[F1] Chip do 1.4 TDI
-
Mobilki- maci może doświadczenie w czipsowaniu 1.4 TDI w Fabiance??
Mam zamiar poprawic fabrykę w mojej 3cylindrówce :rozpacz: <!-- s:rozpacz: --> , ale nie wiem czy warto i co mozna osiągnąć?
Jeśli ktoś z Was ma jakieś informacje gdzie można kupić i sprawdzić proszę o odpowiedź. -
Wg http://www.tdituning.pl/<!-- m --> (Tabela Przyrostów, patrz Audi 3 1.4TDI) bezpiecznie można podnieść do 100KM.
-
Najlepiej napisac mejle juz poczytac na stronkach firm zajmujacych sie chip tuningiem. Jest ich sporo. Bedziesz wiedzial na jaki przyrost mozesz liczyc itp.
-
generalnie wiem na co można liczyć i "przeleciałem" już stronki najważniejszych graczy chip tuningu na naszym rynku, ale głównie chodzi mi o to czy ktoś już to zrobił i używa i jak sie sprawdza pod względem awaryjnośći, spalania, czy wytrzymuje sprzęgło itp
-
Jak nie bedziesz auta traktowal jako sportowego tylko do normlanej jazdy i cieszyl sie przyspieszeniami to bedzie tobie służyło. Olej co 10 tys, chlodzenie turbiny i niepalowanie na zimnym. Nie zastanawiaj sie tylko rob program i smigaj
-
Witam
Czy już ktoś ma jakieś doświadczenie w kwestii chipowania takiego silnika .Czy warto to robić?Chciałbym to zrobić mojej fabci ale nie jestem pewny co to efektów takiej operacji. -
Kolega ma w Roomsterze zmieniony program i...z fabrycznych 80KM ma teraz 115KM i osoba która się tym zajmowała poinformowała go iż to jest bezpieczna granica dla tego motoru (R3 TDI). Bez zmiany "flaków" jest to granica gdzie ten silnik spokojnie może jeździć i nic mu się nie stanie. Auto robione i Roberta z Tune-Up Gdańsk.
-
Dzieki za info.
-
a zobaczcie ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=aA3BvGxlRIU<!-- m -->
1.4 TDI 150KM, skrzynia 6 ale czad
6 bieg wchodzi przy 210km/h, ja też tak chce
-
ale to przyspieszenie zabija , tzn. usypia <!-- s;) -->
trochę sztuka dla sztuki robić taką rzeźbę na 3 garnkach, ale kto powiedział że tuning musi być racjonalny - najważniejsze że właścicielowi się to podoba -
Dokładnie...moc jest ale akcji "0". To ja już wolę te 115KM w tym motorze.
Jakkolwiek...nie warto zbyt mocno obciążać tego silnika.
-
no ja myślę w przyszłości zapodać jakiegoś sensownego chipa na okolice 100KM <!-- s;) -->
-
Ja wybieram sie w drugiej polowie grudnia dodac kilka konikow .Jestem ciekawy efektow.
-
Czy ktoś zwiększał moc silnika w V-tech w Kosakowie koło Gdyni?Proszę o opinię na temat tej firmy
-
[b]raswider[/b], widzę że jesteś z Rotmanki... Bliżej ci do Tune-Up. Wierz mi że u Roberta będzie to o wiele lepiej. Hamownia w Kosakowie lubi przekłamywać. Rob zrobi Ci fachowo i bezpiecznie. Jak będziesz potrzebował jakiś namiar to na PW. Jak się powołasz na Pomorski Klub Audi z pewnością załapiesz jakiś rabat.
-
Dzieki za info <!-- s --> .Zadzwonie do nich i sie zapytam jaki jest koszt chipu .
-
Dowiedzialem sie wszystko i chyba pojade do Tun-Up w Gdansku.Cena 1200 zl,umowie sie z nim na 18 grudnia.
-
tylko koniecznie opisz wrażenia po zrobieniu tego chipa <!-- s:) -->
-
Nie ma sprawy, sam jestem ciekawy jak do bedzie biegac
-
Witam
No i moja fabka jest już po zabiegu,zostało dorzuconych 25 koników i teraz jest 95.Po hamowni okazało się ze fabcia ma 70 :zdziwko: zamiast 75.Nie mogę sprawdzić wyników tej operacji bo pogoda i ślisko ,ale przy ruszaniu jest różnica no i spalanie wzrosło może dlatego ze zima ,zrobiłem dzisiaj 100 km i odczyt z kompa wyszedł 5,9 <!-- s:( --> ,poprzednio było 5,0 lub 5,2.Przed tunigiem nie miałem żadnego błędu na desce a teraz pojawił czujnik temperatury silnika ,na hamowni była różnica około 20 stopni miedzy zegarem a komputerem ale przed tuningiem nic nie było ,w sobotę bylem skasować błąd ale w niedziele pojawił się ponownie,trochę mnie to martwi czy to na pewno jest uszkodzona czujka czy to efekt tuningu.Silnik pracuje normalnie.W styczniu jadę na przegląd 90kkm to zlecę wymianę czujki(jaki jest koszt tego?),mam nadzieje ze pomoże.