[F1] Kierunkowskazy - temat zbiorczy
-
[quote="dr O."][b]kapi[/b] co prawda nie wyraźnie tam widać ale tam jest napisane że śrubki nadkola są do wykręcenia ( nr 4 ) :zdrowko: <!-- s:zdrowko: -->[/quote]
Dzięki za pomoc co ciekawe w instrukcji ani słowa jaki wymienić żarówkę :wsciekly:
-
nie piszą żeby przyjeżdżać z tym do serwisu i płacić, płacić i jeszcze raz płacić
-
Szukajcie, a znajdziecie: http://www.fcp.pl/forum/viewtopic.php?t=847<!-- m -->
-
Witam ponownie- żarówka wymieniona ale niestety oprawka za diabła nie chciała "wyjść do przodu" bałem się że połamię zaczepy. Całość operacji polegała na zrzuceniu koła odkręcieniu kilku śrub nadkola (2 więcej jak na rysunku) i wyjęciu oprawki wraz z żarówką do wnętrza nadkola w sumie 20 minut roboty.Temat uważam za zamknięty. Dzięki wszytkim za pomoc.
-
Czy istnieje mozliwosc za pomoca VAGa zmienic ustawienia kierunkowskazow zeby po "polnacisnieciu" manetki mrugalo 3 razy a nie tylko 1 raz :?: <!-- s:?: -->
-
Nie wiem.. <!-- s:P -->
Ale jako ciekawostkę dodam ze w nowych modelach Audi tak jest.. -
U mnie w F1 fl po takim naciśnięciu kierunek działa 3 razy, więc pewnie też możesz mieć tak ustawione.
-
wszystko zależy od modułu komfortu / bsi.
jeśli możesz się dostać do odpowiedniej grupy, to możesz sobie to przekodować.
u mnie to nie działa. <!-- s:/ -->
[url=http://de.openobd.org/skoda/fabia_6y.htm#09]zobacz TU[/url]
a nazywa się to "Autobahnblinken" -
[b]Wojtas[/b], tak jak pisze [b]kapi[/b]. Musisz mieć BSI co to obsługuje.
Irek ma 6Q1 937 049 i nie ma takiej funkcji.
[b]zdono[/b], Ty też nie możesz tego załączyć.Ja mam BSi o numerze 6Q1 937 049 D i jest ta funkcja. Można ustawić max na 5 mrugnięć kierunkowskazów. Tak właśnie mam zrobione i jest super.
-
[b]koleś[/b], jak sprawdzic numer BSI :?: <!-- s:?: -->
-
[quote="Wojtas"][b]koleś[/b], jak sprawdzic numer BSI :?: <!-- s:?: -->[/quote]
VAG-iem. 09-central electric - po połączeniu będzie widać numer (w załączniku z mojego auta)
Lub manualnie. Rozebrać fragment deski pod kierownicą (ten z małym schowkiem) i w okolicy skrzynki bezpieczników jest zamocowene BSI. Na obudowie jest numer. -
sprawdze dzisia obydwie fabki VAGiem i dam znac jakie maja numery BSI, moze sie uda <!-- s:) -->
-
[b]koleś[/b], no faktycznie ja tez mam 6Q1 937 049 <!-- s:( -->
-
No chłopaki. Możecie mieć z literką D.
Na allegro jest za 70 zł:
http://allegro.pl/vw-seat-skoda-modul-bsi-i1618063833.html<!-- m --> -
a co moze dac wiecej taki modul oprocz "stjuningowania" kierunkowskazow
-
[quote="Wojtas"]a co moze dac wiecej taki modul oprocz "stjuningowania" kierunkowskazow[/quote]
U mnie daje tempomat, podgrzewane lusterka (zrobione we własnym zakresie).
Wiem, że jeszcze komfortwe przetarcie przedniej szyby. Miałem ale wyłączyłem bo to wg. mnie żaden komfort.
Może jeszcze coś ale nie sprawdzałem.
Kolega[b] MAREK FABIA[/b] jest w temacie funkcji BSI bardziej oblatany. -
[quote="koleś"][quote="Wojtas"]a co moze dac wiecej taki modul oprocz "stjuningowania" kierunkowskazow[/quote]
U mnie daje tempomat, podgrzewane lusterka (zrobione we własnym zakresie).
Wiem, że jeszcze komfortwe przetarcie przedniej szyby. Miałem ale wyłączyłem bo to wg. mnie żaden komfort.
Może jeszcze coś ale nie sprawdzałem.
Kolega[b] MAREK FABIA[/b] jest w temacie funkcji BSI bardziej oblatany.[/quote]
ale ten moduł co mam daje możliwość założenia tempomatu.
a co to jest to " komfortowe przetarcie przedniej szyby"? -
[quote="zdono"]ale ten moduł co mam daje możliwość założenia tempomatu. [/quote]
Tak.[quote="zdono"]a co to jest to " komfortowe przetarcie przedniej szyby"?[/quote]
Włączasz przedni spryskiwacz, wycieraczki wycierają szybę a gdy skończą to następuje jeszcze jedno dodatkowe przetarcie szyby. Można ustawić czas po jakim to się załączy. Ja miałem cyba po pięciu sekundach. -
ja mam to "komfortowe przetarcie" w sluzbowym fusionie ... nawet fajny bajer <!-- s:) -->
-
te 5 razy bym sobie ustawił bo czest z tego korzystam a mam tylko 3 razy :hyhy: <!-- s:hyhy: -->
wycieraczki miałem już włączone