Witaj na forum Fabia Club Polska

Fabka dr O.

Topic created · 146 Posts · 74964 Views
  • Fajne graty 😉 <!-- s;) -->

• No i sprawa się w końcu wydała.Gratki uruchom Skodzine i daj znać jak to chodzi.Mile widziany filmik 😉

• Chodzi wszystko jak trzeba 🙂 po zestrojeniu bedzie jeszcze lepiej, ale to musze trochę poczekać, bo nie mam kiedy podjechać. Jak wszystko będzie już cacy to zdam relacje 🙂 <!-- s:) -->

• Ile przybędzie Ci PS?

• Tego nie wiadomo 😉 <!-- s;) --> Ostatnio na starym turbo musialem zejsc z konikow i momentu żeby nie meczyć turbo, ale teraz można działać. Zobaczymy co wyjdzie po strojeniu. Prawdopodobnie będzie to mało agresywna korekta żeby nie uciekać z momentem w góre dla własnej wygody. Samochodzik służy mi do pomykania na długie trasy, więc moc musi być na każde zawołanie, a nie że trzeba kręcić jak benzyne.

Mała dopiska do tego co się działo przy wymianie turbinki - IC jak i cały dolot został przeczyszczony, kolektor wypalony mimo, że odziwo nie był jakoś specjalnie zapieczony, rzecz jasna dostał nowe uszczelki. Generalnie obyło się bez większych problemów mimo dość ciasnego podejścia.

• No to ładnie.Pojechałeś z mim jak z g...nem.Też ni. Przepadam za tymi nowobogackimi, którzy spłacają kredyt albo leasing za furę i zgrywaą waźniaków na drodze (brak kierunków przy wyprzedzaniu, zajeżdżanie drogi czy np trąbienie gdy włączają się do ruchu i nie zostaną wpuszvzeni).

[quote="dr O."]mam nadzieje, że jak najszybciej, ale biorąc pod uwagę to co się wydarzyło to raczej się nie wypowie. Pewnie siedzi w domu i płacze, że nie dał rady "skodzinie".[/quote]

Może i płacze, ale to z powodu kasy którą wydał na g...ne auto.W końcu w tym przypadku nikt go nie podziwiał.Idea lansu się nie powiodła.

• szkoda gadać na temat takich ludków. Było, minęło, a odwagi i tak zabrakło żeby się wypowiedzieć na forum więc tylko był odważny na CB.

• No i po robocie 🙂 <!-- s:) -->
    [color=#FF0000]Sid[/color] musisz zrobić dodatkową opcje dla mocy 1.9 Tdi . Proponuje 200 ++ KM i 400 ++ Nm albo 2xx i 4xx 🙂 Napisze tylko tyle, że przed jakimikolwiek zmianami (po wcześniejszym okrojeniu na starym turbo) dzieki nowemu turbo wyszlo 180 KM i 404Nm 🙂 pózniej bylo tylko lepiej 🙂

• [color=#FF00FF][b]Wronia[/b][/color] ale fotka 🆗 oryginalne 🙂 . Pierwszy raz to widzę 🙂 <!-- s:) -->

• [b][color=#993300]dr O.[/color][/b] dawaj kreski a nie pitol 😛 <!-- s:P -->

• nigdy nie pokazywałem i pewnie tak zostanie 😉 <!-- s;) -->

Powiem jeszcze tyle, że walka trwa dalej 😉 i niedługo druga runda, bo wpadł jeszcze jeden mały pomysł 🙂 Na taką zimę to i tak wystarczyło by 1/5 tego co jest 😉
    Dla zainteresowanych - spalanie po modzie jak wracałem na trasie w zimowych warunkach wyszło 5,3 l / 100 km 😉

• Zapraszam:
    [url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=50eb7c5e72acf863][img]http://images63.fotosik.pl/753/50eb7c5e72acf863m.jpg[/img][/url]

• No i wreszcie udało się ukończyć grzebaninę 😉 Turbo nie dawało radę więc zostało ponownie wymienione 😉 na dodatek wpadł nowy wydech, poprawiony dolot, końcówy wtrysków by Pablo (dzięki chopie 😉 <!-- s;) --> ), sterowanie, pełen spiek jednomasa .......

[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=90c2c02bb79ba7ca][img]http://images61.fotosik.pl/828/90c2c02bb79ba7cam.jpg[/img][/url]

• O.o ze ja zle widze czy masz pod klapa 280 KM :?: :przestraszony: Zdono bedzie zbulwersowany hehe :hyhy: <!-- s:hyhy: -->

• Haha.. dobre, dobre.. ale, że Ci tak późno turbo wstaje.. 😛 <!-- s:P -->

PS. Miałeś nie pokazywać kresek 😉

• Doktorek czy aby Ty i zdono nie szykujecie się do jakiegoś super wyścigu?

• Prima aprilis czy tak całkiem syrio?

• [quote="Wrona"]Prima aprilis czy tak całkiem syrio?[/quote]

No jasne, że tak 😉 Kto by tak zakatował mocą sprawne autko, które ma jeszcze sporo km do przejechania 😉 Trochę się zmieni jeszcze, ale nie aż tak 😉 Później zostaje tylko zmiana autka na coś całkiem innego i mocniejszego, bo teraz już przyrost do kosztów jest nieproporcjonalny. No i po za tym spalanie jest rewelka 😉 <!-- s;) -->

• Już chciałam się pytać czy dasz się karnąć 😛 <!-- s:P -->

Log in to reply