[F1 i F2] Jakie opony, felgi - temat zbiorczy
-
tu mozna sobie poprzymierzac http://elektrony.cz/?&volba=ElKonfig&auto=sk&model=Fabia (do%2003/2007<!-- m -->)&velikost=16&typ=typ%206Y
-
Fajna stronka <!-- s:) -->
Jest akurat F1 Combi w kolorze srebrnym
pozdro
-
Ja na lato mam zalozone Toyo Proxes T1-R na R15 zima to Goodyear UG PERFORMANCE. Obie oponki w rozsadnych cenach
:dJakby co mam do sprzedania Goodyear R15 195/55, nie pamietam oznaczenia ale sa to te ktore dostalem w salonie. Przejechalem na nich moze 1000 km na doatrciu. Ktos reflektuje?? Oddam w miare tanio. <!-- s:D -->
-
spr te 15 czy sa 55 czy 50 bo ja szukam 50
-
kurde ja będę miał na sprzedaż moje 195/50, ale w czasie bliżej nie określonym, ja wiem, tak gdzieś sierpień wrzesien najwcześniej...
[quote="Lord_Nikkon"]Jakby co mam do sprzedania Goodyear R15 195/55,[/quote]
żebym już miał nową Fabke, to bym sie nie zastanawiał tylko bym brał, ale musi jeszcze upłynąć parę miesięcy (jak wyżej) -
[quote="Lord_Nikkon"]Jakby co mam do sprzedania Goodyear R15 195/55, nie pamietam oznaczenia ale sa to te ktore dostalem w salonie. Przejechalem na nich moze 1000 km na doatrciu. Ktos reflektuje?? Oddam w miare tanio. <!-- s:D -->[/quote]
Pierwsze słyszę o Goodyerach dodawanych w standardzie... z tego co wiem to dodają Continentale, Bridgestone, Barum, Matador i chyba jeszcze Dunlop SP Sport 01
-
Witam czy opony maja znaczenie do glosnosci toczenia sie auta otoz u mnie juz nawet przy minimalnym toczeniu sie skodzinki slychac straszne chuczenie spod kol napewno nie sa ta lozyska nawet na luzie na wylaczonym silniku tak slychac,oponki jakies tam nieznanej firmy czy to moze byc przyczyna zamierzam wymienic na Barumki ale nie wiem czy to rozwiaze problem help!!!!
-
tak, opony mogą się głośno toczyć, tym bardziej jeśli są jakieś nie znanej firmy lub takie najtańsze
np. ja mam zimowe Michelin Alpin A3 i są bardzo ale to bardzo ciche jak na zimówki, znacznie cichsze niż moje letnie 195/50/15 formy TOYO
a jak sprawdziłeś czy nie są to łożyska?
bo w sumie też mogą być, trzeba to sprawdzić dokładnie, czyli podnosimy auto i kręcimy każdym kołem, jeśli się kręci cicho i nie słychać jakiegoś wielkiego szumu czy zgrzytania itp dźwięków, to jest ok, a jeśli są takie dźwięki to łożysko do wymianytrzeba to robić w cichym miejscu, bo inaczej nie usłyszymy nic <!-- s:D -->
-
może masz MATADORY??
-
a może koledzy słyszeli jakieś opinie na temat NOKIANÓW H ???
-
niestety nie.
Mam do sprzedania nowe Matadory Stella 165/70 R14 sztuk 4 - zdjęte z nowego auta, które nawet nie wyjechało z salonu.
-
[quote="arturwpc"]a może koledzy słyszeli jakieś opinie na temat NOKIANÓW H ???[/quote]
Pomykam na nich już dwa sezony. Są rewelacyjne <!-- s:) -->
-
Witam dzieki panowie za podpowiedz lozyska wymienialem na jesien amm oponki jakies made in china a teraz chce wymienic na Debica
-
Witam
w przyszłym tygodniu odbieram F2 z silnikiem 1.2 70KM
koła 14 z oponami 165/70Czy od Octavii 1 kółka 16 z oponami 205/55 wejdą do F2 ? Nie będzie obcierać nigdzie?
Proszę o odpowiedź
pzdr -
porownaj et jakie masz w 2 do et felg oct i wszystko sie wyjasni
nie wiem czy profilbedzie odpowiedni 55 z szerokosci 205 robi juz wysoka opone
myslisz ze jest sens z octavii fele nie sa za ciekawe chyba ze masz okazje kupic tanio tu na forum byly pokazane jakies dosc ciekawe fele do F2 moze cos wybierzesz
-
[b]manii[/b], mam okazje wziąść felgi od Ojca bo ma właśnie 16 KNIPEX orginalne ze SKODY.
Na sam początek by wystarczyłyby a później kupię inne.
Opony ma bridgestony (3 sezony za soba) więc niedługo pójdą do wymiany.14 calowe felgi stalowe jakoś mi nie leżą (takie jakie dostane z salonu) a 2300 zł nie dam za komplet kółek ze skody
pozdro
-
stalowe prawie na zime a na 16 nabierze smaku a opony skoro piszesz ze niedlugo wymiana to wez 205/45/16 i na pewno wszystko sie zmiesci :oczami: <!-- s:oczami: -->
-
A ja mam pytanie. Mam kapcie 165/70 i ile cali powinna mieć felga żeby pasowała :?: i czy ET35 nie będzie za małe :?: <!-- s:?: -->
-
[quote="kornat"]A ja mam pytanie. Mam kapcie 165/70 i ile cali powinna mieć felga żeby pasowała i czy ET35 nie będzie za małe [/quote]
zapewne to 6J x 14 et bedzie pasowac (35, 38, 40 itd przewaznie pasuja)
-
http://www.alloywheels.com/search.asp?strKeywords=5x100 et30,5x100 et33,5x100 et35,5x100 et37,5x100 et38,5x100 et40,5x100 et42,5x100 et45,5x100/57-1 et35,5x100/57-1 et38,5x100/57-1 et40,5x100/57-1 et42,5x100/57-1 et45&strSize=17<!-- m -->"&strSort=Low&numRecordPosition=1&strSearchCriteria=any&PT_ID=all&Make=Skoda&Model=Fabia
ciekawa przymiezalnia felg i duzy wybor 17 :hyhy: