[F1 i F2] Jakie opony, felgi - temat zbiorczy
-
[quote="vesatis"][quote="SAINT88"]
daje link:
http://wulkanizacja.krakow.pl/dobor-felg-do-opony/<!-- m -->ale wszędzie podają że to standardowe gumy i że będą pasować...[/quote]
no przecież z tego linku jasno wynika, że max szerokość felgi dla opony 165 to 5.5 J a nie 6[/quote]
5 i 5.5 to wartości które się pokrywają
-
[quote="TOMUŚ"]Na felge 5J -> opona 165/70
Na felge 6J -> opona 185/60 czy 65
jak chcesz zrobić sobie lub komuś krzywdę to sobie dawaj na felge 6j oponę 165/70 <!-- s:D -->[/quote]
oponki pasują idealnie. Polecam Fuldę
-
Czy ktos uzywal/uzywa takich opon[b] Firemax[/b] FM601?
Potrzebna mi opinia na ich temat? -
Witam wszystkich. Mam taki problem. Posiadam dwa komplety felg z oponami.Jeden komplet to 5x100 6Jx14H2 ET 38 z oponami 175x75x14 a drugi komplet to 5x100 7Jx14H2 ET43 z oponami 185x60x14. Problem polega na tym że jak przymierzyłem ten pierwszy komplet to zostaje troche mało miejsca w nadkolu ze względu na wyższą oponę i boje się że przy większym obciążeniu będzie trzeć oponą o nadkole.Przy tym drugim komplecie jest ok.Zastanawiam się czy jak te opony 175x75x14 przełoże z felgi ET 38 na felge ET 43 to coś to pomoże czy nie ma sensu i lepiej kupić nowe niższe opony.Pomoże ktoś? Czy jedynym wyjściem jest podjechać do wulkanizatora,zamienić to i zobaczyć co z tego wyjdzie.
-
Cześć .
Dla mnie to jest tak:
5J 14h2 et 35 - 165/70/R14
6J 14h2 et 37 - 185/65 R14Opony 175 nie są zalecane przez Skode. Jak Ci wulkanizator założy i da gwarancję że bedzie wszystko ok to możesz tak zrobić <!-- s:) -->
-
Witam, jestem nowy, proszę o podpięcie tematu w odpowiednie miejsce <!-- s:) -->
Moje pytanie : Czy do fabii 1 combi wejdą felgi 17 ? Posiadam aktualnie 195/50 6Jx15 et 43.
Wiem, że na forum jest podobny temat ale tam nie ma konkretnej odpowiedzi (chyba, że nie znalazłem). Proszę o podanie dokładnego rozmiaru opon i felg przy w pełni seryjnym zawieszeniu (COMBI !). Dodam tylko, że nie interesują mnie 16 gdyż będzie to znikoma różnica
[b]Pozdrawiam wszystkich forumowiczów ![/b] -
Hi <!-- s:) -->
http://allegro.pl/alu-lato-audi-a1-skoda-fabia-rapid-vw-polo-4-seat-i6860654130.html
Czy takie coś wejdzie do Fabki I ??
-
Ja zalozylem 15 cali et38 z zimowkami 195/65/15 troszke lewe nadkole musialo sie dostosowac do opon pierwszego dnia ale juz ok i nic nie slychac i nie wadzi.
-
Co to znaczy sie dostosować? <!-- s:) -->
-
Pewnie opona dotarła plastikowe nadkole do swojej średnicy. Z tyłu z lewej strony wystaje trochę i dlatego.
-
Dokladnie. Lewe nadkole delikatnie obcieralo ale sie wyslizgalo. Ale najpierw sprawdzilem czy czegos tam nie uszkodzi. To jest dokladnie w polowie wysokosci kola z tylu . Tak to zawadza ze jak sie troszke wytrze to juz dalej nie przeszkadza.
-
Czy oznaczenia na oponach spełniają jakąś większą role? Na przykład przeznaczenie opony? Ostatnio odkryłe u siebie oznaczenie takie jak na tej, zastanawiam się co to może znaczyć.
Edit:
Do naszych wozidełek te opony raczej średnio wchodzą <!-- s:) --> link wycięty.
Kapi. -
Siemka,
Orientuje się ktoś może czy do fabii 1 00', wejdzie mi felga 6,5j x 15 et 40 opona 195/65? -
Cześć.
Powinno wejść. Pamiętam że w F1 były takie ori felgi Poly 16" i one były na opone 205/40 R16