[F1 i F2] Wycieraczki przednie/tylna
-
W jaki sposób zdemontować plastikową osłonę klapy??
Proszę o pomoc
-
[quote="maninnew"]W jaki sposób zdemontować plastikową osłonę klapy??
Proszę o pomoc[/quote]
trzeba podwarzać, montowana na zatrzaskach jak jeden puści to leci
-
Jeżeli wycieka mi płyn pod plastikową obudową to pewnie ta rurka do wymiany?
-
[quote="maninnew"]Jeżeli wycieka mi płyn pod plastikową obudową to pewnie ta rurka do wymiany?[/quote]
być może tylko wężyk sie zesunął, trzeba tam zajrzeć i zbadać -
Ale psika na szybę i leci mi pod obudową
Czyli rurka do wymianytak??
-
[quote="koleś"][quote="Rubin85"]a sciągał ktos moze całe ramie z wieloklina?[/quote]
Ja ściągałem. Zrobiłem własny ściągacz z kawałka rurki, dwóch podkładek i śruby M8.
Możesz ściągacz zakupić na allegro:http://allegro.pl/yato-sciagacz-do-ramion-wycieraczek-yt-0846-i1333356754.html<!-- m -->[/quote]
Mam ten sam problem z wycieraczką, wali non stop o słupek, możesz wrzucić fotkę tego Twojego patentu, może sam też taki zrobię
-
a moze poprostu wypadlo z zaczepu :?: <!-- s:?: --> juz raz tak mialem i to wlasnie byl powod
-
[quote="Wojtas"]a moze poprostu wypadlo z zaczepu :?: <!-- s:?: --> juz raz tak mialem i to wlasnie byl powod[/quote]
No właśnie nie wypadła, sprawdzałem nie potrafię tej nakrętki metalowej ruszyć która jest pod nakrętką :[
-
[quote="koleś"][quote="Rubin85"]już zastanawiam sie nad kupnem tego sciągacza [/quote]
Nie ma się co zastanawiać. Bez niego ani rusz.[/quote]
E tam... zaraz ani rusz <!-- s:) -->.
Zdejmij plastikową osłonę, odkręć oryginalną nakrętkę. W to miejsce wkręć do połowy zwykłą nakrętkę a z drugiej strony jakąś śrubę o tym samym gwincie. Jak chcesz to polej złącze czymś tam, pamiętaj tylko, że jeśli colą to ona musi być bez cukru .
Lewą ręką złap mocowanie wycieraczki i ciągnij do góry, w prawą rękę weź Skriabina i LEKKO pukaj w śrubę. Za setnym puknięciem wycieraczka zejdzie. Sprawdzone w praktyce. -
A zna ktoś patent jak ściągnąć tylną wieczeraczką nie mając takiego urządzenia jak na zdjęciu?
-
30 zł :zabawa: <!-- s:zabawa: -->
-
Nie lubię kupować narzędzi które użyję tylko raz.
-
to jedź na warsztat.
-
Witam
od paru dni lewe pióro wycieraczki zaczęło uderzać o lewy słupek, im szybszy bieg wycieraczek tym mocniejsze uderzenia, już lakier odprysnął,
ramie jest na wieloklinie, polecono bym przekręcił ramie nizej na wieloklinie,ale nie wiem jak to ramie odkrecić, śrube z góry odkręciłem ale potem nie wiem jak się już do tego zabrać,ma ktoś moze jakiś inny pomysł?
pozdrawiam
-
[b]bartekekstra[/b] szukanie naprawdę nie [b]BOLI[/b], kolejna sprawa to nim założysz nowy temat zapoznaj się z [b]reg.[/b] - brak prefixu.
-
http://www.skodaczesci.pl/porady/skoda/Fabia/54 Starałem się wymienić według tego, ale boje się mocniej pociągnąc, zeby coś nie pękło. Może ktoś pomóc opisać jak to powinno się robić? <!-- s:P -->
-
[b]seven[/b], Też nie dawno wymieniałem, bo chyba od nowości nie była wymieniana. Lekko poruszałem w lewo, potem w prawo i energicznym ruchem pociągnąłem według instrukcji do której podałeś link i poszło <!-- s;) -->
-
Ale dosłownie pociągnałeś czy wypchnałeś? <!-- s:P -->
-
Pociągnąłem energicznie. Też bałem się że coś urwę, ale poszło bez problemu <!-- s;) -->
-
[b]Zdecydowanym[/b] ruchem wyciągnij wycieraczkę z uchwytu.