[F1] Sportowe zawieszenie, co wybrać?
-
Ja też mam sportowe sprężynki -35/-40mm na seryjnych amorkach i przejechane na nich w cholere... Jazda na nich fajna chociaż twarda i każdą prawie dziure czuć na drodze ale i tak warto Prawdą jest że na seryjnych amorkach to długo pewnie już nie pojeżdzę więc też przymierzam się do gwinciku :super: no i zbieżności niestety do tej pory nie ustawiłam /brak czasu/ :mur: <!-- s:mur: -->
-
ok montuje zawiasik... obycie i zdolnosci do jazdy autem obnizonym to mam bo wczesniej sejem mykalem na springach-50/70 fotki dam jak tylko springi wymienie
-
Combi obnizonego jeszcze nie bylo <!-- s:D --> czekam na fotki.
A jakie wogole masz sprezynki, jakiej firmy?? -
springi mam waiteca -30 dedykowane do kombi dzis sie umowilem na wymiane wiec jutro powinny byc fotki
-
Przy -30 amorki mogą być seryjne.Springi Weiteca są dosyć miękkie więc tak dużo komfortu nie stracisz.
-
hmm wrazenia z jazdy bezcenne fotki dam jak tylko zrobie.... dzieki wszystkim za pomoc :piwo: <!-- s:piwo: -->
-
Jesli chcesz jezdzic bezpiecznie to nie da sie.
[b]Lesio_Dj[/b], co z fotkami??
-
A ja mam takie pytanie co ile sie wymienia amory i sprezynki bo moze wymieniajac zmienie na sportowe <!-- s:D -->
-
Wymienia sie chyba jak padna <!-- s:D -->
-
u mnie juz jest 85tys i lekko sie zmiekczzyly sprezynki dla tego pytam <!-- s:D -->
-
ja mam komplet orginalnych sprezyn to moge ci sprzedac <!-- s:D -->
-
Jak bede zmieniac to na te wietec ale troche je do tluke jeszcze
-
[quote="kornat"]A ja mam takie pytanie co ile sie wymienia amory i sprezynki[/quote]
To zależy po jak dziurawych drogach się jeździ.
-
w polsce jest duzo takich ale staram sie w miare mozliwosci unikac ich.a jeszcze jak padna to same sprezynki sie wymienia czy amorki tez :?: <!-- s:?: -->
-
Prędzej padną amorki niż sprężynki.
-
Ale jak juz wymieniac to na gwintowe amorki :?: a jak zmienie najpierw amorki o mniejszym skoku do tych sprezynek to nic sie nie bedzie dzialo nie pozadanego :?: <!-- s:D -->
-
Panowie ja mam obniżony o 35 mm , do tego kółka R 16/50 i nie mam więkrzych problemów z jazdą , najgorsze są krawężniki.Dodam wam fotki jak to się prezentuje.
-
u mnie mam eibach'y -30 it tez na 16 pomykam z amorkami nic sie nie dzieje ale jest mi malo i mysle o gwincie ma ktos jakies opinie na temat Weitec'a ?? jest stosunkowo tani w porownaniu z reszta H&R ......
Loni i Zygus cos mysla w tym temacie moze cos podsuniecie...? -
Jeśli chodzi o jazde na seryjnych amorkach przy "sportowych" sprężynach jest napewno o wiele gorsza niż na gwincie ... Niestety na temat Weitec'a wiem tyle co nic H&R to już jakiś konkret no i cena niestety też :zakrecony: <!-- s:zakrecony: -->
-
A slyszeliscie o zawiasie GT Cupline, jest na allegro do polo, ale pisalem do nich i do Fabki moga sprowadzic za 1500zl. Cena jak za gwint super, ale jak z jakoscia??
http://www.allegro.pl/item216890046_zawieszenie_gwintowane_vw_polo_6n2_gt_cupline.html<!-- m -->