[F1] Uszczelnianie tylnych drzwi
-
Jesteście naprawdę wielcy. Dziś odkryłem u mnie mocno zalana tapicerkę drzwi i widzę ze nie jestem odosobnionym przypadkiem. W serwisie mi powiedzieli ze jak samo uszczelnienie to tak ok 90zł za jedne drzwi. Ja mam tylne drzwi do uszczelnienia i dzięki waszej pomocy zaoszczędziłem 180zł. Duże piwo :zdrowko: <!-- s:zdrowko: --> sie należy autorowi posta. Jutro zabieram sie za uszczelnianie tych drzwi bo dziś okropnie leje i napisze jak mi poszło. Ale dzięki waszej pomocy już widzę że sam se to uszczelnię tanim kosztem.
Jeszcze raz wielkie dzięki.
Pozdrowionka dla "MĄDRYCH GŁÓW" na tym forum.A jeszcze pytanko czym usunąć te zacieki bo auto mi wygląda jak po powodzi. Wiem ze takie pytanie już padło ale nie było zbyt dużo odpowiedzi. Płyn do szyb ma być z amoniakiem czy jakiś inny?? Najlepiej podaj nazwę i producenta.
-
Zacieki zmyłem pierwszym lepszym płynem kupionym w hipermarkecie, był letni i ładnie pachniał jabłuszkiem.
-
WITAM WSZYTSKICH...nO I JA TEZ BĘDĘ MUSIAŁ SIĘ ZA TO ZABRAĆ PONIEWAŻ ZAUWAŻYŁEM, ŻE U MNIE TEŻ JEST MOKRO :mur: <!-- s:mur: --> KLURCZE ALE ZROHBIE TO CHYBA DOPIERO NA WIOSNE BO TERAZ CAŁY CZAS ZIMNO I WOGOLE:(MAM TYLKO NADZIEJE, ŻE Z NOWYM ROKIEM NIKT NIE WYKASUJE TEJ INSTRUKCJI BO NA 100% SKORZYSTAM:))))
POZDRAWIAM
-
a mam jeszcze pytanie może ktoś z okolic Poznania zabierał się za ww. problem?
pozdrawiam Śremianin:)
-
Spokojnie poczekaj do wiosny, instrukcja też będzie.
-
właśnie tak zamierzałem postąpić ale wiecie co?czapki z głów te forum jest na serio :super: <!-- s:super: --> ludzie są super bo to Wy tworzycie to forum, ale dosyć już tego słodzenia
co zrobisz jak nic nie zrobisz :piwo:
-
niestety mam ten sam problem .
Jestem posiadaczem Fabiana Kombi od niedawna ale problem już powstał.
Mam jeszcze gwarancję , czy to podlega pod nią ?? Mam do Stycznia 2008 !!
-
Jak bym miał gwarancje to bym nie odpuścił ,na co czekasz chyba że chcesz wydać z 200 zeta za to w ASO
-
Gwara się kończy, jedź i niech robią. Później szlauf i mocny prysznic.
-
dokładnie bo u mnie leci, że aż miło....ale nie mam gdzie tego zrobić ...zresztą zimno :dobani: ale na wiosnę na 100% zrobię i to SAM :super: <!-- s:super: --> hehehe
-
[quote="filipous"]niestety mam ten sam problem .
Jestem posiadaczem Fabiana Kombi od niedawna ale problem już powstał.
Mam jeszcze gwarancję , czy to podlega pod nią ?? Mam do Stycznia 2008 !![/quote]
Hej!
Jak ja byłem swoją po gwarancji, to powiedzieli trzeba było przyjechać jak była gwarancja. Zrobiłem sam i jest O.K.
Bądź twardy i upieraj się żeby zrobili to za darmo.
Pozdr -
Zrobione - kolega mechanik - elektryk mnie wyręczył . Pracował w serwisie VW i wie najlepiej co jest z tym tematem.
Niestety blaszkę mam nitowaną i troszkę było trudniej , ale zobaczymy czy będzie dalej przeciekało.
Jaki ze mnie dobry klient - sam sobie poradziłem .
Dzięki Wam za temat bo nie wiedziałem co jest grane z tą wodą z tyłu . Mam nadzieję że przestanie mi skubana parować . TO mnie irytowało.
