Średnie zużycie paliwa w naszych fabiach
-
Moja koło siedmiu na setkę....w mieście na szczęście. Przy silniku 1.6.
-
No i uzupełniając poprzednie informacje jazda praktycznie samo miasto bardzo krótkie odcinki (nieco jazdy po DTŚ-ce) i spalanie na tankowaniu wyszło 7,5 l/100 km.
a średnie w stopce.
-
7,9 -8.4 na 15km które mam w jedną stronę do pracy a to
zależy czy mi sie spieszy
-
No u mnie silnik 1.9 TDI 2003 rok 100 kM, trasa- 4,5L/100, mieszany 5,9L/100, miasto 6,6L/100
-
[quote="anubis"]no jak ci pali ~ średnio 8 na 15 km, to masz przejechane <!-- s:D -->
[size=75][ [i][b]Dodano[/b]: 04-11-2011, 22:01[/i] ][/size]
to tyle co porsche 911 [/quote]przecież wiesz że komuter pokazuje na stówe rzezywiście bym się załamał :zdrowko: :zdrowko:
-
Mi po przejechaniu 15 km komp wskazuje jakieś 5,9 - 6,3 km/100 więc u ciebie to dość sporo, jak na mój gust może silnik ci się wolno nagrzewa, chyba, że cały czas jedziesz w niemiłosiernym korku.
-
6 w trasie,
8.5 - 9 w mieście -
[quote="pietrass"]Mi po przejechaniu 15 km komp wskazuje jakieś 5,9 - 6,3 km/100 więc u ciebie to dość sporo, jak na mój gust może silnik ci się wolno nagrzewa, chyba, że cały czas jedziesz w niemiłosiernym korku.[/quote]
nagrzewa się w miarę szybo tylko gdy jest zimny mam 2 górki ze światłami i nigdy mi sie jescze nie zdarzyło zeby na wszystkich mieć zielone no a potem poranne korki na alejach
a no i najważniejszego zapomniałem robie to co raz jest zabronione przepisami a dwa nie powinoo sie tego robić bo ślinik na postoju i tak sie nie nagrzewa tak jak podczas jazdy czyli co rano 2 min postoju czyli wypad po gazetę do kiosku i bułki do piekarni zawsze ktoś w aucie jest także o odjechanie się nie boje nauczę się pewnie jak dostane kiedys mandat od straży miejskiej za postój z włączonym silnikiem ponad minute i oddalanie sie od auta no ale :cwaniak: <!-- s:cwaniak: -->
-
Własnie wróciłem ze stacji benzynowej. Spalanie przy jeździe 80% miasto, 20% trasa - 4,98l, komputer wskazuje 5,0l.
-
1.4 MPI AZE + LPG
i w trasie i w mieście 10L LPG.. troche dużo.. instalka BRC -
[quote="thomas24"]1.4 MPI AZE + LPG
i w trasie i w mieście 10L LPG.. troche dużo.. instalka BRC[/quote]
No to trochę dużo, taki sam silnik, miasto od 8-10 litrów gazu w zależności jakie korki są, a w trasie między 7-8 litrów gau, raz mi się udało zejść poniżej 7, ale to miałem pustą drogę i jazda 80-90 to komputer pokazał równo 5,0 spalania benzyny, nigdy więcej takiej jazdy, za to na autostradzie Kraków-Wrocław 10,5 gazu, ale średnia z komputera 112 km/h, więc coś za coś -
[quote="kaliope"]6 w trasie,
8.5 - 9 w mieście[/quote]Skąd ja to znam <!-- s:D -->
Z tym że u mnie w trasie jest 6-7
Pozdrawiam
sid -
Odlot:D
Po zmianie kółek na zimowe spalanie spadło do poprzedniego poziomu, czyli:
Trasa-5,2
Miasto 6,5 -
W tym miesiącu w cyklu mieszanym 50/50 wyszła 7,5l/100km. Całkiem rozsądnie jak na tę porę roku.
-
Wg wskazań komputerka
trasa (max 110km/h): 5,9l
miasto: 7,5lAle z ciekawości muszę sprawdzić przy tankowaniu
-
Moja fabina średnio pali 7.63l/100km
Średnie zużycie paliwa podane z przebiegu 67123km, czyli od nowości każde tankowanie spisywane i notowane przez mojego tate w Excelu <!-- s:D --> 75% tych kilometrów pokonywane w mieście.
Pozdrawiam.
-
[quote="zbyhoo"][quote="project47"][b]1.9 TDI 101KM[/b]
5.1-5.4l/100km Codzienny dojazd do pracy. ~5km
poniżej 5.9l/100km przy zrównoważonej jeździe ~110km/h i wyprzedzaniu
Ogólnie w trasie [color=#808080](nie autostrada)[/color] nigdy nie przekroczyło 7l/100km niezależnie od ruchu oraz czy spokojnie czy ostro. Trasa Leszno - Wrocław.
Na trasie Leszno - Ustrzyki Górne [color=#808080](w tym jeździe po autostradzie od Legnicy do Krakowa ~140km/h)[/color] średnio spalił 6.4l/100km[/quote]Dziwne, ja z tym samym silnikiem (na pompowtryskach, tak?) mam tak:
W mieście: 5,8-6,2 (zimą 6-6,5)
Na trasie 4,9 - 5,1 (w 4 osoby 5,3), niezależnie od pory roku.[/quote]No to mam bardzo podobnie jak zbyhoo <!-- s;) -->
Miasto (np trasa 2x7km) średnie spalanie ~6.5-7/100 (jest zima i mam nadzieję, ze latem będzie mniej - podrożeje paliwo to i tak wyjdzie na to samo, byle nie drożej )
Trasa - no tu bywa różnie, aż głupieje sam- czasami mam 4.3l/100 (jazda do 90-max 100km/h, czasami wyprzedzam)
- innym razem ten sam styl jazdy a ciężko zejść poniżej 4.9-5.0
- jazda z prędkościami 100-130, bardzo częste wyprzedzanie, odcinek 120km - średnie poniżej 5.5/100
Czasami przeraża mnie chwilowe zużycie np na 5 biegu przy 140 potrafi pokazać 6-7l. Jakby tak się miało utrzymywać to pewnie nie będę jeździł autostradami bo to same zwiększone wydatki będą
PS. Na odcinku 900km jazdy mieszanej komputer pokazał 5.1/100. Jak na taki duży silnik to wg mojej subiektywnej oceny małe spalanie
Pozdrawiam
Karol -
Moje spalanie roczne wyszło na poziomie 5.8 litra pb98 myśle że to nie jest źle , ale nie wiem jak to się ma do deklarowanych 5,2 <!-- s:/ -->
-
[b]TOMUŚ[/b] widocznie masz ciężką nogę <!-- s:D -->
-
Czemu tak twierdzisz ?