Cofniete prawo jazdy za punkty, gdzie teraz isc? na egzamin?
-
Witam, mialem prawko mniej niz rok czasu, zgarnalem ok 50 pktow i je stracilem, chcialem sie zapisac od razu na ponowny kurs ale wlasciciel autoszkoly poinformowal mnie ze nie musze odbywac ponownego kursu, ze wystarczy isc na psychotesty i zdac egzamim. Czy tak jest faktycznie ? Z tego co wyszukalem w necie wynika, ze musze jednak odbyc ponownie kurs.
-
pytanie pierwsze czy Ty chcesz się zabić czy dalej żyć bo może warto dalej nie miec prawa jazdy i nie siadać za kierownicę mniej niz rok i 50 punktów?? :zdziwko: <!-- s:zdziwko: --> punkty nie biorą się za niewinność i za przepisowa jazdę
warto się zastanowić nad sobą sory za OT
-
takie coś znalazłem http://omko.pl/artykul/48/prawko-zabrane-za-punkty-karne<!-- m --> ale poczytaj rozporządzenie ministra lub coś podobnego
-
Pojedź z tymi punktami na BP, powinieneś dostać czajnik.
-
a na orlenie drzewko zapachowe <!-- s:D -->
-
[quote="Wrona"]Pojedź z tymi punktami na BP, powinieneś dostać czajnik.[/quote]
[quote="enemik"]a na orlenie drzewko zapachowe <!-- s:D -->[/quote]Haha mocne
-
Na Shellu też są punkty?
-
no bo ja serio myslalem ze jak zbiore 100 to dostane pluszowego misia <!-- s:) -->
fabia jezdze spokojnie , po prostu na wakacje kupilem cos zwawszego no i punkty nawpadaly
hmm, skierowanie na psychotesty czy cos faktycznie dostalem
-
Są, ale za 50 to max płyn do spryskiwaczy, także musisz jeszcze pojeździć z rok bez prawka to może uzbierasz <!-- s:D -->
A w temacie, człowieku przemyśl lepiej swoje zachowanie, Tobie nie są potrzebne psychotesty tylko lekarz odpowiedni... Takim osobom powinno się dać dożywotni zakaz prowadzenia. Sam mam prawko nie całe 3 lata, ale przy tym przejechałem już prawie 70tys. i nie mam nawet punktu...
..daj sobie spokój z prowadzeniem samochodu! poważnie! -
te 50 pkt zebrałeś za jednym razem?
-
nie za 1 tylko co jakis czas, np bylo ograniczenie do 60 ( 3 pasmowa ulica ) a ja mialem 120 i tak 2 razy i juz sie uzbieralo 2 x 10 pktow, no i byly jeszcze inne wyzej juz punktowane/sumowane lacznie ok 50 sie uzbieralo w ciagu wakacji,
miesiecznie robie ok 3-5 tys km wiec prawko koniecznie musze zrobic, tylko nie chce placic za egzamin skoro podobno nie musze dlatego probuje sie dowiedziec co i jak, forum samochodowe wydalo mi sie najlepszym pomyslem zeby uzyskac te info
-
coś kręcisz, bo jak już miałeś 20 to żeby uzyskać 50 to byś musiał 30 na raz dostać, bo jakbyś dostał 2 pkt po tych 20 to już by Ci zabrali prawko.
-
DR dobrze pisze.. powinieneś dostać wezwanie do oddania prawka..
-
:ksiadz: <!-- s:ksiadz: --> i wszystko jasne....
-
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/535/1257419792byemieimis500.jpg/][img]http://img535.imageshack.us/img535/3823/1257419792byemieimis500.th.jpg[/img][/url]
Teraz te punkty możesz zamienić na rower <!-- s:D --> -
nim punkty wejda w zycie mozna natluc kolejne i sumujac wychodzi wiecej, mniejsza o to. Nie napisalem po to zeby mnie ktos umoralnial na temat jazdy tylko chcialem zasiegnac informacji, a zrobil sie z tego smietnik, jestem kierowca jak kazdy inny po prostu przed fabia jezdzilem samochodem z duzym silnikiem, fabia skusila mnie malym spalaniem i jak dorwalem "normalny" samochod to go cisnalem efektem jest brak prawka ktore musze teraz odzyskac i jesli ktos chce pomoc swoja wiedza na ten temat to bede wdzieczny
a od prawienia moralow juz kogos mam
-
Upraszam wszystkich o powstrzymanie się od umoralniania [b]gtsunamim[/b], bo to on musi sobie wszystko w głowie poukładać. Zakładam że strata prawka jest już nauczką dla niego.
[b]gtsunamim[/b] - Nie jestem pewien, ale wydaje mi się że powinieneś odbyć kilka godzin jazd *doszkalających, przejść właśnie psychotesty i zapisać się na kurs. Chyba że coś się zmieniło w tej materii.
Ośrodek Egzaminowania nic na tej temat nie wie ?
Pozdrawiam
sid -
wszystko juz jasne, jesli straci sie prawko za punkty w ciagu pierwszego roku to prawko jest cofniete i trzeba zrobic kurs od poczatku/ info z wordu
-
[quote="gtsunamim"]wszystko juz jasne, jesli straci sie prawko za punkty w ciagu pierwszego roku to prawko jest cofniete i trzeba zrobic kurs od poczatku/ info z wordu[/quote]
A właśnie, nie wziąłem pod uwagę że masz prawko krócej niż rok <!-- s:/ --> Nie pozostaje Ci nic innego jak życzyć ponownego zdania ! Powodzenia.
Pozdrawiam
sid