[F1 i F2] VAG - Wszystkie sprawy z nim związane
-
Chyba nikt tu nie ma pełnego programu z numerami i opisem kodów.
-
[quote="Tomasz12"]Witam. Czy ktoś posiada może kody które są wyświetlane po podłączeniu komputera do samochodu lub coś takiego.[/quote]
Chodzi Ci o kody błędów w VAG-COM ?
-
[b]Dudi[/b] jeśli masz zapodaj na forum.
-
Przegapiłem ten wątek <!-- s:/ -->
Tu mam standardowe "fault codes from obd-II"
Coś nie działa dolaczanie plikow daj maila to Ci wysle...
-
Witam wszystkich
Gdzie jest gniazdo serwisowe w fabii combi choice 2004 (luty) ?
Właśnie obszukałem wszystkie podejrzane mi miejsca i nigdzie nie mogę tego gniazda znaleźć.Pozdro
-
gniazdo znajduje sie "ZA" lewym schowkiem (ten pod wlacznikiem swiatel). Musisz mocniej pociagnac i schowek wyskoczy z zatrzaskow i ukaze sie gniazdo <!-- s:) -->
-
Jest! Jest! Jest!
Faktycznie za schowkiem.
Trzeba przytrzymać zatrzask schowka w jego górnej części i schowek wtedy wychyla się o 180 stopni dając dostęp do gniazda.A pytałem się bo wlaśnie się przymierzam do zakupu interface'u VAG. Polecacie jakiś? Ja mam na oku ten:
[url=http://www.allegro.pl/item118811554__interfejs_vag_we_wtyku_obd2_z_2_liniami_k_kkl_.html]klik[/url]Pozdro
-
Kupiłem niedawno interface VAG.
Niezła zabawa, można sobie np. Przebiegi pracującego silnika pooglądać.Nawet koledzie już diagnozowałem golfa, miał problemy z TDI (spadek mocy).
Ma błąd ciśnienia powietrze na dolocie do silnika, teraz już wie co sprawdzać.Pozdro
-
Tak se myśle żeby zrobić sciepa na najbliszszym spocie południowym i kupić VAGA.
Koszt to ok 700 pln,i wszystkie błędy kasyjemy za friko ,a na stanie by gfo mioł szefo z południa czyli łukasz<ZYGUS>
Ściepa na najbliszym spocie co wy banda na to. :super: <!-- s:super: --> -
Mysle ze lepszym opiekunem bylby Mirek, przynajmniej by wiedzial jak z tego korzystac <!-- s:D -->
-
Hehe obawiam się, że kto by to nie był z nas musiałby się nauczyć obsługi i lepiej nie na własnym fabiulowym kompie :hyhy: <!-- s:hyhy: --> .
-
Witam czy ktos ma doswiadczenie z jakimkolwike interfacem VAG do fabki po 2003 roku ?
Kiedys czytalem ze te dostepne na allegro smigaja ale tylko z autami wyprodukowanymi do 2003r. Pdolaczenie takiego interfejsu do auta np produkcji 2005r moze uszkodzic modul poduch czy tez modul komfortu.Chcialbym sobie zakupic jakis interface aby moc samemu dokonywac pewnych zmian i odczytow. Jednak nie mam doswiadczenia an tym polu a sprzedawcy roznie twierdza jedni ze bedzie dzialc inni ze nie.
Posiadam Fabke 2005r i do takiego autka chce uzywac tego interfejsu ktos pomoze ?
-
http://www.viaken.pl<!-- w -->
-
A co z tym interfacem VAG można z działać w fabce??
-
Na stonce masz podane zastosowanie,
[quote]Przy pomocy interfejsu można zdiagnozować wszystkie systemy znajdujące się w samochodzie, dzieki temu można bardzo szybko wykryć usterkę, oprogramowanie pozwala w bardzo prosty sposób:* kasować kody usterek (AIR BAG, ABS, IMMOBILAIZER, SILNIK, ITD.), * inspekcje olejowe zarówno ze stałym przedziałem okresowym, jak i ze zmiennym przedziałem okresowym, * podglądać paremetry samochodu podczas jazdy (silnik, ciśnienie turbo, przepływomierz, czasy wtrysku, wskaźniki, itp.)
Przy odrobinie doświadczenia można:
* adaptować nowe elementy w samochodzie (kąt wtrysku, przepustnica, regulacja obrotów i zaplonuitd.) * programować immobilaizer
A przy większym doświadczeniu:
* korygować wskazania liczników * przeprowadzać drobny (czasem nie tylko) CHIP Tuning
[/quote]
-
[quote="Zygus"] * przeprowadzać drobny (czasem nie tylko) CHIP Tuning
[/quote]Z tym ostatnim radzę uważać, jak się nie ma o tym pojęcia, kolega kombinował ( uczył się ), tak na lanosie skończyło się kapitalką silnika.
-
Napisane ze przy wiekszym doswiadczeniu mozna to robic, napewno nie jest to zabawka
-
[quote="Zygus"]Napisane ze przy wiekszym doswiadczeniu mozna to robic, napewno nie jest to zabawka[/quote]
Wiem, wiem ja tak tylko profilaktycznie napisałem o niemiłych konsekwencjach jakie mogą wyniknąć z tego.
-
Te interfejsy z tej strony na 90% nie beda pasowac do aut po 2004 roku gdzie wszystko juz jest na CAN'ie. Canowski interfejs na aledrogo to prawie 1,5k PLN <!-- s:( -->
-
[b]robgold[/b], dzwoniłes do nich czy tak se piszesz wiem ze maja intefejsy can