Co dziś zrobiłeś dla swojej Fabii?
-
Dziś umyłem szyby zwykłym płynem i szmatą. Czemu tak? Bo zbiornik płynu do spryskiwaczy odmówił posługi i wylał całą swoją zawartość pod siebie... Zapewne wężyk spadł albo koło pompki puszcza, ale inżyniery tak pomyślały, że muszę odkręcać koło i nadkole. A pęc to on raczej nie mógł, miałem zimowy płyn na mrozach. Ale chyba wiem, na której dziurze ten wężyk spadł. Nie mam czasu na pierdoły, jadę z tym w pn w odpowiednie miejsce <!-- s:) -->.
-
Dokładnie umyta, wypsikana, wyczyszczona i z nową żarówką LED w bagazniku
-
Zalozylem ledy PY21W do tylu ale mam problem bo kierunki migaja normalnie a na liczniku kontrolka mruga 2 razy szybciej.
-
ja w sobote zaszalalem
Myjnia mobilna
Ekologiczne i nieinwazyjne mycie parowe - pakiet Super Service:
Mycie zewnętrzne: gruntowne mycie parą, nabłyszczanie felg i opon,
Mycie wewnętrzne: odkurzanie, czyszczenie plastików, kokpitu, elementów chromowanych i
zakamarków, zewnętrzne i wewnętrzne mycie szyb,
Woskowanie,
koszt - 39zl
obserwowalem z okna i bylem pod wrazeniem, pracownik obrabial moja Fabke 2 godz.
no ale jak mozna umyc auto 2-ma litrami wody ??
wyjasnil mi ze stosuje pare i odpowiednie sciereczki ktore absolutnie nie rysuje lakieru
no ale srodek wysprzatany super i nablyszczony
alufelgi tez czysciutkie a opony i wszystkie plastiki zaczernione , nawet wycieraczki
wosk polozony recznie po myciu - jaki ??
takze jestem pod wrazeniem, az milo wsiasc do auta -
@dadi - kontrolka miga dwa razy szybciej = auto sygnalizuje Ci, że żarówki się przepaliły <!-- s;) -->
-
[quote="dadi1032"]Zalozylem ledy PY21W do tylu ale mam problem bo kierunki migaja normalnie a na liczniku kontrolka mruga 2 razy szybciej.[/quote]
Jakie zamontowales, mozesz zapodac foto? Powod, to male zuzycie pradu, gdzie komputer wykrywa, jako spalona zarowke <!-- s:) -->
-
http://www.ebay.co.uk/itm/180711759952?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649<!-- m -->
to sa takie z gory dziekuje
-
Dużooo, olej w silniku świeży do tego wszystkie filtry, płyn chłodniczy, bałwanek lewego tylniego amorka i żarówka światła mijania wymieniona. Na koniec autko zostało umyte <!-- s:) --> .
-
Zmienione opony na zimowe (najwyższa pora) <!-- s:) -->
-
Wymienione:
- rozrząd
- olej silnikowy
- filtry powietrza i oleju
- płyn hamulcowy
- płyn chłodniczy
Zapomniałem o filtrze paliwa i świecach :zawstydzony: <!-- s:zawstydzony: --> Mechanik również....
-
Fabia wypucowana z zewnątrz i w środku <!-- s:D -->
-
odebrałem dowód stały.
-
Zawitały dywaniki w wersji zimowej (gumowe) <!-- s:P -->
-
Nowa uszczelka pod głowicą zaworów
-
Wjechały dziś zimówki i nowe wycieraczki <!-- s:D -->
-
A ja właśnie wróciłem z przeglądu instalacji gazowej na 105 tysięcy. Instalacja ma 75k km i wszystko chodzi bez zarzutu <!-- s;) -->
-
Dziś wymiana zbiorniczka płynu do spryskiwaczy - okazało się że już "nasi tu byli" i silikonowe połatanie nie wystarcza <!-- s:) -->.
--EDIT--
Niestety nowy zbiorniczek okazał się... dziurawy na szwie . Zamówiony kolejny i wymiana odroczona do wtorku.
-
Troszkę czasu wolnego w pracy miałem i wykorzystałem go na mycie fabki :hurra: <!-- s:hurra: -->
-
Wczoraj zmiana ogumienia na zimowe, jutro wymiana oleju <!-- s:) -->
-
wczoraj kupiłem jej suba :hurra: dzisiaj go podłączę :hurra: <!-- s:hurra: -->