcę dużo pieniędzy wydać a autko posadzić chciałbym. Czy przy wymianie sprężyn ori na te zmieniają się jakieś kąty w zawieszeniu ? -
może tutaj uzyskam jakąś odpowiedź, czy zawieszenie gwintowane od polo 6n podejdzie do fabii?
-
z polo 9n, ibizy 6l lub cordoby 6l powinno - platforma A04
6n to A03 -
a orientujesz się, jak to jest z kombi? czy nie ma to znaczenia?