Archiwum
-
[quote="Czarnastrzała"]Miałem wcześniej Goodyear excellence, ale mi się zdarły i przestali je produkować, zastanawiam się nad dunlop sp sport,goodyear dura grip lub vredestein.185/60r14. co wybrać?[/quote]
więc z tych co podałeś to najlepiej kupić (w takiej kolejności)
- dunlop sp sport fastresponce (lub starszy model 01)
- goodyear dura grip
Vredestain lepiej wogóle nie brać pod uwagę <!-- s:) -->
-
mialem 01 na 15' i powiem ze uciekly bardzo szybko wg mnie miekka opona...
-
[quote="manii"]mialem 01 na 15' i powiem ze uciekly bardzo szybko wg mnie miekka opona...[/quote]
tak, sp sport 01 jest miększa od sp sport fastresponce ale mimo wszystko Dunlopy są miękkimi oponami - dzięki temu bardzo dobrze się trzymają drogi - coś za coś <!-- s:) -->
jak chcesz twardą gumę (dużo krzemionki) to kup np. Fuldę Karat Progresso całkiem dobrze sobie radzi ta opona, nie ma tak dobrego trzymania bocznego i gorzej z hamowaniem niż w przypadku Dunlopa ale i tak jest całkiem dobra. -
tera jezdze na FALKEN'ach ale zobaczymy jakie beda, ogolnie na gumach nie mozna oszczedzac bo zawsze mozna 'wpaść'...
-
[quote="manii"]na gumach nie mozna oszczedzac bo zawsze mozna 'wpaść'...[/quote]
raczej wypaść ... <!-- s:) -->
-
ja krece juz 5ty sezon na moich Bridgestonach Potenza .. z tego 2 lata w uk na nich jezdzilem (brak zimy, co prawda wtedy takich sniegow nie bylo ) niestety jest to ostatni sezon ... potem bede musial dobic pewne Kleberki 205/45/16 :hyhy: .. ale za jakis czas przyjdzie czas na cos innego .. ale moge polecic i Bridgestony i Kleberki .. oba komplety smigaly na fabiach i nie mam jakis przeciwskazan odnosnie poslizgow ani halasu <!-- s:P -->
-
Oczywiście zgadzam się z [b]Wojtasem[/b] Kleberki śmigają oki ps. ale z tym "dobiciem" to przesadziłeś hehe <!-- s:P -->
-
Witam,
mam pewien problem. Na tylnej klapie po zimie zauważyłem wykwity rdzy. Samochód jest z 2004 roku, zatem jest jeszcze na gwarancji obejmującej elementy blacharskie.
Samochód był serwisowany w ASO do 95 tyś km. Teraz mam 132 tys km. Czy macie doświadczenie czy da się naprawę tego elementu załatwić w ramach reklamacji ?
W jednym z artykułów Gazety Prawnej
(http://www.flota.v10.pl/Autem,na,gwarancji,nie,musimy,jechac,do,autoryzowanego,serwisu,1764.html<!-- m -->)
wyczytałem, że właściciele samochodów Skody mogą korzystać też z nieautoryzowanych serwisów bez utraty gwarancji. Wystarczy potwierdzenie pieczątką warsztatu w książce serwisowej, że taki przegląd odbył się.
Czy ktoś taką sprawę już przerabiał ?
Pozdrawiam
-
A te oponki Bridgestony ,Klebera to jakie rodzaje?
-
Bridgestone Potenza 205/45/16 zreszta takie jak mam w podpisie a Klebery to model Hydraxer rowniez 205/45/16 (jeszcze nalezace do Loni ) ale juz nie dlugo beda piszczaly na swiatlach :rulez: <!-- s:rulez: -->
-
[quote="Wojtas"]Bridgestone Potenza 205/45/16 zreszta takie jak mam w podpisie a Klebery to model Hydraxer rowniez 205/45/16 (jeszcze nalezace do Loni ) ale juz nie dlugo beda piszczaly na swiatlach :rulez: <!-- s:rulez: -->[/quote]
:kijemgo: -
bardzo dobre są Bridgestone ER 300
-
Witaj,
Raczej będą problemy z uwzględnieniem tej rdzy na gwarancji . Zwykle oni (aso) robi tak że jak dopiero wyleci dziura to wymieniają element, co moim zdaniem jest chore. No ale coż , tak mamy.
co do robienia przeglądów poza aso nie wiem nic. Jedynie co mogę ci polecić do przemyślenia to artykuł w dzienniku- gazeta prawna z dnia 12-14 marca odnośnie części i stacji obsługi.
Pozdrawiam. -
W najnowszym Auto świecie macie test opon letnich rozmiar 185/60.
Polecam
-
jesli jest jakiś test w Auto Świecie to to samo powinno być na stronie ADAC.de bo Auto Świat kupuje materiał prasowy związany z testami opon od niemieckiego auto klubu ADAC
-
Dobra koledzy i koleżanki,każdy coś innego doradza,mam f1 101km,lubię szybko pojeździć i spod świateł ruszam zawsze pierwszy, JAKIE OPONY :?: <!-- s:?: -->
-
[quote="Czarnastrzała"]Dobra koledzy i koleżanki,każdy coś innego doradza,mam f1 101km,lubię szybko pojeździć i spod świateł ruszam zawsze pierwszy, JAKIE OPONY :?: <!-- s:?: -->[/quote]
F1 są bardzo dobre, alternatywą mogą być Continentale Sport Contact, Yokohama Parada lub Bridgestone RE070
-
Oj, prędkość była nie mała.
-
ała ..