[F1] Wyciszenie podmaskowe
-
Czy orientuje sie ktoś czy owe wygłuszenie będzie pasowało z fabii I przed liftem do zderzaka z Fabii RS? Bo wydaje mi sie ze w dieslach sa te "pokrywy" większe i nie wiem czy będą pasowały mocowania? a jeśli nie pasuje to jakie wygłuszenie mam założyć jak będę miał ten zderzak RS?
-
pojęcie [b]wygłuszenie podmaskowe[/b] - ja to rozumiem że chodzi ci o tkaninę pod maską :?: <!-- s:?: --> - jeśłi tak to ona nie ma nic wspólnego z zderzakiem RS-a. i w niczym nie przeszkadza.
inna sprawa jest z [b]osłona silnika pod samochodem[/b]. - wtedy należy dobrać taką od RS-a, bo zderzak ( nakładka zderzaka ) jest dłuższa i dalej wchodzi pod samochód, oraz dodatkowo posiada "próg" - taką listwę wygiętą w dół.
patrząc na Twoje oznaczenie silnika MPI - należało by przymierzyć czy wogóle coś będzie pasować. -
Zastanawiam się nad osłoną silnika z tkaniny. Opłaca się? Ma ktoś z Was?
-
w Fabii miałem, teraz nie mam ...
różnice w "maniu i niemaniu " : w Fabii maska po deszczu nie parowała, a tu - paruje bo się nagrzewa od silnika.
nie wiem jaki takie nagrzanie ma wpływ na lakier, ale poważnie się nad tym zastanawiam żeby założyć.
koszt takiego wygłuszenia to 100-200 zł. zależnie od stanu, koszt malowania maski - min. 350 zł.
[b]szymon189[/b], wybór należy do ciebie <!-- s:P --> -
A ten tkaniny nie zjedzą jakieś kuny czy inne zwierzątka ? Mnie, chyba szczur zjadł troszkę wygłuszenia komory silnika. I dlatego od tego momentu mam aromatyczną zawieszkę <!-- s:D -->
Pozdrawiam
sid -
[quote="sid"]A ten tkaniny nie zjedzą jakieś kuny czy inne zwierzątka ? [/quote]
wiem że to może być problem, ale w "mieście" to raczej nie grozi <!-- s:P -->
poza tym w dieslu jest strasznie ciasno żeby coś wlazło pod maske, w benzynie może być więcej miejsca.
oczywiście należy zaopatrzyć się w zatrzaski które mocują te wygłuszenie do klapy. -
[quote="kapi"][quote="sid"]A ten tkaniny nie zjedzą jakieś kuny czy inne zwierzątka ? [/quote]
wiem że to może być problem, ale w "mieście" to raczej nie grozi <!-- s:P -->
poza tym w dieslu jest strasznie ciasno żeby coś wlazło pod maske, w benzynie może być więcej miejsca.
oczywiście należy zaopatrzyć się w zatrzaski które mocują te wygłuszenie do klapy. [/quote]I tu mała ciekawostka, znajomy w FII 1,9TDI w mieście ma problemy z żyjątkami zżerającymi owe wygłuszenie Na jakiś czas pomogło psikadło odstraszające, teraz planuje założyć jakieś cudo pod aku emitujące dźwięki niesłyszalne dla nas, a dla żyjątek niemiłe
-
[quote]I tu mała ciekawostka, znajomy w FII 1,9TDI w mieście ma problemy z żyjątkami zżerającymi owe wygłuszenie Na jakiś czas pomogło psikadło odstraszające, teraz planuje założyć jakieś cudo pod aku emitujące dźwięki niesłyszalne dla nas, a dla żyjątek niemiłe [/quote]
podobno dobrze sprawdza sie kostka do WC zawieszona w komorze silnika <!-- s:) --> -
co do żyjątek i problemów z nimi to pisać do SID-a <!-- s;) -->
-
albo psia sierść.