Filtr paliwa w Fabii
-
Witam! Czy ktoś wymieniał filtr paliwa i wie gdzie go szukać?
Fabia sedan 1,4 MPI 50kW 2001.
Wszystkie inne filtry znalazłem i wymieniłem a tego nie mogę znaleźć.
Jeszcze jedna sprawa, gdzie fachowcy montujący alarm umieszczają baterię zasilającą alarm?
WALPAN[/b] -
Filtr paliwa znajduje sie pod podwoziem (pod prawa strona tylniego siedzenia pasazera)
-
[quote="walpan"]gdzie fachowcy montujący alarm umieszczają baterię zasilającą alarm?
[/quote]No chyba w centralce alarmu.
-
A wiecie gdzie znajduje się filtr paliwa w 1.9 TDI?
-
[quote="sobot"]A wiecie gdzie znajduje się filtr paliwa w 1.9 TDI?[/quote]
Myślę, że tam gdzie i w benzyniaku jak [b]Wojtas[/b] powiedział.
-
[quote="MirekS"][quote="sobot"]A wiecie gdzie znajduje się filtr paliwa w 1.9 TDI?[/quote]
Myślę, że tam gdzie i w benzyniaku jak [b]Wojtas[/b] powiedział.[/quote]
Z tego co mi wiadomo to w TDI filtr paliwa jest pod maską ( mogę się mylić <!-- s:) --> )
-
czy ktoś samodzielnie wymieniał filtr - zastanawiam się w jaki sposób odłacza się koncówki przewodów. Bóg zapłać za podpowiedzi
-
Filtr paliwa w TDI znajduje sie pod maska silnika. Z lewej strony patrząc na silnik.
-
[quote="walpan"]Witam! Czy ktoś wymieniał filtr paliwa i wie gdzie go szukać?
Fabia sedan 1,4 MPI 50kW 2001.
Wszystkie inne filtry znalazłem i wymieniłem a tego nie mogę znaleźć.
Jeszcze jedna sprawa, gdzie fachowcy montujący alarm umieszczają baterię zasilającą alarm?
WALPAN[/b][/quote]
Witam .W mojej Fabii jest fabryczny alarm i central zamek , aby się dostać do centralki trzeba zdjąć dekielek bezpieczników (zobaczysz go po otwarciu drzwi kierowcy -bok konsoli ).aby dostać się do centralki trzeba rozkręcić od strony kierowcy polastikowe wykończenie , w którym znajduje się zamykany schoweczek.orginalna syrena nie jest podpieta do akumulatora lecz zasilana jest baterią,bateria montowana jest z tyłu syreny tam gdzie wyłacznik. -
[quote="makh"]czy ktoś samodzielnie wymieniał filtr - zastanawiam się w jaki sposób odłacza się koncówki przewodów. [/quote]
Ja nie wymieniałem, ale z tego co pamiętam przy wymianie wydechu, to są tam opaski sprężynowe które po ściśnięciu kombinerkami łapek otwierają się i zsuwasz wężyk, jednak nie jestem tego pewny, a teraz nie mam dostępu do kanału.
-
[quote="MirekS"][quote="makh"]czy ktoś samodzielnie wymieniał filtr - zastanawiam się w jaki sposób odłacza się koncówki przewodów. [/quote]
Ja nie wymieniałem, ale z tego co pamiętam przy wymianie wydechu, to są tam opaski sprężynowe które po ściśnięciu kombinerkami łapek otwierają się i zsuwasz wężyk, jednak nie jestem tego pewny, a teraz nie mam dostępu do kanału.[/quote]
[b]Miruś[/b] jak zawsze masz racje filtr w benzyniakach znajduje sie pod podwoziem obok tylneigo prawego kola i jest mocowny opasakmi <!-- s:) --> dodam ze zaleca sie jego wymiane co 100 kkm
-
[quote="Wojtas"][b]Miruś[/b] jak zawsze masz racje <!-- s:) -->[/quote]
Ach [b]Wojtuś[/b] bez przesady :zawstydzony:
-
jesli co 100 tys, to czas juz sie do tego przygotowac.
jakosc naszych paliw daje wiele do myslenia -
ja swoj juz wymienilem po przejechaniu 40 kkm, bylo to spowodowane nalaniem benzyny zmixowanej z olejem opalowym na stacji :wsciekly: <!-- s:wsciekly: -->
-
ja tez wymienialem filtr op 80 tys. nie ma problemu z tym u mnie byly 3 wezyki co latwo schodza.wystarczy kanal i subokret i po sprawie :oczami: <!-- s:oczami: -->
-
od strony kierowcy w desce rozdzielczej na boku jak otwierasz drzwi to bedziesz widziec
-
[b]darco[/b] nie ma sprawy
-
Moja Fabia ma 110tys. przebiegu. Filtr paliwa był wymieniany przy 60tys.km.
Obecnie mam objawy podczas wolnej jazdy np w korku na biegach 1-2-3 przy trzymaniu pedału gazu w jednej pozycji lub delikatnym wciskaniu Fabią szarpie. Co może być przyczyną? Czy to filtr paliwa?Pozdr
Augustów - obwodnica TAK!!! -
Ja filtr wymienilem po 50 kkm raczej profilaktcznie bo nic sie nie dzialo
A ty adamoniutek sprawdz czy nie skacza ci obroty jesli tak to najprawdopodobniej przepustnica poszukaj na forum no ale filtr tez moze robic takie rzeczy
Pzdrawiam -
Obroty silnika (wolne) mam nierówne od dawna, wg serwisu - ten typ tak ma. Za diagnoze zapłaciłem 50 zł i nic dalej nie wiem. Błędy wykasowane. Komp nic nie wykazał.
:zakrecony: <!-- s:zakrecony: -->
Zmienię jeszcze może filtr powietrza, bo też ostatnio był wymieniany 50tys.km temu (2 lata temu). Świece mam wymieniony ok miesiąc temu.
Może pomoże. jak nie to biore się za filtr paliwa.
Pozdr