CB Radia
-
witaj kolego ja posiadam w swojej skodzilli Intek 760 plus ,antena sirio 145 .Całosc cyka bez problemu
-
a jak oceniacie taki zestaw radio INTEK M-120PLUS i antena PRESIDENT FLORIDA ?
-
jaki zestaw radio + antena polecacie :?: jestem na etapie kupna ale totalnie sie nie orientuje co kupic
napewno nie chce tej najdluzszej anteny .. chodzi mi o zestaw tani, nie jakies mega konstukcje zebym mogl gadac z kosmonautami
za wszelkie wskazowki z gory thx :zdrowko: <!-- s:zdrowko: --> -
Radio johnyII prezydenta plus antenka, niestety nie mogę znaleźć pudełka z niej by Ci podać parametry, napewno musi być z wzmcnieniem. Mam nadzieę, że dotrę 15 na zlocik to zobaczysz.
-
mile widziane linki do aukcji jak sie bedzie komus chcialo
<!-- s:) --> -
[quote="Wojtas"]jaki zestaw radio + antena polecacie[/quote]
ja ostatnio zapodałem unidena 520xl. przesiadłem sie z tti 770 i jest zaje......a różnica.
z czystym sumieniem polecam to radyjko. jest wierną kopią presidenta a kosztuję połowę, jak nie więcej, tego co president.
co do anteny to mam jakąś chyba "krzak", ale wszystko ładnie razem gra. -
a co myslicie o tych zestawach >>>> [url=http://www.allegro.pl/item1010130153_president_johnny_iii_asc_antena_sirio_ml_145.html]JOHNNY 3[/url]
[url=http://www.allegro.pl/item1034498455_cb_radio_president_harry_iii_asc_gratis_wtyk.html]HARRY 3[/url]
-
Ja mam unidena 510 XL i antenę sirio AS100. Na forum CB radia jest to jedna z najczęściej polecanych anten długości 1m i na magnes, a do bagażnika wchodzi idealnie więc nie trzeba jej zaginać. Radio proponowałbym unidena 520 XL, tak jak kolega wcześniej. Myślę, że jest to bardzo udany zestaw i nie drogi. Pozdrawiam.
-
Ja mam podobnie jak Reda. Radyjko Uniden 520 i antene taką samą. Idealnie mieści się na półce za zagłowkami w F1 HB.
-
uniden to rzadki okaz .. aby kupic nowy to nie lada sztuka
<!-- s:( --> -
Wojtas jak bys był zainteresowany nowym U520 to może i znalazł by sie sklep w którym dostaniesz z pod lady UBOTA jak coś napisz pw to napisze CI gdzie mozna go kupić bo czasem rózne osoby fora przegladaja i moga byc naloty na niewinne sklepy a jak bys chciał posłuchac U520 ze wzmocnionym mikrofonem to do następnego spota
<!-- s:D --> -
Ja również Uniden 520 XL i antenka Hustler IC 100. Świetny zestaw, sprawdza się w trasie.
-
ja rowniez posiadam unidena 520xl i miałem antene hustler 1m miałem bo mi zaj.... teraz musze kupic nowa antene i zastanawiam sie czy isc w to samo czy kupic jakiegos presidenta.
-
mnie ostatnio [b]Mirus[/b] zaprezentowal swojego Prezia Harry II i calkiem fajny zestawik
... fakt troszke kosztuje ale zwraca sie po pierwszym mandacie
[b]Mirus[/b] jeszcze raz dzieki za wywiad na 1nce w drodze na zlot i z powrotem :zdrowko: <!-- s:zdrowko: --> -
jesli ktos jest zainteresowany U520 można spróbowac napisac [url=http://allegro.pl/item1060784324_uniden_pro_510_xl_520_potencjometr_zobacz_opis.html]TU[/url] niby wystawione na czesci bo inaczej allegro usuwa aukcje ale jak si enapisz epewnie mozna całe radio kupić
<!-- s:D -->[size=75][ [i][b]Dodano[/b]: 25-06-2010, 19:54[/i] ][/size]
uwaga uwaga
naddeszła ta chwila i szrpnołem sie kupiłem Harego3 w poniedzialek odbieram i zobacze co jest warte kto był zainteresowany czy warto kupić już niedługo bedzie mogł uslyszec opinie na temat tego radia

i przy okazji zapytam o Ubopty "z zaplecza"

[size=75][ [i][b]Dodano[/b]: 28-06-2010, 19:33[/i] ][/size]
Panowie narazie jeden dzień uzytkowania ale Harry 3 jest warty swojej ceny -
[quote="MirekS"]Ja wziąłem z bezpieczników, nie ciągłem z akumlatora.[/quote]
Witam,
Posiadam radio Lafayette Atena i antena President Indiana. Komplet ładny ma odsłuch i nadawanie.
