Wycieraczki ( płaskie )
-
Moje dotychczasowe wycieraczki ori Skody ( albo jak kto woli Valeo <!-- s:P --> ) działają mi na nerwy. Pomimo odtłuszczenia pióra od strony kierowcy jak i szyby po około miesiącu użytkowania zaczęły smużyć.
Noszę z się z zamiarem kupna wycieraczek typu aero i mam kilka pytań.
Jak sprawują się w zimie, jakie warto kupić no i jakie byście drodzy forumowicze polecili w cenie max do 80zł ?
Pozdrawiam
sid -
[b]sid[/b], dołóż pare zł i kup ori ze skody. nie pożałujesz. zestaw naprawczy do nich też jest <!-- s:) -->
w zimie 1-sza klasa śnieg się nie zbrylał tak bardzo . i łatwo pióra szło "oderwać" od szyby
ja polecam ori. -
Ja kupiłem pół roku temu takie wycieraczki (aero "banany") ~20zł za sztukę, i powiem szczerze ze przez pierwsze 3-4 miesiące było OK, zimę jeszcze chyba przejeżdżę na nich, a na lato kupie coś z wyższej półki.
-
Właśnie mam mieszane odczucia z tymi ori. Niby wyższa półka ale równie dobrze mogą się okazać do kitu. Kumpel ma jakieś aero bosha za około 50 zł i mu 2 sezon śmigają... Poczekam na jeszcze parę wpisów <!-- s:P -->
Pozdrawiam
sid -
Valeo chyba schodzi na psy, bo wydałem sporo na nowe wycieraczki (nie aero), a już od początku mam do nich zastrzeżenia
co do jakości ściągania wody z szyby. -
ja kupilem BOSCHA - orginaly i fabrycznie zapakowane, po 2 tyg zaczelly zostawiac cienkie smuzki na szybie takie koliste.
albo bosch to szajs albo jakies przeterminowane -
ja mialem [b]Valeo[/b] te z gatunku plaskich dwa lata bez problemu smigaly wode i snieg do czasu az ten informacyjny trójkącik zrobil sie calkiem żółty i wtedy zaczely skakac po szybie i takie tam... tera mam jakies niemieckie plaskie i o wiele gorsze od tych Valeo'skich po szesciu miesiacach sa beznadziejne twarde i slabo sciagaja wode i w dodatku sa głosne...
-
ja mam Bosch i nie narzekam .. tzw banany <!-- s:) -->
-
[img]http://seria18wos.c0.pl/images/buzki/facepalm.png[/img] Aż mi się zachciało szukać opakowania z wycieraczek to 2 miseczki dekoracyjne zdążyłem rozpieprzyć, zamiast poszukać etykietki leżącej w moim pokoju :rozpacz: Do rzeczy: ja mam wycieraczki z Biedronki niby firmy Comprator. Cena - 10 zł. każda. Na razie przez miesiąc sprawują się nieźle... zobaczymy jak przetrwają zimę, choć głupio zrobiłem, że nowe na mróz założyłem... 2 - 3 razy podmarzną gumy i będzie po wycieraczkach. Nie mniej jednak "skrobie" po szybie dość przyzwoicie. Łatwy montaż, że sam po miesiącu dziś zamocowałem prawidłowo :rotfl: Wstyd za mnie na razie nie marudzę jednym słowem, co do wycieraczek... <!-- s;) -->
-
Kolega ma jakieś biedronkowe wycieraczki i już mu rok działają bez zarzutu.
[size=50][b](pewnie użyto świeżych biedronek do produkcji wycieraczek <!-- s:P -->)[/b][/size]Pozdrawiam
sid -
sid a nauczyleś się już ściągać wycieraczki czy wczoraj poprostu miałeś gorszy dzień :zdrowko: jak coś enemik assistance 24h działa także poradzimy i wymianie :zdrowko: <!-- s:D -->
-
[b]sid[/b], mniejszej czcionki nie było :?: 200% daje rade <!-- s:D -->
każda guma wycieraczki jest dobra w ocenie właściciela. to są odczucia i musisz sie sam przekonać która bedzie dobra dla ciebie. -
[quote="kapi"]każda guma [/quote][quote="kapi"] to są odczucia i musisz sie sam przekonać która bedzie dobra dla ciebie[/quote]
[b]sid[/b] jako student naukowiec zapewne gumy ma obcykane ale polecam firmowe bo niewiadomego pochodzenia to mozna zalozyc a juz nie ściągnąć....
-
[quote="manii"]niewiadomego pochodzenia to mozna zalozyc a juz nie ściągnąć....[/quote]
:zdrowko: :rotfl: <!-- s:rotfl: -->
-
Heh, przeczytałem cały temat ale jakoś nadal nie wiem co wybrać, może ktoś pomoże? <!-- s;) -->
O ile wolno na tym forum zamieszczać linki do alledrogo (jeśli nie to przepraszam i więcej się to nie powtórzy )
1 opcja: BOSCH AERO za 62zł (2 sztuki = przód) http://allegro.pl/wycieraczki-bosch-aero-skoda-fabia-octavia-audi-a3-i2020969234.html
2 opcja: Oryginał z alledrogo za 65zł: http://allegro.pl/oryginal-piora-wycieraczek-skoda-vw-audi-seat-i1992728536.html
3 opcja: kupno w serwisie (np w Włocławku zawołali za oryginalne zdaje się 85zł albo 120 - nie pamiętam, wiem że stanowczo mnie to odrzuciło więc pewnie ta druga kwota).Co polecacie?
Pozdrawiam
Karol -
Właśnie też znalazłem te Bosha z 1 wariantu i chyba je zakupie niebawem .
Pozdrawiam
sid -
no [b]sid[/b] pochwal się jak nowy nabytek i pamiętaj nie na siłe napewno beda pasować <!-- s:P -->
-
[quote="enemik"]no [b]sid[/b] pochwal się jak nowy nabytek i pamiętaj nie na siłe napewno beda pasować <!-- s:P -->[/quote]
Kupiłeś jakieś wycieraczki BOSZ i pewnie dlatego były jaja
Pozdrawiam
sid -
nie marudz tylko testuj bo akurat coś z nieba leci hehe kto miał problem to miała mówiłem że Ci pomoge wymienić to nie sid rozlożył na części i cos nie pasuje ale sobie poradziłeś :zdrowko: <!-- s:zdrowko: -->
-
W skrócie :
Telefon do enemika
sid : Ty, coś tu nie pasuje, to nie są do tego modelu wycieraczki....rozłożyłem cały korpus i nic...
enemik: eeee ?
enemik: ale tam jest takie coś co do góry idzie....
sid: oooo
enemik: Aha ! pewnie znalazł <!-- s:P -->Pozdrawiam
sid