Samochody jeżdżące na "L".
-
Chciałbym założyć nowy temat, myślę, że każdemu się przyda kto potencjalnie chce kupić auto.
Prosiłbym krótko o podanie odpowiedzi, jakie samochody są używane w danej części kraju do nauki jazdy, pomoże to napewno osobom które chcą lub potrzebują drugiego auta w gospodarstwie domowym, a nie koniecznie ma być to samochód po nauce jazdy.
Więc może zacznę:Kraków - toyota yaris modele od 1999 roku do dziś.
-
Pila do 2007 roku byly Fiaty Punto od 2007 do chyba chwili obecnej Renault Clio <!-- s;) -->
-
Tychy - toyota yaris gieś około 2 lata wstecz były grande punto
-
Tarnobrzeg, Stalowa Wola, Sandomierz i okoliczne miejscowość szkolą się na Peugeotach 207 w HB
-
Ciechanów -Fiaty Grande Punto, ale uwaga. teraz zmieniają się na Suzuki Swift, więc punciaki będą wyprzedawać na pewno.
W Wawie to widzę, że jeżdżą Yariski te nowe i Fabie II.
-
Gliwice - Toyoyta yaris i grande punto. Wcześniej były punta, corsy, micry. U prywatnych szkół jazdy występują różne auta. Osobiście zdawałem kurs jazdy na puncie 2 i micrze, to było dawno <!-- s:) -->
Opole - clio te nowe i yariski
Pamiętam czasy jak uczyliśmy się jeździć na maluchach i cecetkach
-
Poznań to Renault Clio chyba III (w aktualnej odłonie).
Coś słyszałem, że mają być fabie zamiast Clio, ale nie wiem, czy tylko w PO czy w całym kraju.. -
W wawie prawie wszystkie eLki to Fabie II przed i po FL (bardzo często tsi).
Ostatnio byłem w zakopcu i tam widziałem tylko Mitsubishi Colty. -
Elbląg - Grande Punto
Ostrołęka - Panda i Grande Punto
Wwa - F2 <!-- s;) --> -
Kalisz i okolice Renault Clio. Wcześniej były Punto.
-
Trójmiasto puki co grande punto, w chwili obecnej yariski wchodzą także punto idą do żyda w większości <!-- s;) -->
-
Ponoć do Krakowa mają zawitać fabianki za yarisy na egzaminach.
Pozdrawiam
sid -
Moim zdaniem taki temat nie ma sensu, ponieważ sporo jest modeli samochodów, które są godne uwagi. Raczej skupiłbym się na tym jak rozpoznać samochód, który służył w szkole jazdy. Wiadomo, że dodatkowe pedały są demontowane <!-- s;) -->
-
[quote="klaude"] Raczej skupiłbym się na tym jak rozpoznać samochód, który służył w szkole jazdy. [/quote]
po wpisie w dowód rej albo polisie oc/ac.
tak samo jak taxi. -
Czy szkoła jazdy MUSI wpisać w dowód rejestracyjny, że samochód służy do nauki? Ktoś mi kiedyś mówił, że sprzedają "L-ki" bez takich wpisów.
-
[b]klaude[/b], aż tak biegły w przepisach nie jestem, skoro przeróbka jak LPG jest wbita, to "dodatkowe pedały" też muszą ..... trzeba by sprawdzić odpowiednie rozporządzenie.
-
Wg. mnie to auto jest przypisane na pracownika, gdzie mu służy jako miejsce pracy... Pedały (chyba) i gaz niekoniecznie muszą służyć wpisane pod instruktaż, ale ja nie wiem, czy mam rację, kto jest biegły, to proszę poprawić
Nie mniej jednak, by nie było, że za dużo gadam, ale nie na temat, to piszę moją rozdziałkę, jak u mnie jest: <!-- s:) -->
Dębica -> Rzeszów - Peugeot 207
Dębica -> Tarnów - Renault Clio, doszły mnie słuchy, że będzie nowe Suzuki Swift, w siedzibie, gdzie robiłem, to widziałem na Tarnów przypisanego Swifta bordowego oraz dziś białego z innego ośrodka... -
w karcie pojazdu musi być wpis dodatkowe pedały(dostosowanie do nauki jazdy ) tak samo taxi lpg itp. ale bardzo często przy autach szkół jazdy taxi karty pojazdów często giną i sa wyrabiane duplikaty gdzie juz tego wpisu nie ma żyjemy w POLSCE i takie rzeczy niestety się zdarzają
-
[quote="enemik"]i sa wyrabiane duplikaty[/quote]
więc to też można sprawdzić w UM ... :zdrowko: <!-- s:zdrowko: -->
[b]EOT.[/b] -
nie trzeba sprawdzać bo z tego co wiem na karcie pojazdu chyba jest napisane duplikat ale nie wiem dokładnie <!-- s:) -->