[F1] Zawieszenie gwintowane MTS Technik
-
[b]dr O.[/b] Dzięki.. <!-- s:) -->
-
[b]zdono[/b], no i elegancko sie prezentuje <!-- s:D -->
-
[b]zdono[/b] przyznam szczerze że super Ci siedzi :super: <!-- s:super: -->
-
[b]zdono [/b] widzę ten sam problem co i u mnie mianowicie duża felga i gleby nie ma tzn pomiędzy nadkolem o oponą jest ok ale do ziemi daleko <!-- s:P -->
-
[quote="zdono"][ Dodano: 23-08-2011, 12:20 ]
MARKO, ja mam 205/45 r17 przód max dół, tył dwa zwoje od dołu ale mam gumy podwyższające.. przy cofaniu i kołach skręconych max w prawo ociera trochę o przednie prawe nadkole[/quote]To mi na pewno podejdzie. Dzięki za info i za fotkę. Aż się doczekać nie mogę u siebie. NA RESZCIE BEZ PRZEŚWITU W NADKOLU <!-- s:) -->)
-
[quote="Siemi"][b]zdono [/b] widzę ten sam problem co i u mnie mianowicie duża felga i gleby nie ma tzn pomiędzy nadkolem o oponą jest ok ale do ziemi daleko <!-- s:P -->[/quote]
a można tak, żeby zmienić ET, schować felge "do środka" i wtedy bedzie :OK: :?:
[b]zdono[/b] - ładnie to wygląda :cwaniak: -
[b]kapi[/b] u mnie kola się chowają w nadkola lekko tak około pol oponki przód mam na max w dol czyli - 60 a z tylu wywaliłem cala regulacje zostały tylko sprężyny od gwintu. gdybym jakimś cudem zrobił go niżej to niemoglbym skręcać
-
coraz wiecej fabek na gwincie...szukam air bo na nastepny zlot bedzie ostra konkurencja na glebe
-
[b]manii[/b] miesiąc temu był na allegro komplecik wyjęty z golfa 3 po drobnych poprawkach można było zakładać do fabki. Licytowałem do 1700 zł ale nie osiagnolem minimalnej. Z tego co wyśledziłem gościa na jakimś forum chciał około 2200-2500 zl. Do tego trzeba by było doliczyć jakieś 500 do 1000 aby zamontować i dopieścić instalacje. Dodam ze na amorach krzak lepiej nie próbować wiec dodatkowe koszta. No ale zabawa przednia :super: :super: :super: <!-- s:super: -->
-
cos mi skrzypi/ociera z tyłu.. co to moze być?
-
[b]zdono[/b] zapewne opona o nadkole wewnętrzne. jakie to amortyzatory są ?? jeśli to mts to może są za miękkie sorka wiesz ale to tylko mts ! do gwintu potrzebne są twarde o małym skoku. Możesz jeszcze powalczyć z nadkolami plastikowymi opalarka młotem i jazda trzeba je powgniatać do środka auta ja tak musiałem zrobić z przodu
-
nadkola z tyłu nie noszą oznak tarcia o oponę.. wiec to nie to.. a co do przodu to kupiłem już prawe nadkole bo opona wytarła dziurę.. będę musiał go naciągnąć jakoś.. <!-- s:) -->
-
jest z nimi trochę zabawy ale można je ponaciągać ja bawiłem się z 5 godzinek z przednimi.
Ten przód o rant błotnika nie zawadza ?? -
[quote="Siemi"]Ten przód o rant błotnika nie zawadza ??[/quote]
nie nie.. jest wystarczająco twardy...a to skrzypienie z tyłu to tak jak by guma o coś tarła.. :niepewny: <!-- s:niepewny: --> (tylko z prawej strony)
przy bardzo wolnej jeździe (na 1 biegu) na krzywiej drodze to słychać wtedy jak amortyzator pracuje.. wiec może to ta osłona na amorku trze o np nadkole.. hmm.. będę musiał jeszcze raz koło zrzucić i popatrzeć.. -
[b]weuek[/b], chyba trochę przesadzasz.. skoro opona miała by pęknąć przez to ze przy max skręcie ociera o plastikową osłonę to przy tarciu które jest podczas jazdy po asfalcie czy innej nawierzchni to opony by nie było po 100km...
PS. poza tym już nie trze bo się wytarło.. <!-- s:P -->
-
[quote="manii"]coraz wiecej fabek na gwincie...szukam air bo na nastepny zlot bedzie ostra konkurencja na glebe[/quote]
proszę [b]manii[/b] można wcisnąć do fabki <!-- s:) -->
http://cultstyle.pl/viewtopic.php?f=7&t=19333&view=unread#unread -
Siemi
''zdono widzę ten sam problem co i u mnie mianowicie duża felga i gleby nie ma tzn pomiędzy nadkolem o oponą jest ok ale do ziemi daleko <!-- s:P --> ''
na 17'' wystarczy wyciągnąć nadkola i opadnie dodatkowe 40mm w dół
drastyczny zabieg ale wymagany przy szerokiej feldze -
[quote="Siemi"]proszę manii można wcisnąć do fabki [/quote]
komplet zacny i w cenie dobrego gwintu... szkoda ze mam tylko jedno auto do pracy i od święta...
a gleba to jak zaraźliwa choroba
http://www.youtube.com/watch?v=zmKT2tQhZps&feature=related<!-- m -->
tylko ten tego "body...." nie teges
-
witam chcę kupić gwint powiedzcie bo chyba skuszę się na TA-Technix mam felgi tez 16 czy przy jeździe żona + 2 dzieci będę dawał radę ?? już się za bardzo napaliłem żeby nie kupić.
-
pewnie da rade.. ale liczysz sie z tym ze to bardzo obniża komfort jazdy..?