[F1 i F2] Jakie opony, felgi - temat zbiorczy
-
[quote="weuek"]A masz świadomość, że w formacie 185/60/14 druga liczba to jest % pierwszej, a nie wymiar w mm?[/quote]
No nie miałem świadmości <!-- s:) -->, ze to %Ogólnie to narazie zostawię te troszkę szersze na tyle, pojeżdze troszke, przełoże na przód. Zobacze wtedy jak się będzie z szerszymi oponami na przodzie jezdziło, no i zadecyduje jak najlepiej byłoby.
Jeszcze jedno pytanko. Czy na przegladzie czepiają się jak jest inny wymiar opony na jednej z osi? Tak dla ciekawości, ciekawi mnie jak to w PL jest?
-
opony muszą być jednakowe na jednej OSI. Między przodem a tyłem nie powinni się czepiać.
Tu masz stronkę co do przeliczania prędkości itp : http://www.oponeo.pl/narzedzia/zamienniki-opon<!-- m --> -
[quote="dr O."]Tu masz stronkę co do przeliczania prędkości itp : http://www.oponeo.pl/narzedzia/zamienniki-opon<!-- m -->[/quote]
Dzieki fajna stronka
-
[quote="dr O."]trzeba jeszcze dodać że licznik będzie oszukiwać.[/quote]
na 185/60/14 licznik [b]zawyża[/b] mi prędkość o ok 10% (porównywalnie z GPSem)
-
[quote="weuek"]A z których kół odczytywana jest prędkość? Nie z przednich tylko. Wtedy podmiana tyłu nie maiłaby wpływu na wskazania na blacie.
A zawyża w każdym aucie z homologowanymi kołami, a w fabii to najbardziej na 195/50/15.[/quote]
Prędkość nie jest odczytywana z kół tylko z czujnika w skrzyni biegów.
-
[quote="zdono"]Prędkość nie jest odczytywana z kół tylko z czujnika w skrzyni biegów.[/quote]
Dokładnie tak jak kolega pisze, a różnica w prędkości bierze się z tego że przy tych samych "obrotach" skrzyni zajedziesz dalej lub bliżej, a rzeczywista prędkość pojazdu może być odpowiednio wyższa lub niższa od wskazania prędkościomierza.
-
Chłopski rozum nie ma granic Jednak różnica prędkości między rzeczywistą, a wskazaniem prędkościomierza jest zależna od średnicy kół - przednich <!-- s:) -->
-
liczy się cel, a nie droga <!-- s:) -->
-
Jak myslicie podeszły by te felgi do fabii? : http://moto.allegro.pl/felgi-compomotive-bbs-rs-rennsport-cult-style-i1798849433.html<!-- m -->
Nie chodzi i o et czy rozstaw śrub to można zmieni dystansem korygującym.
Chodzi mi o to czy tarcza z zaciskiem sie zmieści? -
[quote="weuek"]Jak masz drugą fabię w wersji basic to podejdą. Bo inaczej to tarcza 256 nie wejdzie i piątej śruby tez tam nie wciśniesz. To oferta dla kogoś z golfem 3.[/quote]
5tą śrubę to bym sobie zrobił w dystasnie korekcyjnym rozstaw śrub.
Właśnie chodziło mi o tą wielkość tarczy hamulcowej. Ale zawsze można założyć mniejsze <!-- s;) -->
-
[quote="weuek"]I ty to serio piszesz?[/quote]
nie piszę serio bo przecież jest na końcu " <!-- s;) --> "
Po prostu bardzo mi się podobają takie felgi
co do tej piątej śruby to widzę że muszę trochę bardziej wyjaśnić.....
link: http://allegro.pl/podkladki-hr-dystanse-subaru-wrx-sti-forester-i1806703124.htmlo tą o którą mi chodzi wygląda bardzo podobnie (nie mogłem znaleźć odpowiedniej). Otóż tą dystanse przykręcamy do piasty na 5 śrub, a felgą przykręcamy dopiero do dystansy 4-rema śrubami.
Warunek- dystansa musi być gruba min 40mn.[quote="weuek"]Kto ci wyważy takie koło[/quote]
po zastosowaniu takiej dystansy wyważanie jest absolutnie normalne.
-
Witam
czy ma ktoś założone alu felgi z F2 w do F1 i jak to jest z tym rozmiarem 195/55 15.
chce założyć ori felgi LINE.
Czekam na odpowiedzi i z góry dziękuję -
Kolego Weuek a czy profil 55 nie wygląda na za duży balon.wszyscy piszą ze 195/50 to najoptymalniejsze rozwiązanie.
Nie zależy mi jakoś specjalnie na obniżeniu samochodu tylko trafia mi się zestaw od F2 do mojej fabki F1 w sedanie. -
[quote="lpawlak"]Witam
czy ma ktoś założone alu felgi z F2 w do F1 i jak to jest z tym rozmiarem 195/55 15.
chce założyć ori felgi LINE.
Czekam na odpowiedzi i z góry dziękuję[/quote]Ja też ma w F2 195/55/R15 właśnie na takich felach. foto w moim opisie
-
Pietrass ale ja chcę je założyć do F1
Pozdr -
Czy ktoś z Was ma założone opony o indeksie ładowności 85 (zamiast 81)?
Na każdej oponie jest to nadrukowane z boku.Jak się na tym jeździ w stosunku do standardowych opon? Są mniej komfortowe?
-
Witam. Rozmiary opon 185/60R14, 195/50R15 są idealnymi zamiennikami do oryginalnego rozmiaru 165/70R14. Na okres letni, osobiście polecam (pracuję w salonie/serwisie opon) montować rozmiar 185/60R14, a na okres zimowy 165/70R14.
Pozdrawiam:) -
Dzięki :zdrowko: <!-- s:zdrowko: --> Czyli nie mam się czym przejmować.
Akurat mam dobrą cenę na te 85 więc to się dobrze składa. -
165/70/14 a 180/60/14 jadąc na 5 biegu te same obroty silnika i taka sama prędkość na liczniku przetestowałem to a jeśli chodzi o różne rozmiary na przednie i tylnej osi to jeśli samochód ma abs to po przejechaniu kilku10ciu km może ale nie mósi zapalić się kontrolka abs tak miał zmmmnajomy
-
Nie mogę się zgodzić z tym, że różnym rozmiar opon parami na osiach powoduje problemy z ABSem. Tak właśnie mam i problemów z ABSem czy kontrolkami nie mam.