[Inne] Pogaduszki na temat elementów tapicerowanych
-
pytanko: odkrecal ktos plastiki z kolumny kierowniczej ten gorny element nie chce mi sie poddac jakis hellllp....
-
[quote="manii"]pytanko: odkrecal ktos plastiki z kolumny kierowniczej ten gorny element nie chce mi sie poddac jakis hellllp....[/quote]
1 musisz zdemontować obudowe licznika - ciągniesz do siebie jest na 2 zaczepach
2 pomiedzy obudową licznika a obudową kierownicy - górną jest kawałek szmatki
3 widzisz 2 sróby torx obudowa kolumny kierownicy
4 demontaż -
dzieki Mlody cos mie trzymala stacyjka ale juz mam <!-- s;) -->
-
[b]manii[/b], Mlotkiem go mlotkiem - jakby co moge ci porzyczyc szlifirke katowa :rotfl: <!-- s:rotfl: -->
-
Z radością stwierdzam, że fotele od F2 pasują do F1 <!-- s:) -->
Zakupiłem komplet od wersji Sport. Montaż wieczorową porą, przy słabym oświetleniu - ale udało się
Fotka:
[img]http://img10.imageshack.us/img10/3558/09032009061.jpg[/img]Jestem w 99% zadowolony. Wszystko pasuje idealnie, oprócz tego że nie otwiera się oparcie tylnej kanapy - ale nad tym jeszcze popracuję
pozdro
P.S. Dziwna sprawa - mimo trzypunktowego pasa środkowego z tyłu, nie mam trzeciego zagłówka ???
-
te fotele są piękne <!-- s -->
a tak z ciekawości ile Cie to wyniosło?
-
Bardzo fajnie to wygląda. Będą inne zdjęcia ? <!-- s:D -->
-
super te fotele!
-
Po małych negocjacjach stanęło na 370zł <!-- s:) -->
pozdro
-
Odświeże kotleta... Może mi ktoś podsunąć sposób na zdjęcie tylnych tapicerek/boczków drzwi w Fabii II HTB? Oraz prosiłbym o info jakie głośniki tam wchodzą...
-
Odświeże troszke temat, ponieważ również poszukuje fotelii do fabii. Oczywiście fotele z RSa są ok, ale dostanie ich graniczy z cudem. Do tego one są częściowo jasne, więc średnio mi pasują. Chciałbym się dowiedzieć jakie jeszcze fotele będą pasowały do fabii. Ibiza i Polo to raczej pewniak. Co z leonem, golfem IV? Może coś od audi? Najchętniej cały komplet bym wymienił, ale jak będą jakieś fajne tylko przednie to też bym się zastanowił.
Z góry dzięki.
-
może coś na wymiar pod kierowce jak szaleć to szaleć <!-- s:) -->
http://moto.allegro.pl/fotel-kubelkowy-mirco-rc-fotele-kubelkowe-nowe-i1597535751.html
http://moto.allegro.pl/profesjonalne-fotele-kubelkowe-drago-niebieskie-i1571853763.htmlwybór jest spory :zdrowko:
-
Właśnie wolałbym oryginalne fotele od jakiegoś auta, nie chce aż tak przesadzać. Pozatym cena takiego fotela jest dość spora. Zależy mi po prostu na lepszym trzymaniu bocznym. Na obecnych stołkach w zakrętach zsuwa sie człowiek i prawie przylepia do drzwi ;] Najfajniesze fotele znalazłem z Leona ale wydaje mi się, że nie ma szans żeby pasowały. Do polo trudno znaleźć fajny fotel tak samo jak do fabii. Do ibizy FR pare znalazłem ale wyglądają mniej "kubełkowo" niż te z fabii. Może mi się tylko wydaje.
-
To podłącze się pod temat z zapytaniem czy tylna kanapa z F1 hb będzie pasowała do F1 combi?
-
[quote="olo786"]To podłącze się pod temat z zapytaniem czy tylna kanapa z F1 hb będzie pasowała do F1 combi?[/quote]
raczej tak.. -
Zmieniał już ktoś tapicerkę w swoim samochodzie? Jaka jest cena takiej usługi i jakie są ceny materiału? Chodzi mi o fotele, kanapę i drzwi..
-
[b]manii[/b] zmieniał, ale robił to sam wg autorskiego projektu.
-
zmienialem juz 2 razy tera mam na czarno wczesniej bylo czarno-bezowo choc obecnie bardziej mi sie podoba aktualne foto jest gdzie w galerii zlotowej
cena materialu jest zalezna od tego co chcemy miec od 10pln za metr do 120 i wiecej za skóre....czs poswiecony na obszycie-bezcenne
-
[quote="olo786"] czy tylna kanapa z F1 hb będzie pasowała do F1 combi?[/quote]
Przeszłem przez obie wersję i podczas wielokrotnego demontażu nie zauważyłem różnicy.