Witaj na forum Fabia Club Polska

Archiwum

Topic created · 4843 Posts · 428715 Views
  • a zaślepienie rygielków tez jakiś pomysł

• http://www.fabiaclub.pl/forum-pl/download.php?id=862<!-- m --> czy ktoś mi rozkoduje moje wyposażenie .. cos mnie niepokoi..

• Ale co :?: <!-- s:?: -->

• CZY mam ASR

• Nie posiadasz ASR

• Skrót do info odnośnie wypasu w [b]ASR[/b] to [b]1AP[/b], u [b]Ciebie[/b] widzę, że go brak.

• dzieki Panowie

• Witam,

Panowie powiedzcie mi jak wyliczyć ile auto spaliło paliwa na danym odcinku ?
    Mam do przejechania jakieś 260 km i chciałbym sprawdzić ile auto spali w trakcie takiej jazdy...

• tankujesz do pełana ( do pierwszego odbicia) wyzeruj licznik km dziennych.( żebyś dokładnie wiedział ile przejechałeś) Po do jechaniu do celu zatankuj ( do pierwszego odbicia) A potem matematyka.
    Czyli np: zatankowałes 15 lit. Układasz proporcję.

260km-15lit
    100km-x lit

(100*15 ) : 260= 5.76 lit/100km

Z tym ,ze to pierwsze odbicie przy tankowaniu jest dość umowne , bo nie zawsze odbija w tym samym momencie ( zwłaszcza na różnych stacjach)

• [quote="koko"]tankujesz do pełana ( do pierwszego odbicia) wyzeruj licznik km dziennych.( żebyś dokładnie wiedział ile przejechałeś) Po do jechaniu do celu zatankuj ( do pierwszego odbicia) A potem matematyka.
    Czyli np: zatankowałes 15 lit. Układasz proporcję.

260km-15lit
    100km-x lit

(100*15 ) : 260= 5.76 lit/100km

Z tym ,ze to pierwsze odbicie przy tankowaniu jest dość umowne , bo nie zawsze odbija w tym samym momencie ( zwłaszcza na różnych stacjach)[/quote]

Sprytny sposób i logiczny.
    Z tym odbiciem to rzeczywiście różnie bywa...
    Przetestuje...

Dziękuję za pomoc.

• Ja mam inny sposób na wyliczenie zużycia paliwa. 🙂 <!-- s:) -->
    Leje do korka (ale nie tak żeby korek się moczył w paliwie) . Następnie jeżdżę i obserwuje jak wskazówka dojdzie do wartości 3/4 pojemności baku i mam na liczniku 186 km to wtedy liczę tak: 🙂
    pełny bak = 45 litrów
    3/4 baku = 33.75 litry
    wartość paliwa wyjeżdżona = 11.25
    przejechałem na tym paliwie 186 km
    i teraz wzór : litry wyjeżdżone dziele na ilość kilometrów podzielonych przez 100
    11.25/1.86=6.05 czy w zaokrągleniu 6.1 litra
    6,1 litra = moje spalanie na 100 km na danym odcinku.
    Na początku jest to może skomplikowane, ale proste - szybko można wyliczyć spalanie. 🙂
    Pozdrowionka 🙂

• co wam da zaślepienie rygielków? bo nie rozumiem? i drzwi się otwiera ciągnąc za klamkę a nie rygielek, bo nie wiem jak u Was ale u mnie rygielek chowa się całkowicie.

• nie wiem czy ja mam jakiś dziwny centralny (+alarm) ale jak zamknę pilotem to mogę ciągnąć za klamki i prędzej je urwę niż drzwi się otworzą sprawdzałem i ani przednie ani tylne nie drgną 🙂 🙂 🙂 <!-- s:) -->

• te klamki wewnątrz? ja mam F1 classic... to u mnie to pewno ubogie... ale jakoś daje rade ;D

• [b]gory[/b] tak wewnętrzne klamki 🙂 4szt 🙂 <!-- s:) --> w F1 ale to może zasługa fabrycznego centralnego zamka i alarmu w instrukcji znalazłem coś takiego jak podwójne ryglowanie cokolwiek by to miało znaczyć rzeczywiście słychać przy zamykaniu tak jakby raz zamknęło i drugi raz "dobiło"

[b]ps. [/b]ja mogę rzeczywiście otworzyć klamkami ale tylko jeśli zamknę przyciskiem kolo podnośników szyb i nie włączę alarmu tylko wtedy można otworzyć klamkami 🙂 🙂

• [quote="Adamus"]A ja mam Fabię sprowadzoną z Włoch i mam jakąś dodatkową blokadę kierownicy na osobny kluczyk. Wkłada się go od dołu kolumny kierowniczej i.... [/quote]

dobry temat na forum publiczne wiec ja mam:
    pięć psow przy kazdym kole jeden (juz ich nawet nie odpinam bo sie do jazdy w kolowrocie przyzwyczaily)
    jestem na kupnie teściowej bedzie siedziec w bagazniku
    jak ide do hipermarketu to biore silnik pod pache
    i dlugi lancuch to podstawa opasac auto i do drzewa zapiac... nie moglem sie powastrzymac przepraszam... 😄 <!-- s:D -->

• Witam.

Mam ubezpieczoną Fabkę w AXA Direct. Za pakiet AC, OC + NW zapłaciłem 732zł. Samochód z 2003, 60% zniżek, 28 lat.

Poniższy nr polisy upoważnia do zniżki w wysokości 100 zł przy pakiecie OC+AC:

[b]BC/1390930/00[/b]

Znajomy zapłacił 520 zł(620 - 100) wykorzystując mój nr polisy AC+OC VW POLO rocznik 2002, 60%, wiek 54lata.

Polecam tą firmę i zapraszam do korzystania z mojego nr polisy.

Pozdrawiam[center][/center]

• Wspomnienia z Wakacji :
    [url=http://img193.imageshack.us/i/lloretdemar140.jpg/][img]http://img193.imageshack.us/img193/8638/lloretdemar140.th.jpg[/img][/url] [url=http://img40.imageshack.us/i/lloretdemar049.jpg/][img]http://img40.imageshack.us/img40/1088/lloretdemar049.th.jpg[/img][/url]

• Mam takie pytanie odnośnie starego katalizatora słyszałem od znajomego że można go oddać na złom i zarobić na paliwo wie ktoś może czy rzeczywiście tak jest jesli tak to czy oddaje się go w całości czy jakoś rozcina ? i ile można dostac za taki katalizator? i czy wogóle opłaca się zawracać głowę dodam że w środku ten wkład zaczął latać po "lekkim" uderzeniu w wystający kamień na polnej drodze i niestety trzeba było wymienić :wsciekly: :wsciekly: :wsciekly: <!-- s:wsciekly: -->

• Witaj, 🙂 <!-- s:) -->
    Za katalizator możesz dostać 100 lub 200 tak było 🙂 . Więc jakby nie patrzeć to się opłaca 🆗 . Nie wiem jak to jest dokładnie czy go trzeba rozebrać czy nie 😐 . To byś musiał się na szrocie dowiedzieć.
    Pozdrawiam. 🙂

Log in to reply