Wycieraczki ( płaskie )
-
hahahaah po 1h telefon od [b]sid[/b]'a : ty założyłem chcesz moge ci wymienić a ja już foto historyjkę zacząłem robić <!-- s:) -->
-
Sid... nowe wycieraczki w styczniu? mnie by było szkoda.
Testowałem na Dicy i Fabiannie różne wynalazki od najtańszych aero z Norauto (żyły miesiąc i zaczęły skakać) przez Aero Valeo - roczek z hakiem, kilka innych aero-wynalazków, Tradycyjne Bosche i Tradycyjne za 15 zł/szt i jedno mogę powiedzieć - wolę częsciej zmieniać te za pietnastaka. Cicho chodzą, nie skaczą, nie smużą na wiosne zakładam, po zimie wymiana.
Nie widzę sensu kupowania wycieraczek za stówke przy moim zapominalstwie w zimie o ciepłej wodzie/niemożności podlania szyby zawsze i wszędzie.
-
Ja od dwóch lat stosuję wycieraczki firmy SENA, pierwszy komplet wytrzymał blisko dwa lata teraz mam drugi i też nie narzekam. Cena za 2 szt. ok. 37zł.
-
sid jak tam wycieraczki z BOSHA? Bo zastanawiam się zakupić banany z BOSHA, albo jakieś zwykłe ALCA
-
Sprawują się całkiem nieźle. Nie licząc że sam je sobie uszkodziłem. Chciałem trochę lodu z plastików wycieraczki usunąć i mi pękł Ale działają póki co <!-- s:D -->
Pozdrawiam
sid -
Ja to samo z Biedronkowych boczek uszkodziłem, a jak podniosłem wycieraczkę na mycie, to mi listwa spadła :zdziwko: Nie zmienia to faktu, że się dobrze spisują, Zimę przetrwały <!-- s:) -->
-
[quote="MirekS"]Ja od dwóch lat stosuję wycieraczki firmy SENA, pierwszy komplet wytrzymał blisko dwa lata teraz mam drugi i też nie narzekam. Cena za 2 szt. ok. 37zł.[/quote]
Z ciekawości kupiłem te banany w realu. Z tym że są 2 serie tych wycieraczek. Najpierw kupiłem tą tańszą czyli jakieś 25zł za dwie. I były beznadziejne, robiły smugę w jednym miejscu i strasznie głośno pracowały.
Później kupiłem tą droższą serię czyli ok 37zł za parę. Lepiej żebyście nie słyszeli moich przekleństw podczas zakładania tego ustrojstwa do mojej fabii... nie wiem co za idiota to projektował. Na początku źle ścierały wodę w jednym miejscu, teraz jest już lepiej. Przynajmniej są ciche. Ale z czystym sumieniem nie mogę ich polecić.
-
[quote="comfort"]Lepiej żebyście nie słyszeli moich przekleństw podczas zakładania tego ustrojstwa do mojej fabii... nie wiem co za idiota to projektował. Na początku źle ścierały wodę w jednym miejscu, teraz jest już lepiej.[/quote]
To prawda mocowanie zaprojektowane ... bez komentarza, natomiast jeśli przez to się przejdzie to jeśli chodzi o samo zbieranie przez nie wody bardzo sobie chwalę, zarówno valeo jak i boscha mogą się schować.
U mnie się sprawdziły zarówno w fabce jak i w yaris, oraz astrze I i golfie IV.
[b]comfort[/b] może uszkodziłeś gumkę podczas tego feralnego montażu. -
[quote="comfort"]nie wiem co za idiota to projektował.[/quote]
a instrukcje montażu Pan czytał <!-- s:D -->
za to masz gwarancje że na nastepny dzien bedą na swoim miejscu -
pewnie czytał tak jak sid jak mu "przetłumaczyłem" obrazki na łopatologicznie to już był urwany zaczep ale wkońcu dał rade <!-- s:) -->
-
Mirek - dotarły się, co prawda trochę czasu minęło, ale zaczęły dobrze zbierać wodę. I są bardzo ciche <!-- s:) -->
Kapi - we dwójkę montowaliśmy to ustrojstwo, wiesz jak pisane są te instrukcje... bardziej jak hieroglify
-
[quote="comfort"]wiesz jak pisane są te instrukcje... [/quote]
wiem - czasem je piszę <!-- s:P --> -
[quote="comfort"]
Kapi - we dwójkę montowaliśmy to ustrojstwo, wiesz jak pisane są te instrukcje... bardziej jak hieroglify <!-- s:D -->[/quote]To ktokolwiek czyta instrukcje? szok...
-
ja oglądam obrazki a jak nie ma obrazków to do śmieci instrukcja <!-- s:) -->
-
[quote="enemik"]ja oglądam obrazki a jak nie ma obrazków to do śmieci instrukcja <!-- s:) -->[/quote]
No ja zaglądam czy jakaś tap-madl nie demonstruje na fotkach, jak nie ma to kosz
-
Witam Panowie.
Od nowości (2008) nie wymieniałem wycieraczek - nie było potrzeby. W zimę widziałem już oznaki zużycia. Teraz trzeba zakupić wycieraczki, niekoniecznie na kolejne 3,5 roku <!-- s:) -->
Mam dylemat, kupić oryginalne w ASO Skoda, czy oryginalne Skody z allegro będą takiej samej jakości, czy może wybrać jeszcze jakieś inne?
Pozdrawiam.
-
ORI Skody czyli Valeo <!-- s:P --> Enemik gdzieś powinien linka mieć do wycieraczek które kupił i sobie i mnie, a te szczerze polecam. Co prawda ja będę je musiał wymienić z racji ich uszkodzenia w zimie ( sam je uszkodziłem ).
Pozdrawiam
sid -
sid jak bedziesz potrzebował to daj znac i to nie valeo tylko jak to nazwaleś "bosz" tu są 53cm i 47,5/48cm http://allegro.pl/wycieraczki-bosch-aerotwin-skoda-fabia-octavia-i2220731625.html<!-- m --> do F2 chyba są 53cm i 53cm
ps. a wie ktoś jaka jest wycieraczka z tyłu w F1 kombi :zawstydzony:
? -
[quote="enemik"]
ps. a wie ktoś jaka jest wycieraczka z tyłu w F1 kombi :zawstydzony: <!-- s:zawstydzony: -->
?[/quote]370mm
-
Dzięki za linka, bo już miałem kupować te http://allegro.pl/oryginal-piora-wycieraczek-skoda-fabia-ii-roomster-i2199658366.html<!-- m -->