[F1] Problem z EPC
-
Witajcie jestem tu nowy, więc nie wiem czy piszę w dobrym dziale.
Od wymiany zamka tylnej klapy pali mi się EPC.
Byłem w serwisie skasowali ale za jakiś czas znowu to samo.
Zauważyłem ze jak byłem na myjni i prali mi tapicerkę to po odpaleniu auta na krótki czas gaśnie. :dontgetit: <!-- s:dontgetit: -->
Szlak mnie trafia co to może być...
:wsciekly: Proszę was o pomoc -
aż się prosi o sprawdzenie wiązki.
- w komorze silnika na podłużnicy
- w peszlu tylnej klapy.
zacznij od tego.
poszukaj też na forum hasła "gnijąca wiązka" lub innych tematów z tym związanych. -
Dzięki Kapi,
Jutro sprawdzę wszystkie wiązki co będę widział i z tyłu też.....
Nareszcie szybka odpowiedz. Byłem na forum Skody to nikt nic nie odpowiedział.
To Forum o Niebo Lepsze
Pozdrawiam <!-- s:) --> -
[quote="mariomario"]Jutro sprawdzę wszystkie wiązki co będę widział i z tyłu też....[/quote]
nie wiem czy nie bedziesz musiał wyjąć filtra powietrza. nie znam silnika HTP.
poszukaj - było na forum :!: <!-- s:!: --> -
podaje linki do wiązki <!-- s:) -->
http://www.fcp.pl/forum/viewtopic.php?t=2801&highlight=wi�zk*Tu jest opis co jak zrobić:
http://www.fcp.pl/forum/viewtopic.php?t=2344&highlight=wi�zk* -
Nieeee...,,,, No Panowie...
To jest prawdziwe forum, poprostu zajebiste :hurra: <!-- s:hurra: -->
Dzięki za rady
Zrobię tak jak piszecie a jutro napiszę czy udało mi się coś z tym tematem załatwić....
Jeszcze jedno pytanko:
Jak bym zrobił to chyba zgaśnie po jakimś czasie samo ???? -
zgaśnie nie zgaśnie, ale ślad może zostać więc na wszelki wypadek lepiej się podpiąć i sprawdzić czy nie ma błędów itp
-
Wielkie Dzięki
Jutro biorę się za robotę <!-- s -->
[size=75][ [i][b]Dodano[/b]: 30-10-2011, 20:57[/i] ][/size]
Jeszcze jedno Pytanko, naprawdę ostatnie.....Jeśli chodzi o blachę to jest to samo co volkswagen czy dużo gorzej ?
Mój znajomy ma polo z salonu z 2005 roku i już cos tam mu wychodzi z tego co pamiętam z tylnej klapy.
I słyszałem ze nawet w Turanach wychodzą niezłe kwiatki.
No właśnie , a Skoda jak tam wygląda ?
Wiem ze bardzo dużo ich się sprzedaje związku z tym procentowo może być więcej takich wpadek.... -
[quote="mariomario"]
Jeśli chodzi o blachę to jest to samo co volkswagen czy dużo gorzej ?
Mój znajomy ma polo z salonu z 2005 roku i już cos tam mu wychodzi z tego co pamiętam z tylnej klapy.[/quote]Witaj.
Temat przeniesiony do działu elektrycznego.
Co do rudej w fabii też się możesz spodziewać czegoś na klapie ... niestety. -
[quote="mariomario"]Jeśli chodzi o blachę to jest to samo co volkswagen czy dużo gorzej ? [/quote]
Z tym jest różnie. Ale przeważnie są to małe ogniska które jak już się pojawią to nie rosną. Zawsze można je trochę zblokować środkiem o nazwie CORTAIN F do kupienia w nomi.
środek niby do usuwania rdzy ale i tez dobrze blokuje jej rozwój dzięki Kawasowi Fosforowemu V.
ja mam ogniska na klapie i na przedniej części tylnego nadkola na dole ( po lewej stronie auta). Dwa razy do roku smaruję i nie widzę żeby się powiększało.A tak poza tematem to uważaj na na rozrząd w 1,2 HTP lepiej wymieniaj go częściej niż nakazuje serwis + części z najwyższej półki.