Problemy z odpaleniem.
-
[quote="abenek"][quote="MirekS"]To ja proponuję od niej zacząć <!-- s:) --> .[/quote]
Czyszczenie przepustnicy pomogło. Objawy ustąpiły.[/quote]
To dobrze trzeba to :zdrowko: .
-
[quote="woytek13"]trzeba będzie kalibrować VAG-iem??[/quote]
Tak gdyż w miarę zanieczyszczenia przepustnicy komp się dostraja do nowych warunków, adaptacja vagiem przywraca jej fabryczne ustawienia.
-
[b]abenek[/b], Widze że niezły magik z tego mechanika.Zmył cały syf do kolektora.
-
Syf jak syf -po prostu lekki nagar był. Jak na razie po czyszczeniu wszystko chodzi. :super: <!-- s:super: -->
Tego nie wyczyścisz inaczej niż rozpuszczając to jakimś "rozpuszczalnikiem".
Gorszy syf tankuje się do baku czasami. -
Tak ale najlepiej ją zdemontować .W środku zawsze jest największy syf.
-
Zdjęty był cały korpus z góry (plastikowy), więc było ją widać.To było jej pierwsze czyszczenie od nowości - 99tyś km. Następne czyszczenie będzie dokładniejsze.
-
U mnie właśnie bez zdjęcia całej przepustnicy to byś wcale syfu nie zobaczył. Najwięcej było go pod tą łopatką, tam dopiero była cała hiroszima
-
Może jak będę na przeglądzie przy 105 tyś. w ASO to zarzyczę sobie czyszczenie solidne przepustnicy.
Nie chcę dawać rozbierać tego mechanikowi od wszystkich samochodów. Bo może się okazać że i tak wyląduję w ASO. -
czyszczenie przepustnicy to bardzo prosta czynnosc .. tutaj nie mozna nic popsuc mozna to zrobic na parkingu przed supermarketem <!-- s:P -->
-
Też mialem problemy z odpalaniem i pomogło czyszczenie przepustnicy ale była brudnaaaa!! :zakrecony: <!-- s:zakrecony: -->
-
Właśnie jutro chce sobie także wyczyścić przepustnice u mnie obroty aż tak nie falują (chyba w takim przypadku zaryzykuje odłączę ją i porządnie wyczyszczę a potem zobaczę bez adaptacji), ale wydaje mi się jakby silnik stracił moc. Ciekawe czy to może być od brudnej przepustnicy. dzisiaj sprawdziłem też świece w mojej fabce myślałem że są jakieś ngk lub champion a tam BRISK Extra-DR15TC-3 elektrodowe Teraz to sam nie wiem jakie mam zapodać (Fabia 1,4 MPI -AME-)
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/34ae33d1e52ea0bc.html][img]http://images20.fotosik.pl/94/34ae33d1e52ea0bcm.jpg[/img][/url] -
[b]Tygrys67[/b], nie musisz jej odlaczac .. mozna ja wygodnie wyczyscic nie odlaczajac .. napewno masz bardzo brudna przepustnice i dlatego odczuwasz spadek mocy ..
-
I jak mam się tam wszędzie dostać zeby ją pożądnie wyczyścic.Czy wtedy nie będzie trzeba robić "adaptacji" to było by super bo nie mam dostępu do Vag-a :rozpacz: <!-- s:rozpacz: --> .A po wyczyszczeniu normalnie odpali auto czy będzie jakies hity
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/34ae33d1e52ea0bc.html][img]http://images20.fotosik.pl/94/34ae33d1e52ea0bcm.jpg[/img][/url] -
Czyscilem juz kilka przepustnic ... fabki , octa .. po odpaleniu nie bedzie zadnych problemow jesli oczywiscie nie odepniesz wiazki ... co do czyszczenia to jest to bardzo proste .. przepustnice mozna obracac w kazda strone tylko tyle ze jest niewygodnie .. ale dla kogos kto nie ma dostepu do VAGa to najlepsze rozwiazanie...
-
Ok jutro zabieram się do jej czyszczenia jak tylko pogoda będzie łaskawa. Po wszystkim dam znać, jaki był wynik tej operacji.
Pozdrowienia :piwo: :zdrowko: <!-- s:zdrowko: --> -
Jest już po wyczyszczeniu mojej przepustnicy i naprawdę jestem pod wrażeniem efektów naprawdę jest różnica przed a po fabia "chodzi teraz jak F16 .dzięki za instrukcje
pozdrawiam -
U mnie jest tak jak samochod zimny to odpala książkowo jak silnik gorący to odpali ale dłużej trzeba kręcic :mur: <!-- s:mur: --> . Przepustnica wyczyszczona, filtry wymienione , na świecach 1500kkm tylko że przed wymianą były brisk 3 -elektr a po- zgodnie z zaleceniem gazownika brisk 1- elektr. Może cos z czujnikiem wody nie tak!!!??? ale czemu dobrze wręcz wzorowo pali na zimnym silniku??a problem jest na gorącym???hmm
-
Generalnie ciepły silnik dłużej kręci niż zimny, ja swego czasu miałem świece boscha około 5 tys km i na nich wyraźnie długo kręcił, natomiast dziwi mnie fakt, że gazownik do gazu zalecił Ci świece birsk, powszechnie bowiem wiadomo, że najlepsze są japońskie NGK-i jeśli chodzi o LPG.