[F1] Grill
-
[quote="Zygus"]A jak peknie, to nozycze i siatke rozetniesz[/quote]
I praca na marne :mur: w życiu <!-- s:P -->
-
nie na marne, kazda nastepna zalozona siateczka bedzie jeszcze ladniejsza <!-- s:D -->
-
Fakt przy następnej nie popełni się błędów z montażu pierwszej <!-- s:) --> .
-
A nie lepiej zamotać się za lakierkiem chrom i pomalować? może się nie znam ale było by łatwiej moim zdaniem.
ale tu jest link do tych listewek
http://moto.allegro.pl/item199090204_listwa_na_rant_chrom_listwa_krawedziowa_odboj_ss_.html<!-- m --> -
[b]MirekS[/b], Czy mógłbyś pokazać jeszcze raz swój grill po modernizacji, bo tez planuję taką przeróbkę
-
[b]MirekS[/b], Już znalazłem fotki Twojego grilla, jak przerobie swój to tez wrzucę zdjęcia (spróbuję z drobniejszą siatką)
-
[quote="melony"][b]MirekS[/b], Już znalazłem fotki Twojego grilla[/quote]
Sorki, że Ci nie wysłałem zdjęcia, ale coś mi szwankuje meil od tygodnia na onecie, chyba będę zmuszony założyć nowy na interii.
-
Hej chłopaki, i dziewczyny, mam pytanie, ile może kosztować lakierowanie sportowego grilla - atrapy chłodnicy w kolor samochodu?
Wiem, że niektórzy z was już malowali, ile to was kosztowało? interesuje mnie cena normalna, żeby nie dać się zrobić w jajo, nie przepłacić, bo dużej powierzchni malowania tam nie ma...
no i ewentualnie wyśmiać jakiegoś zdziercę jak wyskoczy z xSet złotych,
z góry dzięki.
-
W moich stronach (podkarpackie) malowanie dowolnego elementu samochodu bez lakieru kosztuje 200 zł , bez względu na tu czy to dach ,zderzak czy błotnik . Jeśli masz kolor zwykły to lakier może kosztować ok. 70-100 zł, jeśli metalik to 200-300. Jeśli perła metalik to nawet 1000zł
-
[quote="Pyetrek"] Jeśli masz kolor zwykły to lakier może kosztować ok. 70-100 zł, jeśli metalik to 200-300. Jeśli perła metalik to nawet 1000zł[/quote]
Litr lakieru tyle kosztuje , to fakt , ale na ten element wystarczy 0,1 litra . Za pomalowanie tego , 200 zł to troche przesada , nawet z kosztem lakieru.
-
ja zaplacilem 350 zl za malowanie zderzaka i grilla
-
No ale ja nie będę malował zderzaka <!-- s:P -->
dobra chłopaki, orientacyjnie nie dam więcej niż stówę...
napiszę jaki był koszt -
[quote="bonifacy"][quote="Pyetrek"] Jeśli masz kolor zwykły to lakier może kosztować ok. 70-100 zł, jeśli metalik to 200-300. Jeśli perła metalik to nawet 1000zł[/quote]
Litr lakieru tyle kosztuje , to fakt , ale na ten element wystarczy 0,1 litra . Za pomalowanie tego , 200 zł to troche przesada , nawet z kosztem lakieru.[/quote]
Powiem ci ,że wolałbym malować dach niż gril, który jest zbudowany z wielu przegródek do każdej z nich należałoby się dostać i przeszlifować ją papierkiem potem pastami polerskimi no chyba ,że ktoś chce odstawić chałturę.
-
[quote="Pyetrek"]Powiem ci ,że wolałbym malować dach niż gril, który jest zbudowany z wielu przegródek do każdej z nich należałoby się dostać i przeszlifować ją papierkiem potem pastami polerskimi no chyba ,że ktoś chce odstawić chałturę.[/quote]
No cóż ......mimo wszystko ja wole polakierować takiego grila . Dach zajmuje mi dużo więcej czasu i pochłania dużo więcej kosztów dodatkowych .
-
SPortowy grill nie ma przegródek, wygląda tak
http://www.tuning1.com/info,4299<!-- m --> -
moj ma <!-- s:P -->
-
No zależy od rodzaju, z przegródkami na pewno drożej kosztuje ;>
-
[quote="Agra21"]No zależy od rodzaju, z przegródkami na pewno drożej kosztuje ;>[/quote]
I lepiej chłodzi silnik <!-- s;) --> -
No nie wiem, siatka z dużymi oczkami tez nie blokuje tego powietrza za bardzo chyba? <!-- s:P -->
Nie będę aż taki akuratny xD żeby się tym przejmować hehe, tuning wizualny jest ważniejszy niż trochę powietrza które niby w mniejszej ilości tam się dostanie hehe
grill idzie pocztą, jutro/po jutrze będzie, to od razu pojeżdzę po mechanikach i bedę znal cenę obym się mile zaskoczył -
Wojtas ten z przegródkami jest o niebo lepszy. Przegródki pasują do reszty plastików w zderzaków <!-- s -->