[F1] Pytanie o drzwi
-
Witam w dniu dzisiejszym mniełem kuku na skrzyzowaniu.Mam pytanie czy tylne drzwi od stkony pasazera pasuja do kazdej wersji.Ja mam sedana i czy moge kupic drzwi od kombi albo hatchback czy tylko od sedana,dzieki za odpowiedzi.
[color=#CC0000]post o tej samej tematyce wystarczy w jednym dziale .. [/color]
-
Witam w dniu dzisiejszym mniełem kuku na skrzyzowaniu.Mam pytanie czy tylne drzwi od stkony pasazera pasuja do kazdej wersji.Ja mam sedana i czy moge kupic drzwi od kombi albo hatchback czy tylko od sedana,dzieki za odpowiedzi.
[size=75][ [i][b]Dodano[/b]: 27-03-2011, 20:02[/i] ][/size]
Witam poraz drugi czy nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie.Jescze raz czy tyne drzwi od strony pozażera do sedana pasują od hetchbacka dzieki za odpowiedz. -
z tego co sprawdziłem w ETCE, wynika że sedan i hatchback mają takie same drzwi tylne, natomiast combi ma inne
-
Ciacho dziekuje za odpowiedz na ile ta info jest prawdziwa bo chcialbym uniknac pomyłki i gdzie to sprawdziles masz moze jaka strone,dzieki jeszcze raz.
-
stronki nie mam, ale mogę Ci podać numer katalogowy drzwi sedan/htb: 6Y6833052 (są to drzwi prawe)
drzwi do combi mają inny numer: 6Y9833052
spróbuj coś poszukać po tych numerach w google, może znajdziesz w ten sposób jakąś stronkę, która da Ci pewność do tego co napisałem
-
[quote="Ciacho"]numer katalogowy drzwi sedan/htb: 6Y6[b]833052[/b] (są to drzwi prawe)
drzwi do combi mają inny numer: 6Y9[b]833052 [/b][/quote]
troche dziwne - generalnie powinny być te same...
ale tam 6Y6 a tu 6Y9 ... :kwasny: <!-- s:kwasny: --> -
Witam sprawdziłem w serwisie i jednak drzwi sedana i hatchbacka sa identyczne a do kombi sa inne,Ciacho jeszcze raz dzieki.
-
pewnie sie różnią jakąś małą pierdółką, jak to zwykle bywa w takich przypadkach <!-- s:) -->
-
a czy jest jakas roznica w drzwiach przed liftem i po ? ( tez szukam tylnych drzwi do sedana =))
-
:zdrowko: <!-- s:zdrowko: -->
-
Wydaje mi się, że drzwi od combi mają za szybą na jej ramie uchwyt na listwę, bo listwa idzie pod wszystkimi szybami, a hatchbacku nie ma już takiego uchwytu, ponieważ listwa kończy się pod szybą drzwi (brak małej trójkątnej szybki bagażnikowej).
Poniżej zdjęcie drzwi od hatchbacka lub sadana i zaznaczone miejsce, o którym mowa powyżej.
[img]http://rufus123.webhost.pl/fora/fcp/foto/drzwi.jpg[/img] -
Odświeżę temat, by wszystko było w jednym miejscu: Czy drzwi przednie są takie same w każdej fabii?
Pozdrawiam!
-
W fabii I są takie same.
-
[b]Więc wyjaśniam: [/b]
ZWRACAM UWAGĘ NA TYCH UŻYTKOWNIKÓW, KTÓRZY NIE WIEDZĄ LUB NIE SĄ PEWNI, A WPROWADZAJĄ W BŁĄD!!! TO NAPRAWDĘ MOŻE KOGOŚ ROZCZAROWAĆ!!! --->>> "weuek »; MirekS »"
To, co inni koledzy dostrzegli w różnicy np. numerów katalogowych było świetnym tropem (BRAVO "Ciacho »"). Otóż kombi posiadają inne tylne drzwi i w żaden sposób nie obędzie się "bez problemów przy montażu"...ba...ich prawidłowe założenie (lub użytkowanie) okaże się wtedy niemożliwe.
[b]Reasumując:[/b]
Drzwi przednie w każdej fabii są identyczne, natomiast tylne są inne w wersji kombi. Chodzi o inny obrys trójkąta (szyby), wynikający z trochę innego profilu karoserii.[img]http://www.gnomon.pl/samochody_os/photos/skoda_fabia6Ykombi.jpg[/img]
[img]http://img.chceauto.pl/arts/skoda-fabia-i-tanie-auto-dla-kazdego-187-512_v1.jpg[/img]
[img]http://img.chceauto.pl/skoda/fabia/skoda-fabia-hatchback-5-drzwiowy-133-9442_v1.jpg[/img]
Mam nadzieję, że przyda się potomnym <!-- s:D -->
-
[quote="BMK330"][b]Więc wyjaśniam: [/b]
ZWRACAM UWAGĘ NA TYCH UŻYTKOWNIKÓW, KTÓRZY NIE WIEDZĄ LUB NIE SĄ PEWNI, A WPROWADZAJĄ W BŁĄD!!! TO NAPRAWDĘ MOŻE KOGOŚ ROZCZAROWAĆ!!! --->>> "weuek »; MirekS »"
To, co inni koledzy dostrzegli w różnicy np. numerów katalogowych było świetnym tropem (BRAVO "Ciacho »"). Otóż kombi posiadają inne tylne drzwi i w żaden sposób nie obędzie się "bez problemów przy montażu"...ba...ich prawidłowe założenie (lub użytkowanie) okaże się wtedy niemożliwe.
[b]Reasumując:[/b]
Drzwi przednie w każdej fabii są identyczne, natomiast tylne są inne w wersji kombi. Chodzi o inny obrys trójkąta (szyby), wynikający z trochę innego profilu karoserii.Mam nadzieję, że przyda się potomnym <!-- s:D -->[/quote]
Na 100% się przyda, tylko to co wspomniałeś napisał już dawzo007 w 2011 roku. Celowe zagranie?
Pozdrawiam
sid -
Celowe? Come on? To co napisał DAWZO nie wyjaśnia sprawy, gdyż sam szukałem informacji w tym temacie i ten post niczego na 100 % mi nie rozjaśnił - może również z powodu wypowiedzi wprowadzających w błąd. Po tym jak doszedłem w czym tkwi szczegół, postanowiłem opisać to w sposób merytoryczny. Teraz wiem na 100%, że klubowicze szukający odpowiedzi w temacie zostaną oświeceni.
Pozdrawiam,
BMK