[F1 i F2] przebieg naszych Fabii
-
z 2006r to raczej realny przebieg 90000tys km chociaż roznie ludzie eksplatują samochody ja mam z 2003r i 59tyś /km
-
Moja tez 2003 i 48500km. 100% pewnosci, od poczatku u jednego pana:)
-
[quote="sylwia"]witam.ja kupiłam fabie używaną z 2006 roku i ma tylko 90000 km na liczniku.czy jest jakaś mozliwość sprawdzenia faktycznego przebiegu?bo coś mi się tu nie podoba : :niepewny: <!-- s:niepewny: -->[/quote]
Tak jest możliwość w przybliżeniu sprawdzić, przy odpowiednim oprogramowaniu można sprawdzić moto-godziny pracy innych podzespołów auta.
-
ja mam lipiec 2003 i mam przejechane 76000, takze zalezy kto ile jezdzi
-
[quote="MirekS"]Tak jest możliwość w przybliżeniu sprawdzić, przy odpowiednim oprogramowaniu można sprawdzić moto-godziny pracy innych podzespołów auta.[/quote]
tak myślałam,ale gdzie ja to mogę zrobic ? na serwisie?
Tym bardziej ,że auto jeździło wczesniej w jakieś firmie farmaceutycznej. Zresztą już i tak kupiłam,ale nie lubię kłamstwa :zly: <!-- s:zly: --> -
Czerwiec 2004 rok 44,323 :hyhy: <!-- s:hyhy: -->
-
[quote="sylwia"]tak myślałam,ale gdzie ja to mogę zrobic ? na serwisie?
[/quote]W krakowie to bym [b]Ci[/b] kogoś polecił (jest u mnie w podpisie), [b]Ty[/b] niestety jesteś z innego województwa, co do serwisów ASO ja im nie wierzę i swojego auta bym nie dał tknąć.
-
[quote="sylwia"]bo coś mi się tu nie podoba[/quote]
co dokładnie się Tobie nie podoba,
jeżeli to było auto firmowe to naturalny przebieg -
[quote="szubi81"]co dokładnie się Tobie nie podoba,[/quote]
Rozumiem,że może mieć mały przebieg, jeżeli ktoś kupił auto od osoby prywatnej,bądź ma je od początku. To auto pochodzi z firmy i wiem,że przedstawiciele handlowi dość dużo jeżdżą i nie oszczędzają aut.Po prostu dziwi mnie taki przebieg a tym bardziej porównując w ogłoszeniach auta po firmowe. -
moja fabia tdi z 2002r ma dopiero 190 tys. km ( większość kilometrów zrobiona na autostradach <!-- s:D --> ), a co do sprawdzenia autentyczności przebiegu to Fabia ( F1) ma zapisywany przebieg w 2 miejscach ( liczniku i sterowniku silnika)! Pozdro
-
Jak dotrzeć do wartości zapisanej w sterowniku silnika, bo jeżeli piszesz o wartości przebiegu jaka jest pokazywana w Vagu w zakładce Instruments to jest to praktycznie ta sama wartość co pokazywana jest na liczniku.
-
[b]sylwia[/b],
jeżeli auto jeździło w firmie farmaceutycznej, a tam się raczej nie robi dużych przebiegów, i nie pracują tam osoby którym zależy na samochodzie,
Auto jest narzędziem pracy
Przebieg 90 tyś jest moim zdaniem bardzo prawdopodobny
moje auto które kupiłem w salonie, przez 3 lata służyło mi do pracy, przechulałem nim ponad 90 tyś i jest wszystko ok. -
[quote="Popielaty"]Jak dotrzeć do wartości zapisanej w sterowniku silnika, bo jeżeli piszesz o wartości przebiegu jaka jest pokazywana w Vagu w zakładce Instruments to jest to praktycznie ta sama wartość co pokazywana jest na liczniku.[/quote] jeśli cofniesz przebieg w liczniku to w sterowniku silnika zostaje stary przebieg! Dlatego kasuje się przebieg w liczniku i sterowniku silnika!
-
2006 - 48 000
-
2002 grudzień-118tys
-
MAJ 2005 - 123 000
-
Kwiecień 2001 Pierwszy właściciel 1.4 MPi 44kw 121.000
-
10,2001 stan licznika nz dzien 22.02.2010 90300 km
-
marzec 2004 - 182 000 km