[Inne] magnetyzer paliwa
-
Silnik 1,2 HTP 64KM - mam zamontowane to tak:
http://img184.echo.cx/my.php?image=obraz0174cc.jpg<!-- m -->
-
A ogole robiles jakies testy, czy dal cos ten magnetyzer czy nie??
Jak spalanie?? -
Odnosnie magnetyzera juz sie wypowiedzialem
http://fcp.strefa.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=159&start=15 <!-- s:) -->
-
jak masz duzo miejsca w komorze silnika to zakladaj!!! hehe <!-- s:D -->
-
[quote="lysyy"][quote="Marek"]Czy ktoś montował już coś takiego. Mam zrobiony z magnesów neodymowych ale nie bardzo orientuję sie które to są przewody paliwa.
Fabia choice[/quote]daja tyle samo co plyta CD zawieszona pod lusterkiem na radary. <!-- s:D -->[/quote]
dobrze gada
-
[quote="KABE"]W ogloszeniach o sprzedazy magnesow neodymowych mowia, ze jak sie przylozy, to staje.
Przykladalem, przykladalem, az mi sie odciski porobily, ale zona mowi, ze nie pomaga. Poza tym uwiera i lepiej, jak sie zdejmie. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:[/quote]Hehehe, dobre dobre :mrgreen:
-
prawdę powiedziawszy to na tym zdjęciu magnetyzer chyba nie jest założony na przewodzie paliwowym wydale mi sie że to raczej jest powietrze
-
Widzę dużo odpowiedzi z humorem.Jak wiadomo są magnetyzery z allegro :przestraszony: i te bardziej profesjonalne czyli droższe.Teraz pytanie czy ktoś z wypowiadających się je używał czy tylko zna z opowiadań :?: <!-- s:?: --> Aha i czemu są stosowane w silnikach okrętowych i samolotowych tak sobie??Nie chodzi mi akurat o wzrost mocy bo tego nie ma a jeżeli jest to wszystko znajduje się w marginesie błędu hamowni więc możemy ten fakt pominąć.
-
Gdyby to bylo potrzebne w silnikach samochodowych to raczej dawali by to odrazu w fabryce, bo koszt nie jest jakis oszalamiajacy. Byc moze w samolotach i okretach spelniaja inna role
-
Taką samą jak w samochodzie.
-
Ja mam zamontowaną taką włąśnie z allegro, po montażu silnik wszedł mi trochę na wyższe obroty ale zaraz się uspokoiło a czy warto chyba raczej nie ,jak do tej pory nie zauważyłem różnicy w spalaniu może troszkę ciszej pracuje silnik no w kazdym bądż razie koni nie przybyło <!-- s;) -->
-
Może wystarczy jednak przekonać się do Fizyki (działow: Hydromechanika cieczy i gazów oraz Magnetyzm). Wszak te zjawiska fizyczne wykorzystuje się przy Magnetyzerach. I faktycznie coś w tym jest, bo chociażby cichsza praca silnika, większa elastyczność silnika są mimo negatywnych doznań w zakresie oszczędności paliwa (sic?) rzeczywistością. A to oznacza w przełożeniu niższe zużycie silnika. Natomiast co do oszczędności paliwa - jest rzeczą niewątpliwą że o zużyciu zupy czy gazu decyduje przede wszystkim styl jazdy, co przy agresywnej jeździe zapewne niejednemu z kolegów nie raz się przytrafiło podjechać na stację wcześniej niż się spodziewał. A jak to z "wynalazkami" - i to tak prostymi - długo się trzeba do nich przekonywać.
-
Ja tam w cuda nie wierzę, a w swoją nogę i wtedy wiem co mnie czeka na stacji <!-- s --> .
-
Zgadzam się z MirkiemS, dla mnie magnetyzer to taka płyta CD na lusterku. Skoro te magnetyzery coś dają to dlaczego jeszcze żadna firma samochodowa ich nie stosuje :?: <!-- s:?: --> przecież im powinno najbardziej zależeć na redukcji spalania.
-
Moim zdaniem magnetyzery (te prawdziwe, a nie z Allegro) mogą coś dawać ale nigdy nie zrekompensuje to nam ich ceny. Nie uzyskamy niższego spalania aby pieniądze się zwróciły, a za tą samą kwotę może kupić inny bajer.
-
...ba, jak kupie magnetyzery to sobie namagnetyzuję wodę do picia, potem namagnetyzuję liczniki od wody, prądu itp.- a w Fabii to chyba założę magnetyzer na obudowę komputera- od razu spalanie zmniejszy się o 50%, silnik stanie sie elastyczny i nie będę już musiał zmieniać biegów, a z rury wydechowej będzie pachniało żółądkową gorzką. A i jeszcze komputer skody na wyświetlaczu HUD będzie mi wypisywał napisy w stylu : Pane to je fajn, to je moc, batmobil uż je pripraveny na zapnuti motorov warp, tri , dwa , jedna, taaak jedeeeeem.
-
Taning psychologiczny <!-- s:P -->
-
ten tekst o fizyce byl niezly ten kto go napisal prosze o wyjasnienie reakcji studiuje fizyke i jakos nie znajduje wytlumaczenia dla tych magicznych urzadzen <!-- s:) -->
-
Nie wiem czy ktoś ogląda na Discovery leci coś takiego jak "Łowcy Mitów" w jednym z odcinków też przerabiali ten MIT z magnetyzerami i mniejszym spalaniem, skończyło się stwierdzeniem "MIT OBALONY" <!-- s:D -->
-
ja w to nie wieze to zostalo wymyslone przez jakiegos zulika <!-- s:D --> i to kit ludzie łykaja i kupuja a tamci zarabiaja na naiwnosci