ASO Skoda - przegląd za 1 zł
-
Przegląd odfajkowany.Dziś taki odbyłem.
Wynik:
Układ wydechowy korozja, ale ok;
Zawieszenie, przód wymiana gum na stabilizatorze;
Układ hamulcowy, prawy bęben szybciej bierze przy hamowaniu;
Układ olejowy, ok;
Układ chłodzenia, ok;
Opony, ok;
Zasilanie, ok;
Spryskiwacze, ok;
Układ kierowniczy, ok;
Wycieraczki, ok, tylne pióro do wymiany;
Światła, wymiana żarówki tył, regulacja.Nie wiem po co regulacja jak świecą dobrze i nikogo nie rażą.
:!: <!-- s:!: --> -
Niebawem wybije mi pierwsze 1500 km. Myslicie, że dobrze byłoby podjechać na przegląd czy lepiej się nie wygłupiać?
-
Przy twoim małym przebiegu to by była raczej siara tam jechać . Ja bym se to odpuścił <!-- s;) -->
-
[quote="TOMUŚ"]Przy twoim małym przebiegu to by była raczej siara tam jechać . Ja bym se to odpuścił <!-- s;) -->[/quote]
Kolega ma rację troszkę głupio z tym przebiegiem.Co chcesz sprawdzać jak jeszcze dobrze go nie zacząłeś używać?
-
Ja złożyłem wniosek na stronie Skody i oddwonili na drugi dzień.
Wynik:
Układ wydechowy - plecionka będzie do wymiany, ale ok
Zawieszenie, tył wymiana gumy na belce (parcieje);
Układ hamulcowy, ok;
Układ olejowy, ok;
Układ chłodzenia, ok;
Opony, ok;
Zasilanie, ok;
Spryskiwacze, ok;
Układ kierowniczy, ok;
Wycieraczki, ok, tylne pióro do wymiany;
Światła, wymiana żarówek kierunkowskazówDostałem ramki pod rejestracje do tego.
-
[quote="Vlido"] Dostałem ramki pod rejestracje do tego.[/quote]
To napisz który serwis był tak hojny że dał ramki . Weźniemy mu to na plus w stosunku serwis - klient <!-- s:) -->
Z mojej przedniej schodzi farba napis i nie ma chętnego na wymianę . Ale w zanadrzu mam rameczki klubowe w piwnicy
-
Ten przegląd to tylko okresowy? Bo zrobiłem tydzień temu, ale podjechałbym zobaczyć, może oni znajdą przyczynę moich stuków?
-
[quote="TOMUŚ"]To napisz który serwis był tak hojny że dał ramki . Weźniemy mu to na plus w stosunku serwis - klient <!-- s:) -->[/quote]
ASO Lellek w Gliwicach na ul. Portowej
-
No to trza się przejechać z ciekawości <!-- s:) -->
Ciekawe czy mi się czegoś doszukają jak wszystko jest nówka -
[quote="Vlido"][quote="TOMUŚ"]To napisz który serwis był tak hojny że dał ramki . Weźniemy mu to na plus w stosunku serwis - klient <!-- s:) -->[/quote]
ASO Lellek w Gliwicach na ul. Portowej[/quote]
Tez mam od nich rameczki . Ale ta przednia to już trochę się zmasakrowała (chodzi mi o napis) . Coraz mniej jego zostaje
-
Przegląd wiosenny zaliczony <!-- s;) -->
Układ wydechowy - OK
Zawieszenie - OK
Układ hamulcowy - wymiana -> Płyn
Układ olejowy - nieszczelność <- w poniedziałek jadę na reklamacje do mechanika który wymieniał mi simering na wale.. :cenzura: :cenzura:
Układ chłodzenia - OK
Opony - OK
Zasilanie - OK
Spryskiwacze - OK przód, tył - BRAK
Układ kierowniczy - OK
Wycieraczki - Brak wycieraczki tył
Światła - OKCzyli ogólnie jest [b][u]OK[/u][/b]
PS. Bardzo miła obsługa
-
Także byłem, do wymiany mam simering wału od strony skrzyni <!-- s:( --> zdziwiła mnie jedna rzecz, napisali, że mam uszkodzony mechanizm wycieraczki tył- nie działa a wycieraczka działa.... czy jest możliwość, że chodziło im o obracający się razem z wycieraczką spryskiwacz? Bo pewnie o to bardziej chodzi.
