Co dziś zrobiłeś dla swojej Fabii?
-
Wczoraj :sprzata: <!-- s:sprzata: --> fabićkę
-
[quote="1.4-16v Michał"]To uszczelniaj i nie będzie się lało <!-- s;) -->[/quote]
Uszczelniłem - silikon do akwarium, po 2 dniach znowu zaczyna się woda wlewać
-
[quote="Wojol"][quote="1.4-16v Michał"]To uszczelniaj i nie będzie się lało <!-- s;) -->[/quote]
Uszczelniłem - silikon do akwarium, po 2 dniach znowu zaczyna się woda wlewać [/quote]
To coś ci ta operacja nie wyszła. Spróbuj jeszcze raz -
[quote="Wojol"]Uszczelniłem - silikon do akwarium, po 2 dniach znowu zaczyna się woda wlewać [/quote]
przed położeniem silikonu, odtłuściłeś krawędzie ? - mógł się "odkleić" . -
A moja fabka dostała niewidzialną wycieraczkę na tył i przód. Operacja ta jest męcząca ale skuteczna podczas deszczu :cwaniak: <!-- s:cwaniak: -->
-
Michał - opowiedz coś więcej - ile kosztuje, ile czasu zajęło Ci nałożenie i jak wygląda efekt?
-
Koszt nie wielki bo 16zł. Kupisz to w każdym markecie. Ja kupiłem specyfik firmy autoland. Bardzo wydajne i daje mega efekt podczas deszczu. Polecam Co do nałożenia do tzreba troszkę polerować szybkę ale nie ma tak źle <!-- s;) -->
-
Adaptacja przepustnicy - problem z zadyszką na zimnym silniku zniknął <!-- s:D -->
-
Wyczyściłem dziś podszybie z liści - ostatni raz stałem pod drzewem w okresie jesiennym <!-- s:P -->. Dodatkowo przetkałem nieco odpływy z podszybia, z jednej strony woda źle spływała. Powycierałem również bardziej brudniejsze miejsca pod maską (po wewnętrznej stronie maski ślady od soli - zapewne po poprzedniej zimie). W najbliższym czasie planuję konserwację widocznych wszelakich zawiasów i innych połączeń metalowych.
-
Umyta, potraktowana specyfikiem do opon i do plastików i wyczyszczona <!-- s:D -->
-
Też dziś czyściłem ( blisko 30 min) bo postawiłem 2 dni temu auto pod drzewem + jeszcze małe białe prezenciki :zdegustowany: Teraz wygląda jak moja fabka <!-- s -->
-
Nie ja ale kolega [b]koleś[/b] zrobił mi piękne podświetlenie wnętrza więcej w moim temacie http://www.fcp.pl/forum/viewtopic.php?t=10115<!-- m -->
-
Fabka został umyta, odkurzona i nieco wypastowana, a teraz śpi w garażu <!-- s;) --> .
-
Wymiony kompletny tłumik, cewka, i uszczelnienie tylnych drzwi :hyhy: <!-- s:hyhy: -->
-
dziś zatankowałem a od poniedziałku wymieniłem kompletne zawieszenie i fabka dostała nowiutkie tarcze i klocki <!-- s -->
-
Kupiłem w Lidlu osłonę termiczną na szybę przednią (za 11,99 ). Jestem ciekawy, jak spisze się, jeśli chodzi o ochronę przed porannym skrobaniem <!-- s:) -->. A już na pewno będzie się dobrze spisywać w następnym sezonie letnim.
-
może też kupię? w Końcu będę trzymał fabkę na strzeżonym póki co... myślę również o tym pokrowcu na samochód, który teraz też jest w ofercie i stojaku na koła <!-- s;) --> i podnośnik żaba - bo jest w ładnej cenie.
-
[b]gory[/b] stojak jak najbardziej polecam świetna sprawa użytkuję podobny już od mniej więcej 5 lat <!-- s;) -->
-
gory, właśnie też myślałem o tym pokrowcu. Na śnieg to pewnie byłaby sprawa idealna. A swoją drogą ja pamiętam jeszcze z dzieciństwa, że na osiedlowym parkingu zawsze stały jakieś samochody (najczęściej maluchy) przykryte podobnymi pokrowcami. Teraz moda wraca <!-- s:) -->.
-
Aczkolwiek ja opony trzymam u wujka w garażu i wiszą na ścianie. Mam kpl. z felgami.