Archiwum
-
[quote="Gregory"]Filtr wyczyszczony[/quote]
tego filtra sie nie czyści, bo to nic nie daje, tylko sie wyrzuca do kosza i kupuje nowy -
Wyciągnij całkiem filtr i pojeździj bez, jak dalej nie będzie grzało to będziesz wiedział, że to nie filtr
-
Kraków, BP na Kamińskiego przy Auchanie, LPG - 2,57 zł/l (19.12.2010). Będzie jeszcze kiedykolwiek taniej czy już nigdy....??? <!-- s:/ -->
-
Powtarzam jeszcze raz że to nie filtr problem tkwi gdzie indziej ale gdzie ? :suchy: <!-- s:suchy: -->
-
sprawdź czy w ogóle dmucha z nawiewów. Silnik się nagrzewa? Łapie odpowiednią temperaturę pracy?
-
Witam forumowiczów!
Jestem nowym posiadaczem Skody Fabia w wersji Comfort.
Po zakupie mojego autka przyszedł czas na obejrzenie silnika. Podniosłem klapę i rozpocząłem podziwianie silnika TSI <!-- s:) -->
Jednak moje obawy wzbudził następujący fakt. Do lampy przedniej, po stronie pasażera są podłączone przewody, które są zwinięte taśmą izolacyjną, natomiast do lampy po stronie kierowcy te same przewody są włożone w tzw. rurkę materiałową. I tak się zastanawiam, że coś mi tu nie gra.
Czy to oznacza, że moja fabia była stuknięta (np. podczas transportu), czy w fabryce taką "prowizorkę" odwalają ?Proszę o sugestie
*[color=#000080]EDIT[/color]: przeniosłem temat ponieważ został umieszczony z złym dziale
-
przypuszczam że tak ma być, aż zobaczę u siebie jak te kable idą...
do lampy po stronie kierowcy idzie chyba główna wiązka zasilająca lampy, a z niej do drugiej lampy idzie mniej kabli, więc chyba dlatego tam nie trzeba takiej dobrej izolacji, ale nie jestem tego pewny, to tylko moje domysły i spekulacje...
P.S. więcej wiary w Skoda Auto
-
[quote="informat11"] czy w fabryce taką "prowizorkę" odwalają ? [/quote]
wolałbym aby kable były taśmą zawinięte i widoczne niż w rurce i ... gniły.
może tak ma być ? -
Koleżanki i Koledzy zwracam sie do Was o pomoc dla kolegi z Klubu Skodovka
Tomek obecnie leży w szpitalu i jest poddawany chemioterapii. By odzyskał zdrowie potrzebne są drogie leki, które niestety w Polsce nie są refundowane. Dla osób które zdecydują sie wspomóc Tomka i Jego rodzinę w zbieraniu funduszy. podaje link do Fundacji
"Diagnoza nie wyrok"gdzie podany jest nr konta http://www.fundacjawalkizrakiem.pl/73,a,swiateczna-pomoc-dla-chorego-tomka-wieczorka.htm<!-- m -->
W akcję zaangażowały się już fora: oczywiście SkodovkaClub, SkodaFans.org, info poszło na FSOAutoklub. autoklub.pl http://rajdy.autoklub.pl/news/kuzaj-pomaga-tomkowi,33523 , forum Skoda24 ,
dziękuje za zainteresowanie sie tematem[size=75][ [i][b]Dodano[/b]: 14-03-2011, 20:32[/i] ][/size]
z żalem informuje że pilot77 odszedł od nas w wieku 34 lat
[] [] [*]
niech spoczywa w spokoju -
Marzeń o które warto walczyć
Radości , którymi warto sie dzielić
Przyjaciół z którymi warto być
Nadzieli bez której nie da sie żyć
Zdrowych ,Spokojnych Świąt -
Jak obyczaj stary każe, według ojców naszej wiary, pragnę złożyć Wam życzenia w dzień Bożego Narodzenia. Niech ta gwiazdka betlejemska, która świeci nam o zmroku, doprowadzi Was do szczęścia w nadchodzącym Nowym Roku.
Z okazji Świąt Bożego Narodzenia wielu głębokich i radosnych przeżyć, wewnętrznego spokoju, wytrwałości i radości oraz błogosławieństwa Bożego w każdym dniu nadchodzącego
Roku życzy ... Brunon -
Weslocy i Spokojnych Swiat <!-- s:) -->
-
Zdrowych , wesołych Świąt i gronie najbliższych życzy Tomek <!-- s:) -->
-
U mnie benzyna kosztuje:
4.75 za liter eurosuper 95 <!-- s:| -->
5.20 za liter v-power 95
Dane są z stacji shell.
Drogo jak nigdy w życiu
Ja pamiętam jak benzyna była po złotówce lub po dwa. Ale te fajne czasy nie wrócą ( to se ne wrati :rotfl: ) a szkoda -
Wesołych Świąt !!! <!-- s:) -->
-
Zdrowych i pogodnych [color=#008000][b]Świąt Bożego Narodzenia [/b][/color]życzy [color=#8B0000][b]MirekS[/b][/color] z rodziną <!-- s:) -->
-
A co z tym termostatem? Ile potrzebujesz km przejechać i przy jakiej temp na zew. by dostał temp na wskaźniku?
-
[quote="sid"] na MPO na ul. Nowohuckiej było po ~4,60..[/quote]
Lepiej odpuść sobie tą stację, mieli w tym roku już dwie afery, że im woda do zbiorników się dostała i parę silników się zakrztusiło i odjechało na lewecie, w tym taxi kolegi ojca.
-
Szczęśliwego Nowego Roku
-
W Elegance nie wszystko się zgadza:
1.9 TDI ATD 74kW (101KM)
rok produkcji: 2004, modelu: 2004, przed face liftingiem- moja fabia ma hamulce bębnowe z tyłu
- tylko dwa zagłówki na tylnej kanapie
- brak uchwytów isofix
- brak tempomatu
- posiada obręcze kół ze stopów lekkich 6J x 14“