Mam tylko pytanie gdzie się podłączyć z radiem CB pod skrzynkę bezpieczników lub gdzie się można przypiąć (poza bezpośrednio do akumulatora) aby nie korzystać z gniazda zapalniczki?
Pytam bo mam problem, kiedy jednocześnie podepnę przez rozgałęźnik CB i ładowarkę od nawigacji. Ładowarka od nawigacji wprowadza mi do CB mocne szumy (zakłóca). Nie było problemu jak była oryginalna ładowarka ale mi padła i nie mogę nigdzie takiej dostać i używam jakiejś zastępczej dlatego chce odseparować zasilenie do CB aby pozbyć się szumów z ładowarki i nie korzystać z rozgałęźnika.
-
poszukaj miernikiem w skrzynce bezpieczników - powinno być wolne miejsce ze stałym napięciem, ja tak znalazłem u siebie w F2 i tam podpinam kabel + od CB radia, a minusowy do najbliższej śrubki masującej z nadwoziem - i szumy nie ustępują całkowicie podczas gdy włączę do zapalniczki nawigacje, ale jest znaczna poprawa i jakoś da się używać wtedy cb-radio
pewnie całkowicie pomogło by podłączenie prosto pod aku
-
[quote="Ciacho"]...pewnie całkowicie pomogło by podłączenie prosto pod aku[/quote]
U mnie w F1 nie ma wolnego miejsca gdzie bym się mógł przypiąć. Muszę z jakiegoś kabla pożyczyć prąd.
Co do akumulatora zrobiłem próbę przeciągając kabel przez okno ;-).
Całkowicie szum nie zniknął, nadal słychać różnicę jak się włączy ładowarkę ale taki szum jest znacznie słabszy i da się w miarę normalnie używać radia.
Myślę jednak nadal jak pociągnąć kabel od akumulatora do środka auta w miarę mało inwazyjny sposób aby nie rozbierać pół auta lub gdzie się przypiąć w samochodzie. Chce jeszcze spróbować się przypiąć do zasilania radia w samochodzie albo bezpośrednio do wtyczki radia albo zlokalizować bezpiecznik odpowiedzialny za radio. Ciekawe jak wtedy będzie się CB zachowywało.
[size=75][ [i][b]Dodano[/b]: 19-06-2010, 11:11[/i] ][/size]
A może zna ktoś jakąś drogę z komory silnika do kabiny aby przedostać się z przewodem?
Chce pociągnąć zasilanie do CB bezpośrednio z akumulatora i to właśnie z tej strony chciałbym się jakoś przedostać do środka, tylko nie mam pojęcia którędy przejść i aby nie było to znów bardzo problematyczne.
Miałem już porady kilku magików abym się przewiercił ale takich porad nie będę stosował
Chyba, że jeszcze ktoś ma inny sposób na podłączenie.
Pozdrawiam
-
[img]http://lh5.ggpht.com/_K7n9AMOU_7E/S8rLmWRl2II/AAAAAAAAA54/RlfhtKV7Gag/s640/P4180095.JPG[/img] [img]http://lh3.ggpht.com/_K7n9AMOU_7E/S8rLmxTpLbI/AAAAAAAAA54/UTtlZI8SadQ/s640/P4180096.JPG[/img]
w tym samym miejscu mam założone nowe radyjko. stare sprzedane
<!-- s:) --> -
[b]wawrzkok[/b], napewno to jest najlepsza opcja dla leworecznych
<!-- s:) -->