Co dziś zrobiłeś dla swojej Fabii?
-
Auto umyte i zdjęte wszystkie naklejki <!-- s:) -->
-
u mnie również od piątku letnie obuwie <!-- s:) --> zimówki zakonserwowane
-
Moja dziś miała wolne. Wybrałem się rowerkiem do pracy <!-- s;) -->
-
Pobiłem swój rekord w spalaniu: 6,11 l/100km :szok: <!-- s:szok: -->
-
[quote="kojotekk"][quote="jerry1333"]Pobiłem swój rekord w spalaniu: 6,11 l/100km :szok: <!-- s:szok: -->[/quote]
Ja dziś swoją zalałam do pełna, ciekawe czy też będę miała takie spalanie, jak podliczę na koniec. :hyhy: [/quote]
Tylko ja do tej pory nie wychodziłem poza 5,6 a najmniejsze miałem 4,9 (prowadzę pełny log tankowań i przejechanych km od kiedy kupiłem auto). W weekend muszę przysiąść zobaczyć czy przypadkiem mi hamulce nie dają tarcia dodatkowego po wymianie płynu hamulcowego i poprawieniu ręcznego.
-
Wymiana oleju (Castrol Edge 5W40 TD), filtra oleju, paliwa i powietrza (kabina + główny).
-
W końcu zmiana opon na letnie <!-- s:) -->
A oprocz tego szykuje sie dokladne mycie na wyjazd majowy -
Odkurzyłem, wymyłem i nawoskowałem porządnie samochód, posprawdzałem układy mechaniczne żeby nie było żadnej niespodzianki na wypadzie majowym. W poniedziałek szykuje się trasa Gliwice - Wrocław - Berlin <!-- s;) -->
-
We wtorek fabia dostała znamku (winiete ) <!-- s:) -->
-
Auto zostało dziś odkurzone, została umyta i wyprana boczki i tapicerka drzwi, pulpit i słupki.Dodatkow tylna kanapa została wyczyszczona wodą z płynem.Bagażnik wysprzątany z usunięciem bezużytecznych rzeczy.Niestety z powodu kiepskich warunków atmosferycznych nie zostało umyte na myjni, ale myłem je 1,5 tyg temu więc wygląda nie źle.
Pojazd gotowy do wyjazdu na majówkę... -
Fabia dostała nową osłonę na kable wyssokiego napięcia <!-- s:) -->
-
Nakładki od RS-ki zagościły na pedałach <!-- s:) --> .
-
Mirek, jak sprawa z inwestycją wyglądała i montażem? <!-- s:) -->
-
inwestycja wyglądała tak że enemik sprzedał swoja fabie i opchnął Mirkowi nakładki :hyhy: <!-- s:hyhy: --> Mirku jak poszło zakładanie bolą paluchy ? czy jakiś sposób ?
-
Że nic nie mówiłeś o sprzedaży, sam potrzebuję takowych nakładek... :zalamany: <!-- s:zalamany: -->
-
Po "długich" bojach, dzięki informacjom od Kaczmara i przewertowaniu forum zamontowałem głośniki w moim sedanie. Jak ja mogłem jeździć bez tylnych głośników :hyhy: jak zawsze to co wydawało się najtrudniejsze zrobiło się w minut pięć :] <!-- s:] --> .
-
[quote="Tofik"]Mirek, jak sprawa z inwestycją wyglądała i montażem? <!-- s:) -->[/quote]
Tak jak enemik napisał, nakładki są od niego z byłej fabiuli, co do montażu to sprzęgło i hamulec bajka, co do gazu zajęło chwilę koło 15 min, ale teraz prezentuje się jak należy . Trochę już tego chromu mam wewnątrz .
-
Dzisiaj od rana szaleje z nową Fabką, wczoraj kupioną Mycie, woskowanie, odkurzanie - jednym słowem niezłe pucowanie <!-- s:) -->
-
Z dniem dzisiejszym na tylnej klapie zagościła nowa wlepa FCP złożona tylko z liter, sid przyznaję, że teraz piękniej się prezentuję niż ta na folii.
-
A ja dzisiaj wyszorowałem felgi, wspaniale lśnią się w taką pogodę! <!-- s:) -->