[F1] Zbyt niski przód fabki
-
Co prawda opisywałem swoje przygody z pewnym ASO. Ale problem który mnie nęka staje się już koszmarnie koszmarny.
Pękła mi sprężyna amortyzatora ( przód , lewa ). Podczas naprawy zostały wymienione 2 sprężyny ( dostarczyłem polskie zamienniki ), łącznik stabilizatora z lewej strony.
Byłem u poleconego mechanika, jednak nie wykrył nic dziwnego ani złego w sposobie montażu sprężyn po aso.
Efekt jest tego taki że fabka siedzi z przodu, co najmniej jakbym miał obniżone zawieszenie. Podczas skrętu kierownicy głównie na postoju słychać i czuć na kierownicy lekkie "chrobotanie". Zastanawia mnie czy może być to wina sprężyn ? Z relacji jakie posiadam to ori springi powinny raczej podnieść auto a nie obniżyć
Czeka mnie chyba wycieczka do ASO u którego robota była zrobiona i kłótnia o poprawienie roboty - w ramach gwarancji na robocizne.
Pozdrawiam
sid -
Też o tym myślałem, ale wątpię w to
Pozdrawiam
sid -
Będziesz się znowu żarł w InterAuto? Ech... Następnym razem nie posłuchaj <!-- s;) -->
-
sid, tak mi się nasuwa czy te sprężyny "aftermarketowe" mają właściwe parametry ? czy czasem nie sa do RS-a :?: <!-- s:?: --> bo innego rozwiązania nie widze, a jeśli coś chrobocze to tylko łożysko...
-
comfort tu nie chodzi o użeranie się , tyle że jak jest gwarancje na robociznę to wydaje mi się że powinni na swój koszt coś poprawić. Pytanie tylko czy to faktycznie oni są winni czy tylko mam felerne springi.
kapi, kupiłem sprężyny u Pana Darka ( adres sklepu w moim podpisie ). Do rs raczej nie są, do żadnych dieslów również nie. Być może po prostu są felerne. Łożysko było wymienianie przy okazji wymiany sprężyn w ASO.
Pozdrawiam
sid -
Pryhodzą mi do głowy amortyzatory
-
No to chyba że mi amortyzatory podmienili, ale szczerze to wątpię hmm...
Pozdrawiam
sid -
Hmm [b]sid[/b] tak się zastanawiam to były orginały czy zamienniki?
-
No zamienniki. Pan Irek mi ostatnio jak u niego byłem stwierdził że nie widzi nic że coś tam jest źle zrobione. I padło na to że po prostu taka uroda tych zamienników. Choć dziwił się że powinno auto iść do góry a nie na dół.
Pozdrawiam
sid -
A nie przytyłeś ostatnio? <!-- s;) -->
Na mój gust najważniejsze to sztywność zawieszenia - jeśli nie wyrzuca na zakrętach i auto nie buja się jak huśtawka, to ja bym się nie martwił. -
a ilosc zwoi jest ta sama? co do zamiennikow to roznie to bywa..
sid to jeszcze tył posadzisz i na glebe mozesz startowac..
-
[b]sid[/b] za bardzo dociążyłeś przód kostkami domestosa i tyle.
-
Nie, nie chodzi mi o kostki domestosa przeciw gryzoniom, którymi[b] sid[/b] ma dociążony przód.
-
Nie wiem już sam, może to po prostu taka uroda tych zamienników <!-- s:D --> Trza uzbierać pieniążką i na wiosnę zrobić remont kapitalny hahah
Pozdrawiam
sid