[F1 i F2] Wycieraczki przednie/tylna
-
za 50 zł to i ja mogę kupić :zalamany: <!-- s:zalamany: --> dajcie znać okolice poznania;)
-
ja też polecam MotGum nie drogie lewa strona 13zł prawa 10 zł. w porównaniu z valeo moim zdaniem są lepsze i tańsze.
-
na początku miesiąca kupiłem w makro płaskie wycieraczki za które zapłaciłem (2 szt.) 21 zł <!-- s:) -->
Pierwsze wycieraczki wytrzymały mi rok czasu (60 tyś przebiegu) Drugie wycieraczki (Valeo) za które zapłaciłem 40 zł około 4 miesięcy (20 tyś. przebiegu) - nie polecam
-
Mam pytanie jak powinny być założone pióra wycieraczek przednich ? tj. czy spojler wycieraczki powinien byc u dołu czy u góry ? natomiast wygięcie powinny być do góry czy do dołu ? bedę wdzięczny za odpowiedź. <!-- s:( -->
-
Spoiler u dołu, wygięcie do góry.
-
Dziękuje za pomoc. Prawą (od pasażera) w serwisie założyli mi odwrotnie. :kwasny: <!-- s:kwasny: -->
-
Witam.
Jakiś czas temu, ktoś mi ukradł, albo uderzył gówniarz jakaś piłka w tylnia wycieraczke, no i tam byla taka zaslepka na srube co pocuja ja. No i jej nie ma, widze ze sruba juz rdzewieje. Myslicie, ze da rade takie cos kupic ? Czy trzeba kupic cala wycieraczke na tyl, czy to sie polamalo i nie da rady kupic zaslepki samej?
Wiem, ze pytanie troche blache, ale mnie to denerwuje bo nie ladnie wyglada.pozdr.
-
Jeśli dobrze cie zrozumiałem to chodzi ci o taką ruchomą " przykrywkę" na srubę ramienia. Jest ona na wcisk na takich małych bolczykach a w niej sa otworki na te bolczyki. Prawdopodobnie te otworki popękały i odpadło. Wydaje mi sie ,że jako odzielna częśc jest nie do kupienia.
-
PS Gdzie mogę kupić taką zaślepkę, która przykryje to dziurkę po zdemontowaniu wycieraczki.
Pozdrawiam, Dawid. -
Da się kupić w ASO, sam kupowałem tą przykrywkę ale już jakiś czas temu, chyba 12zł kosztowało. Trzeba uważać, bo cholerstwo jest bardzo kruche, moją matka stuknęła szczotką przy odśnieżaniu samochodu i się rozpadło.
-
Witam
Wczoraj ktoś mi ułamał wycieraczkę tył i próbowałem odkręcić końcówkę nie ma problemu z nakrętką, mam problem zdjąć główkę bo jest zapieczona ,boje się użyć siły żeby coś nie urwać albo zbić szybę.Może jakaś rada? -
WD-40 czyni cuda <!-- s;) -->
-
polej kilka razy colą lub pepsi ,to nie kit ale ostatnio tak zapieczoną śrube w kole odkręciłem ze znajomym ,wd 40 przy coli wymięka, spróbuj.
-
Dzięki jutro sprubuję
-
Ja to kiedyś prółem w poprzedniej fabii, jak mi się silnik przytarł, bardzo ciężko schodzi i myślałem, że szyba pójdzie, ale została <!-- s:) --> . Użyj cocacoli jak pisze powyżej powinno pmóc.
-
Już wymieniłem wycieraczkę,Pepsi Cola the best <!-- s:) -->
-
To fajnie że ci to pomogło <!-- s -->
-
Dziś zauważyłem że tylna wycieraczka nie zawsze sie włącza, czasem zadziała dopiero za 4 razem, a czasem od razu, czym to może być spowodowane? jeśli już zadziała to wykonuje pełnowartościowy swój ruch <!-- s;) --> dodam że miałem jakiś czas temu problem ze spryskiwaczem i płyn sie lał tam na silniczek i wiązkę kabli od wycieraczki i już wtedy dziwiłem sie że to jeszcze działa, ale działało to nie ruszałem, a zresztą nie miałem pomysłu jak to ugryźć, tzn jakim sposobem wyczyścić styki w kostkach...
czyli pewnie muszę tam zajrzeć i wyczyścić styki?
czy wobec tego mogę wykluczyć awarie włącznika przy kierownicy?
-
Miałem podobne objawy w poprzedniej fabii po kilkunastu takich opóźnionych załączeniach skończyło się na zatartej ośce silnika.
-
[quote="MirekS"]Miałem podobne objawy w poprzedniej fabii po kilkunastu takich opóźnionych załączeniach skończyło się na zatartej ośce silnika.[/quote]
czytałem Twój temat o wycieraczce i tam pisałeś że Ci stawała w różnych miejscach na szybie, a mi ona chodzi elegancko, ani nie wolniej ani się nie zacina... jak już zadziała oczywiście...