Archiwum
-
a zaślepienie rygielków tez jakiś pomysł
-
http://www.fabiaclub.pl/forum-pl/download.php?id=862<!-- m --> czy ktoś mi rozkoduje moje wyposażenie .. cos mnie niepokoi..
-
Ale co :?: <!-- s:?: -->
-
CZY mam ASR
-
Nie posiadasz ASR
-
Skrót do info odnośnie wypasu w [b]ASR[/b] to [b]1AP[/b], u [b]Ciebie[/b] widzę, że go brak.
-
dzieki Panowie
-
Witam,
Panowie powiedzcie mi jak wyliczyć ile auto spaliło paliwa na danym odcinku ?
Mam do przejechania jakieś 260 km i chciałbym sprawdzić ile auto spali w trakcie takiej jazdy... -
tankujesz do pełana ( do pierwszego odbicia) wyzeruj licznik km dziennych.( żebyś dokładnie wiedział ile przejechałeś) Po do jechaniu do celu zatankuj ( do pierwszego odbicia) A potem matematyka.
Czyli np: zatankowałes 15 lit. Układasz proporcję.260km-15lit
100km-x lit(100*15 ) : 260= 5.76 lit/100km
Z tym ,ze to pierwsze odbicie przy tankowaniu jest dość umowne , bo nie zawsze odbija w tym samym momencie ( zwłaszcza na różnych stacjach)
-
[quote="koko"]tankujesz do pełana ( do pierwszego odbicia) wyzeruj licznik km dziennych.( żebyś dokładnie wiedział ile przejechałeś) Po do jechaniu do celu zatankuj ( do pierwszego odbicia) A potem matematyka.
Czyli np: zatankowałes 15 lit. Układasz proporcję.260km-15lit
100km-x lit(100*15 ) : 260= 5.76 lit/100km
Z tym ,ze to pierwsze odbicie przy tankowaniu jest dość umowne , bo nie zawsze odbija w tym samym momencie ( zwłaszcza na różnych stacjach)[/quote]
Sprytny sposób i logiczny.
Z tym odbiciem to rzeczywiście różnie bywa...
Przetestuje...Dziękuję za pomoc.
-
Ja mam inny sposób na wyliczenie zużycia paliwa. <!-- s:) -->
Leje do korka (ale nie tak żeby korek się moczył w paliwie) . Następnie jeżdżę i obserwuje jak wskazówka dojdzie do wartości 3/4 pojemności baku i mam na liczniku 186 km to wtedy liczę tak:
pełny bak = 45 litrów
3/4 baku = 33.75 litry
wartość paliwa wyjeżdżona = 11.25
przejechałem na tym paliwie 186 km
i teraz wzór : litry wyjeżdżone dziele na ilość kilometrów podzielonych przez 100
11.25/1.86=6.05 czy w zaokrągleniu 6.1 litra
6,1 litra = moje spalanie na 100 km na danym odcinku.
Na początku jest to może skomplikowane, ale proste - szybko można wyliczyć spalanie.
Pozdrowionka -
co wam da zaślepienie rygielków? bo nie rozumiem? i drzwi się otwiera ciągnąc za klamkę a nie rygielek, bo nie wiem jak u Was ale u mnie rygielek chowa się całkowicie.
-
nie wiem czy ja mam jakiś dziwny centralny (+alarm) ale jak zamknę pilotem to mogę ciągnąć za klamki i prędzej je urwę niż drzwi się otworzą sprawdzałem i ani przednie ani tylne nie drgną <!-- s:) -->
-
te klamki wewnątrz? ja mam F1 classic... to u mnie to pewno ubogie... ale jakoś daje rade ;D
-
[b]gory[/b] tak wewnętrzne klamki 4szt <!-- s:) --> w F1 ale to może zasługa fabrycznego centralnego zamka i alarmu w instrukcji znalazłem coś takiego jak podwójne ryglowanie cokolwiek by to miało znaczyć rzeczywiście słychać przy zamykaniu tak jakby raz zamknęło i drugi raz "dobiło"
[b]ps. [/b]ja mogę rzeczywiście otworzyć klamkami ale tylko jeśli zamknę przyciskiem kolo podnośników szyb i nie włączę alarmu tylko wtedy można otworzyć klamkami
-
[quote="Adamus"]A ja mam Fabię sprowadzoną z Włoch i mam jakąś dodatkową blokadę kierownicy na osobny kluczyk. Wkłada się go od dołu kolumny kierowniczej i.... [/quote]
dobry temat na forum publiczne wiec ja mam:
pięć psow przy kazdym kole jeden (juz ich nawet nie odpinam bo sie do jazdy w kolowrocie przyzwyczaily)
jestem na kupnie teściowej bedzie siedziec w bagazniku
jak ide do hipermarketu to biore silnik pod pache
i dlugi lancuch to podstawa opasac auto i do drzewa zapiac... nie moglem sie powastrzymac przepraszam... <!-- s:D --> -
Witam.
Mam ubezpieczoną Fabkę w AXA Direct. Za pakiet AC, OC + NW zapłaciłem 732zł. Samochód z 2003, 60% zniżek, 28 lat.
Poniższy nr polisy upoważnia do zniżki w wysokości 100 zł przy pakiecie OC+AC:
[b]BC/1390930/00[/b]
Znajomy zapłacił 520 zł(620 - 100) wykorzystując mój nr polisy AC+OC VW POLO rocznik 2002, 60%, wiek 54lata.
Polecam tą firmę i zapraszam do korzystania z mojego nr polisy.
Pozdrawiam[center][/center]
-
Wspomnienia z Wakacji :
[url=http://img193.imageshack.us/i/lloretdemar140.jpg/][img]http://img193.imageshack.us/img193/8638/lloretdemar140.th.jpg[/img][/url] [url=http://img40.imageshack.us/i/lloretdemar049.jpg/][img]http://img40.imageshack.us/img40/1088/lloretdemar049.th.jpg[/img][/url] -
Mam takie pytanie odnośnie starego katalizatora słyszałem od znajomego że można go oddać na złom i zarobić na paliwo wie ktoś może czy rzeczywiście tak jest jesli tak to czy oddaje się go w całości czy jakoś rozcina ? i ile można dostac za taki katalizator? i czy wogóle opłaca się zawracać głowę dodam że w środku ten wkład zaczął latać po "lekkim" uderzeniu w wystający kamień na polnej drodze i niestety trzeba było wymienić :wsciekly: :wsciekly: :wsciekly: <!-- s:wsciekly: -->
-
Witaj, <!-- s:) -->
Za katalizator możesz dostać 100 lub 200 tak było . Więc jakby nie patrzeć to się opłaca . Nie wiem jak to jest dokładnie czy go trzeba rozebrać czy nie . To byś musiał się na szrocie dowiedzieć.
Pozdrawiam.