Tarcze i klocki - temat zbiorczy
-
no - spalanie rzędu 8-10l. dało do myślenia.... niestety za późno.
teraz pozostało mi wyczyszczenie felgi z tego pyłu.... <!-- s:/ --> -
nie da się wszystkiego przewidzieć, ale niektórzy potrafią przejechać całe miasto z zaciągniętym ręcznym, a tego nie da się wytłumaczyć.
-
Mnie tez czek wymiana tarcz i klocków! Na allegro jest komplet trw z 300 zł Jakie są wasze doświadczenia z tą firma?
-
[quote="magnus 27"]Na allegro jest komplet trw z 300 zł Jakie są wasze doświadczenia z tą firma?[/quote]
poszukaj a znajdziesz taniej,
doświadczenia bardzo pozytywne. stosowane również przez innych kolegów na forum.
zagadaj do kolegi [url=http://forum.octaviaclub.pl/profile.php?mode=viewprofile&u=3971]elemenateur[/url] - ma na prawdę dobre ceny na części. -
ja smigam od ponad roku na zestawie TRW i nie mam z nimi zadnych problemow <!-- s:) -->
-
potwierdzam, mam takie [url=http://www.iparts.pl/czesc/zestaw-klockow-hamulcowych-hamulce-tarczowe,skoda,fabia-6y2-1999-08-2008-03,1-4-16v-75km,106-4383-15107-100030-0-161-GDB1357.html]klocki hamulcowe[/url] i tarcze TRW i sprawują się bez zarzutu! zakupiłem je już z pół roku temu
-
Witam , musze tez wymienic klocki i tarcze , czy zrobic jeszcze tył bo teraz podciagnołem reczny i mechanik powiedział ze tył i przod bedzie juz za chwilke do roboty.
-
[b]arturro67[/b], jezeli masz z tylu bebny to hamulce wymienia sie co 100 kkm, co do przodu to tak jak pisalem wyzej .. klocki + tarcze TRW i nie bedziesz zalowal
-
[quote="Wojtas"][b]arturro67[/b], jezeli masz z tylu bebny to hamulce wymienia sie co 100 kkm, co do przodu to tak jak pisalem wyzej .. klocki + tarcze TRW i nie bedziesz zalowal[/quote] Dzieki , w warsztacie powiedzieli mi ze za wymiane tarcz klocków i bebny z tyłu 600/700 zł z robocizną , zastanawiam sie czy przy okazji nie wymienic węzyków.
-
przod jestes w stanie zrobic sam .. musisz poszukac na necie sa fotki jak to zrobic ... co do wezykow, jezeli wszystko jest szczelne to nie ma sensu tego ruszac, ile zrobile skm na obecnych okladzinach :?: <!-- s:?: -->
-
raz tylko wymieniłem klocki przod przeb.90 000 km
-
jeszcze tylu nie musisz robic, mozesz odlozyc na pozniejszy termin wymiane ...a jezeli juz miales do czynienia z przodem to dzialaj <!-- s:) -->
-
jak podciagli reczny to trzyma i jest ok , czyli moge teraz zrobic przód w terminie pózniejszym tył , kiedy bede wiedział ze przyzedl czas na tył ?
-
zaleca sie wymiane co 100 kkm, ja wymienilem przy 90 kkm i jeszcze moglem na nich dluuuugo pojezdzic tylko ze juz lekko czas je wzial, wystraczyloby oczyscic no ale ze mialem juz kupione nowe i wszystko rozebrane to stare poszly na smietnik ale jeszcze mogly zdrowo pojezdzic 30-40 kkm
-
dzieki zrobie przód a z tylem poczekam.
-
Musisz się liczyć jednak, że przy wymianie możesz mieć problem z odkręceniem śruby stożkowej mocującej tarczę, u mnie na prawym kole nie obyło się bez punktaka, wiertarki oraz gwintowników M6. Wiercić trzeba z czuciem by nie uszkodzić gwintu w piaście, idealnie musisz zapunktować środek.
-
[quote="anubis"]Tarcze brembo klocki ferodo, zestaw około 150zł[/quote]
Cześć , ile ci klocki Ferodo wytrzymywały w mieście ?
Pozdrawiam Michał
-
[quote="michal33686"][quote="anubis"]Tarcze brembo klocki ferodo, zestaw około 150zł[/quote]
Cześć , ile ci klocki Ferodo wytrzymywały w mieście ?
Pozdrawiam Michał[/quote]
Odradzam klocki Ferodo w mieście, są to twarde klocki i powodują mocniejsze nagrzewanie tarczy, co w konsekwencji prowadzi do jej zwichrowania szczególnie gdy spotkasz kałużę.
-
warto dodać, że przy twardych (za twardych) klockach szybciej zużywają się tarcze.
-
Dokładnie [b]dr O[/b] ma rację ja sobie właśnie przez te ferodo zniszczyłem tarcze.