-
Muszę sie pochwalić, ze ja również uporałem sie z przemakającymi po myciu tylnymi drzwiami - oczywiście dzięki temu opisowi Miałem tak od nowości i myślałem że to tak ma być, że te typy tak mają no ale wyczytałem że jest to do naprawienia no i sie udało <!-- s:) -->
Przy okazji wyeliminowałem problem brzęczenia siłowników od centralnego zamka podczas zamykania drzwi - brzęczały bo stykały sie z blachą drzwi. Podłożyłem między blachę a siłowniki po kawałku gąbki (pociąłem gąbkę do mycia auta) i teraz sie drzwi zamykają elegancko, tak jak powinny
-
Witam,
od zaledwie kilku dni jestem posiadaczem Fabii, a już zdążyłem się przekonać, że problem nieszczelności tylnych drzwi dotyczy i mojego autka... Poprzedni właściciel trzymał samochód w garażu, więc być może nie wiedział o tej przypadłości.
Wodę zauważyłem w dniu wczorajszym, po ściągnięciu z tego forum instrukcji dot. uszczelniania drzwi zabrałem się dzisiaj za robotę. W ciągu 4 godzin udało mi się uszczelnić lewe tylne drzwi, prawymi planuję zająć się w najbliższym czasie. Jak na pierwszy raz to i tak chyba nieźle. Instrukcja jest SUPER!!! :super: <!-- s:super: -->
-
Zapytam się, by uniknąć pomyłki - ja mam problem taki, że wilgoć pojawia się pod lewym tylnym dywanikiem, zawsze po deszczowej jeździe. Czy to jest ten sam problem, czy jeszcze coś innego?
-
Tak.
Woda cieknie przez drzwi - dołem uszczelką między tapicerką a drzwiami i dalej spływa po boku progu na wycieraczkę.
Nie wiem czy widzisz zaciek, ale po deszczu od dołu jest zamoknięte. U mni było, bo uszczelnienie pomogło.
Do dzieła.
Powodzenia <!-- s --> -
Witam szanownych kolegów. Jestem nowym użytkowniekiem na Forum więc się wypada przedstawić. Po tej stronie Szymon. Szczęśliwy posiadacz SKODY FABII KOMBII SDI. Autko miłe i urocze. Do czasu... W ostatni weekend w Krakowie były ogromne ulewy. Przypadkowo odkryłem iż tylni dywanik za kierowcą był mokry. Przeraziłem się gdyż nie wiedziałem kompletnie co mogło być tego przyczyną. Sprawdziłem podwozie i po zdjecu plastikowej osłony stwierdziłem iż korki są raczej sprawne i nic im niedolega. Dodatkowo ciężko by je było zalaćwodą, zwłaszcza że są schowane pod wyżej wspomnianą osłona podwozia. Zacząłem dalej drążyć temat rozbierajać przy okazji tapicerkę i odkryłem chyba co było przyczyną. Zdaje sie iż przeciek przez drzwi. Wczoraj udało mi sie podjechać do znajomego kolegi-mechanika i uszczelnić wszystkie 4 uszczelki w drzwiach. Mam nadzieje że problem zniknie gdyż woda w samochodzie to największe draństwo jakie moze być.
-
Witaj to dobrze, że poradziłeś sobie z cieknącymi drzwiami, natomiast jak chcesz się przywitać zapraszam [b]Cię[/b] [url=http://www.fcp.pl/forum/viewforum.php?f=24&sid=af78792722d4b4cb1755198a3912fd18]TU[/url]
-
No ludziska...właśnie co uszczelniłem tylne drzw :cwaniak: i...czekam pierwszego deszczu...mam nadzieje, że nie będzie już wody na wycieraczkach :przestraszony: <!-- s:przestraszony: -->
-
Witam na deszczowo !
Niech mnie ktoś oświeci przy ściąganiu tapicerki tylnych drzwi - ten ostatni krok -
"zdecydowanym ruchem ściągnąć tapicerkę do góry" jak pisze Mirek S.
Darujcie, ale nie mam sumienia tego tak "drzeć na żywioł"
W rezultacie odchyliłem tapicerkę,podparłem kawałkiem drewna i w ten sposób przeprowadziłem dalsze etapy uszczelnienia.A i też "przemyślane rozwiązania " sie pojawiły:
lewe drzwi -śrubki,prawe drzwi -nity (imieniny były jakieś w Mlada B. czy co...?!)pozdrawiam sucho
omron