-
Wiesz u mnie powiedzieli że drążki są do wymiany a po podjechaniu do mechanika, wyciągnięciu ich okazało się że są dobre <!-- s:) -->
-
Chyba wrócę do starej metody czyli robienie wszystkiego samemu <!-- s:( --> nie mam totalnie na to czasu ale widzę, że inaczej się nie da. Gdzie się nie pojedzie "sami specjaliści" ....
-
Układ wydechowy: tłumik końcowy i środkowy korozja. Zalecana wymiana tłumików (wymienię dopiero jak będą dziurawe)
Zawieszenie: OK
Układ hamulcowy: OK
Układ olejowy: nieszczelność układu, do weryfikacji wycieki oleju z silnika (jestem już umówiony z mechanikiem)
Układ chłodzenia: Płyn chłodniczy -31*C. O co tutaj i chodzi??
Opony: OK
Zasilanie: OK, Zalecane ładowanie akumulatora
Spryskiwacze: Zatarta dysza tylnego spryskiwacza. Ciekawe tylko czemu ona psika?
Układ kierowniczy: Źle zamontowane tylne tuleje przednich wahaczy (mechanik twierdzi że są ok, bo są mocowane na 4, a nie jak stare na 2) ??
Wycieraczki: Wymienić pióra (od września wycieraczki..)
Światła: OK -
[quote="szymon189"]Układ chłodzenia: Płyn chłodniczy -31*C. O co tutaj i chodzi??[/quote]
Temperatura zamarzania płynu. Wydaje się być ok, nie wiem czemu zwrócili na to uwagę.
-
[quote="szymon189"]Układ wydechowy: tłumik końcowy i środkowy korozja. Zalecana wymiana tłumików (wymienię dopiero jak będą dziurawe)
Zawieszenie: OK
Układ hamulcowy: OK
Układ olejowy: nieszczelność układu, do weryfikacji wycieki oleju z silnika (jestem już umówiony z mechanikiem)
Układ chłodzenia: Płyn chłodniczy -31*C. O co tutaj i chodzi??
Opony: OK
Zasilanie: OK, Zalecane ładowanie akumulatora
Spryskiwacze: Zatarta dysza tylnego spryskiwacza. Ciekawe tylko czemu ona psika?
Układ kierowniczy: Źle zamontowane tylne tuleje przednich wahaczy (mechanik twierdzi że są ok, bo są mocowane na 4, a nie jak stare na 2) ??
Wycieraczki: Wymienić pióra (od września wycieraczki..)
Światła: OK[/quote]Oni tak piszą przy jakiej temperaturze zamarza . Tłumik wymieniam jak uleci i ciągne go po ziemi <!-- s:D --> . Dysza może się obraca razem z wycieraczką a powinna stać w miejscu. Jak nie masz ori wycieraczek to licz że na wycieraczka będzie jeździł rok i pójdą na hasiok. Miałem wiele wycieraczek (firm) i tak wychodzi na to że co roku zmienić
-
[quote="TOMUŚ"]Oni tak piszą przy jakiej temperaturze zamarza . Tłumik wymieniam jak uleci i ciągne go po ziemi <!-- s:D --> . Dysza może się obraca razem z wycieraczką a powinna stać w miejscu. Jak nie masz ori wycieraczek to licz że na wycieraczka będzie jeździł rok i pójdą na hasiok. Miałem wiele wycieraczek (firm) i tak wychodzi na to że co roku zmienić[/quote]
Mi napisali tylko że jest OK.
-
Umówiłem się na przyszły wtorek. Kolejek wielkich nie ma, a zobaczymy, może się dowiem czegoś ciekawego <!-- s:) -->.
-
No i warto było pojechać. Wszystko było OK poza dwoma zastrzeżeniami:
- tuleje wahaczy do wymiany
- tylne łożyska za jakiś czas będą prawdopodobnie do wymiany.