Fabka dr O.
-
Jakiej firmy rozrząd?Czy ori pakujesz?
-
Pojechał z sidem . INA w śroku pasek conti wzmocniony. Ostatnio taki sam zestaw wpadł na 90 000 km.
-
Hahaha jasne ze Sidem.Kiedy jechał dziś?
-
No i Fabka doczekała się nowego rozrządu, pompy wody, płynu do chłodnicy, paska do osprzętu, oleju, filtrów - paliwa, oleju, powietrza, kabiny. Teraz długo, długo nic z rzeczy przewidywalnych <!-- s;) -->
-
Wreszcie wczoraj wpadły letnie kółka <!-- s;) -->
-
Co tak późno doktorku? <!-- s:) -->
-
Bo u Doktorka jest jeszcze głęboka zima...Buuuu
-
Myślałem, że [color=#FF0080]Doktorowa[/color] zmieni <!-- s;) --> Tak serio to raz, że pogody były kiepskie, a po drugie brak czasu.
-
[color=#FF00BF]Doktorowa[/color] to nie herszt . Kółek sama sobie nie zmieni <!-- s:) -->
-
Hm... ja dopiero dzisiaj zmieniłam :zawstydzony: <!-- s:zawstydzony: -->
-
jutro skodzilla wpada na małe komputerowe SPA <!-- s;) -->
-
ile tym razem wypluje, doktorku ?? <!-- s;) -->
-
Co to za tajemnicze SPA :?: :oczami: <!-- s:oczami: -->
-
No i skodzia odpoczywa pod chatą po SPA. Zmianie uległ "codzienny" soft. KM zostały, Nm też tyle że inaczej wypłaszczone - w większym zakresie , mimo lepszych efektów turbo na mniejszym doładowaniu więc się tak nie męczy. Dodatkowo EGR - off Na miejscu ciekawe wózki jak zawsze do oblukania w tym jedna Octavia z OCP <!-- s;) -->
-
Dohtór, cos wiyncyj napiszesz ? Ino smak robisz <!-- s;) -->
-
Oj tam oj tam - z racji tego że Doktorowa głównie jeździ Fabianną to chciałem trochę złagodzić zapędy autka żeby przyjemniej się jezdziło. Aktualne dane na kołach to 190KM i 420Nm. Tak jak pisałem wcześniej zmniejszono doładowanie więc i turbo ma lżejsze życie, a mimo to skoda lepiej jedzie bo max moment jest w większym zakresie. EGR wyłączony żeby nie wywołał błędów po zaślepieniu. Generalnie same zalety po wizycie <!-- s;) -->
Mam teraz problem z fotelem kierowcy - niedługo pewnie będzie dziura na boczku oparcia bo od wsiadania i wysiadania zaczyna się przecierać na razie nie mam pomysłu co z tym zrobić. Chyba że macie jakieś propozycje? Niedługo muszę też wymienić łożysko w prawym tyle bo już je słychać delikatnie. -
Dohtór myślę że z twoimi umiejętnościami, wymienizz same te poszycie fotela . Nie jest to trudne. Sam to robiłem w poprzednim aucie <!-- s:) -->
-
Chopie tylko skąd dorwać poszycie do rs-a i skąd wziąć czas na te zabawy ;(
-
Najlepszym sposobem jest przeszczep jasnego materiału z innego miejsca. Np z tyłu fotela tam gdzie kieszeń. W miejsce dawcy można łatwo znaleźć czarny materiał o podobnej fakturze.
-
Potwierdzam. Sam tak kiedyś robilem tylko brałem jasny materiał ze środka siedziska tylnej kanapy (a tam dałem czarny).
Nie ma szans dobrać tego jasnego materiału u jakiegoś tapicera a ASO juz chyba od 2014 nie wspiera tego elementu, nie kupisz samego poszycia jak kiedyś można kupić tylko elementy foteli z poszyciem za chore pieniądze.Dużo łatwiej dobrać czarny.
Dobry tapicer ładnie to zrobi.