Wiosenny przegląd
-
Przygotuj swoją ŠKODĘ na wiosnę.
W Autoryzowanym Serwisie ŠKODA AUTO profesjonaliści sprawdzą
11 punktów w Twojej ŠKODZIE za jedyne 1 zł!Wiosenna kontrola obejmuje:
układ wydechowy
układ olejowy
zasilanie
zawieszenie
układ chłodzenia
spryskiwacze
układ hamulcowy
opony
układ hamulcowy
wycieraczki
światładzis byłem na takim przegladzie koszt 1 zł stwierdzili ze musze wymienic tylna wycieraczke i delikatna korozje układu wydechowego dokładnie ostatniego tłumika
cały przegląd robiłem w skoda EMIDA w rudzie ślaskiej super profesjonalne podejscie do klienta polecam -
[quote="maciek_UTG"]układ hamulcowy
opony
układ hamulcowy[/quote]
<!-- s;) -->
czyli 10 punktów[size=75][ [i][b]Dodano[/b]: 19-03-2012, 14:22[/i] ][/size]
Wiesz może jak długo trwa ta akcja? -
Ja juz zapisany:)
[img]http://www.skoda-auto.pl/upload/1/File/wiosna2.jpg[/img]
Akcja promocyjna trwa od 19.03 do 14.04.2012r.
-
Akcja ogólnopolska, są jakieś reklamy?
-
Ja dostałem reklamę w SMS'ie.
-
[b]Ozyr[/b], jaki termin dostałeś? długie kolejki są?
-
[quote="zdono"][b]Ozyr[/b], jaki termin dostałeś? długie kolejki są?[/quote]
Dokładnie to samemu wyznaczyłem termin, podałem date w których dniach mi pasuje podjechać i teraz czekam na telefon na ustalenie dokładnego terminu przeglądu
-
Oświećcie osobę nie bywającą w autoryzowanych servisach (wujek mechanik ), czy przy okazji takiej kontroli podbijają przegląd w dowodzie? Bo mi wkrótce badania wyjdą więc i tak trzeba jechać, a jeśli jest taka okazja i wbijali by przegląd to pakuje się w kolejkę <!-- s:D -->
-
o kurcze pierwsze slysze o takim przegladzie. choc, ze auto po zimie a po swietach by sie pojechalo, to moze sie skusze na takie cosik <!-- s:) -->
-
[quote="milcia91"]Oświećcie osobę nie bywającą w autoryzowanych servisach (wujek mechanik ), czy przy okazji takiej kontroli podbijają przegląd w dowodzie? Bo mi wkrótce badania wyjdą więc i tak trzeba jechać, a jeśli jest taka okazja i wbijali by przegląd to pakuje się w kolejkę <!-- s:D -->[/quote]
Raczej nie licz na to, że podbiją;) To kosztuje 100zł i wątpię, żeby podarowali taką kwotę.
-
Jutro dzwonię, żeby się zapisać. Mam jakieś stuki w zawiasie, to mi za zeta powiedzą co mam sobie wymienić hehehe :hyhy: <!-- s:hyhy: -->
[size=75][ [i][b]Dodano[/b]: 20-03-2012, 07:38[/i] ][/size]
Zapisałem się jutro na 15-stą -
No ja już się umówiłem na 27 ciekawi mnie bardzo czy coś mi znajda czy nie
-
A ja już po przeglądzie wiosennym. Jak narazie u mnie wszystko Ok. <!-- s:) -->
-
[b]anubis[/b], ja też jestem rozczarowany po tegorocznym przeglądzie mojej fabii.
-
[b]rufus[/b], czemu co wykazało ??
-
Zastanawiam się też nad tym, ale czytając ostatnie wpisy zaczynam mieć wątpliwości [b]rufus[/b], [b]anubis[/b] ocb??
-
[quote="Szczypior"][b]rufus[/b], czemu co wykazało ??[/quote]
Chodzi o to, że miałem wrażenie, że robili to tak na "odwal się". Zabrali mi fabie na 50 min z czego nie widziałem jej może 15 min, gdzie 5 min jak była poza warsztatem. Pierwszych 10 min na warsztacie nie widziałem, bo nie mogłem znaleźć fabii na warsztacie. Później cały czas na nią patrzyłem i stała sobie samotnie i nikt się nią nie interesował. Później przyszedł koleś i wyjechał nią z warsztatu przed salon. Prosiłem żeby sprawdzili dobrze zawieszenie bo mam jakieś luzy, to na wyniku przeglądu jest informacja, że zawias ok tyle, że jest korozja i tylne tuleje przednich wahaczy od Cupry..
Doczepili się do świateł, że są niewłaściwe (czyt. brakuje poziomowania).
Wczoraj byłem na okresowym badaniu technicznym i facet więcej mi powiedział - czyli, że luz jest na lewym drążku kierowniczym, ale jeszcze niewielki. Powiedział mi też o niesprawnej sondzie lambda, bo wynik badania spalin jest ciut powyżej normy.
Dobrze, że wiosenny przegląd kosztuje tylko 1 zł bo plułbym sobie w brodę, że tam pojechałem. Jedyna korzyść to taka, że mam papier z ASO, że nie znaleźli żadnej poważnej usterki.
Może to tylko w Sunny tak podchodzą do tematu.. nie wiem. -
[quote="nicram"]Zastanawiam się też nad tym, ale czytając ostatnie wpisy zaczynam mieć wątpliwości [b]rufus[/b], [b]anubis[/b] ocb??[/quote]
też mam takie odczucia.. już miałem jutro dzwonić, umawiać się.. -
To wszystko zależy od danego konkretnego ASO. Nie można generalizować. Moja jest cały czas serwisowana w Emidzie i nie zamieniłbym tego na żadnego innego mechanika.
Ale trzeba też mieć podejście odpowiednie, ja już zdążyłem poznać wszystkich pracowników serwisu, porozmawiamy sobie czasem na luźne tematy:)Swoją drogą widać, że Fabia jeździ oklejona więc jeśli klient będzie zadowolony to i zrobi dobrą opinie o danym serwisie w internecie, prawda? Co też czynię na każdym kroku:P
-
O Emidzie to już książki można pisać...