[F1] Kierunkowskazy - temat zbiorczy
-
W mojej fabce 1,4 MPI przy uzbrajaniu alarmu z pilota włączają się prawe światła kierunkowskazów (nie migają ale świecą stale). Dopiero włączenie syreny alarmu wyłącza światła. To samo dzieje się gdy rano wyłączam alarm. Jaka może być przyczyna i co z tym robić ?
-
A stało się to jakoś nagle czy tak masz od początku? Gdzie i przez kogo montowany alarm? Jakiej firmy?
-
Alarm montowany w 2003 r w prywatnym warsztacie. Firma EXODUS. Zaczęło się jakieś pół roku temu od pojedynczego przypadku. Potem coraz częściej, ale nie za każdym razem. Teraz dzieje się tak z reguły, ale tez zdarza się działanie poprawne. Wymieniłem baterię w pilocie. Było kilka dni spokoje i znowu. Może jakiś przekaźnik od migania kierunkowskazów / (nie jestem elektrykiem).
-
Też bym podejrzewał przekźnik, a w normalnym użytkowaniu, kierunki mrugają normalnie.
-
Tak, normalnie podczas jazdy wszystko gra. Natomiast gdyby jechać z włączonymi kierunkowskazami (gdybym pilotem nie usunął tego zjawiska) to świecą żółte ciągle i nie ma prawego kierunkowskazu.
Nie wiem tylko czy w fabii te ewentualne przekaźniki to układ mechaniczny (cewka i rdzeń) jak mnie uczyli 30 lat temu w szkole, czy jakiś układ elektroniczny ? -
Niestety nie umiem pomóc, może ktoś coś doradzi.
-
Szukał bym przyczyny w alarmie nie w fabii
centralka alarmu to min. przekażniki włączające kierunki
alarm nie kożysta z fabrycznych tylko je dubluje
pozdrawiam -
Dzięki za sugestie.
W różnych rozmowach też mi sugerowano winę alarmu. Nie wiem tylko czy tą usterkę można naprawiać, jeśli tak to gdzie, czy też wywalić i zakładać nowy alarm co trochę kosztuje. Niestety. -
Jeśli to ten alarm;
http://www.batex.hg.pl/alarm exodus schemat.htm<!-- m -->
to wystarczy wypiąć kabelek od szwankujących świateł (styk 8 )
jeśli reszta działa to po co wydawać kasę? -
Sprawdziłem schemat - istotnie to ten alarm, o którym piszesz. Poszukam elektryka, bo ja w tych sprawach jestem raczej "zerowy". Dziękuje za radę, która wydaje się logiczna i istotnie pozwala oszczędzić kasę.
-
Może ktoś mi pomoże i napisze gdzie w Fabi1,4MPI z2000r znajdę przerywacz kierónkowskazów.Podejżewam że szwankuje bo po włączeniu prawego kierónku raz one działają a raz nie - a poznaje to po innym mrygani kontrolki jak miga szybko to żarówki w lampach nie świecą a jak kontrolka mryga wolniej to żarówki w lampach działają -Lewa strona działa Ok .Niewiem a może ma to związek z alarmem bo ostatni nawalił i pali bezpiecznik(Skorpion2000A Z1M)
PROSZĘ NIECH MI KTOŚ POMOŻE?!!! -
no to pierwsze co zrob to rozepnij ten alarm wkoncu sygnalizacja zazbrojenia jest na kierunki i moze to wariowac daj znac co i jak
-
j.w. odepnij alarm i zobacz co wtedy.
w fabii nie ma przerywacza.
migaczami steruje centr. jedn. sterująca. czyli główny komputer auta i lepiej żeby ten alarm nie narobił Ci jakichś szkód o ile już nie jest za późno. -
Centralkę alarmu wyłączyłem to jest odpiołem od niej kostkę Z początku jakby pomogło potem spowrotem kierunek zaczoł warjować .ALe zauważyłwm że jak jest cieplej-upalnie to częściej nie działa a jak chłodniej to działa CO TO MOŻE BYĆ ???
-
miałem coś takiego kiedyś że w upał same mi się włączyły wycieraczki. Ale tylko na chwilkę. Nie wiem od czego to zależy.
-
[quote="kros"]w fabii nie ma przerywacza. [/quote]
Jak to nie mam przerywacza??
Jasne ze test we wlacznku swiatel awaryjnych. Jest wraz z nim zespolony. Jesli np wieszaja ci sie kierunki lub glupieja to na 90proc to ten wlacznik- przekaznik
-
że co?
-
[quote="rakczek"][quote="kros"]w fabii nie ma przerywacza. [/quote]
Jak to nie mam przerywacza??
Jasne ze test we wlacznku swiatel awaryjnych. Jest wraz z nim zespolony. Jesli np wieszaja ci sie kierunki lub glupieja to na 90proc to ten wlacznik- przekaznik[/quote]
Kolego [b]rakczek[/b], jak się nie znasz, to nie pisz. Pierwszy post i na dzień dobry takie bzdury opowiadasz.
-
ja z tego co wiem to komputer steruje przekaźnikiem. przekaźnik jest tylko po to żeby przepuszczać napięcie. Według książek o elektronice przekaźnik to taki zdalny łącznik. (mikrokontrolery nie mogą same tym sterować napięcie jest zbyt duże, obciążenie również) po to jest przekaźnik.
-
No dobra a jak wiesza mi się kierunek po zamknięciu samochodu, czyli lewa strona się świeci ciągle to co to może by i jak to usunąc samemu??