[F1] Jak zwiększyć obroty biegu jałowego
-
Panowie jak zwiększyć obroty biegu jałowego ???
Ma ktoś jakieś pomysły ???Będę wdzięczny za pomoc, oczywiście o czymś takim jak adaptacja przepustnicy słyszałem i tu nie o nią chodzi.
-
Czemu wogole chcesz zwiekszac :?: <!-- s:?: --> wszystko jest zaprogramowane i jezeli nie ma zadnych problemow to obroty sa normalne .. jezeli masz za niskie i samochod gasnie to mozesz miec brudna przepustnice lub masz zle wyregulowany gaz (jezeli oczywiscie posiadasz)
-
Ponieważ mam słabą kompresje na 3 cylindrze, fakt ten spowodowany jest wypaleniem zaworów. Niestety nie jestem zwolennikiem rozbierania silników z przebiegiem 70 tyś km - zresztą nawet mnie na to nie stać <!-- s:) --> Dlatego chce minimalnie zwiększyć obroty.
Zna ktoś sposób ???
-
Ja także z chęcią sie przyłączę do pytania. Ponoć idzie to zrobić VAG-COM-em. Tylko jak? Jeżeli bylby ktoś tak miły i dodal jakąś instrukcję to bylbym wdzięczny.
-
Podpinam się do tematu, tylko na odwrót: W moim 1.9 TDI obroty są za wysokie (ok 900), co za tym idzie jadąc na dwójce bez gazu fabia jedzie ok 20km/h <!-- s:) --> Jak można je zmniejszyć?
-
Nie są za wysokie, ja też takie mam.
-
u mnie też 900 <!-- s:) -->
-
Zawsze byłem przekonany że diesel powinien mieć 700-800 max. Tak było w każdym dieslu z jakim się spotkałem. Ale skoro mówicie że tak jest ok to znaczy że jest ok <!-- s:P -->
-
mam pytanie. otóż zauważyłem (jak kupiłem fabiszona jakoś dwa lata temu) że obrotomierz przy rozgrzanym silniku wskazuje 750 obrotów. jakoś mi się wierzyć nie chce żeby to było prawidłowe ustawienie. silnik 1.2 12V. nie powinno być jakieś 900? czy żeby zmienić obroty trzeba zapiąć fabiszona na VAG'a? w serwisie pracują tu same barany i się na skodach wcale nie znają więc zastanawiałem się nad podjechaniem do serwisu BOSCH bo słyszałem że chłopaki są komeptentni. tylko jakie jest Wasze zdanie odnośnie obrotów? nie za niskie?
-
U mnie jest ok 950 ale F2 1,2 htp 70KM i trzyma równiutko
-
[quote="woolfwood"] obrotomierz przy rozgrzanym silniku wskazuje 750 obrotów. jakoś mi się wierzyć nie chce żeby to było prawidłowe ustawienie. silnik 1.2 12V[/quote]
Panowie tyle jest fabek F1 1.2 64KM w FCP proszę odpowiedzieć koledze.
F2 się nie kieruj ona ma 70 KM i może być inaczej.
-
Ja mam 1,4 MPI i mam też 750obr/min. Uważam to za optimum z obserwacji innych aut (nie tylko skody)
-
[quote="wiesuaf"]Podpinam się do tematu, tylko na odwrót: W moim 1.9 TDI obroty są za wysokie (ok 900), co za tym idzie jadąc na dwójce bez gazu fabia jedzie ok 20km/h <!-- s:) --> Jak można je zmniejszyć?[/quote]
Przy dieslu mogę podpowiedzieć jak to zrobić, pytanie jakiego masz vaga ?