[F1 i F2] Wycieraczki przednie/tylna
-
[quote="LUKI"]- wymiana piór wycierczek
[/quote]Po 15 tys wymieniales juz piora wycieraczek??
Nie za szybko?? -
U mnie wycieraczki przedniej szyby wytrzymują ok 1,5 roku przy nie dbaniu o nie (wycieraczki valeo z czujnikiem zużycia-koszt w serwisie ok 75zł),kiedyś kupiłem w sklepie jakieś inne za ok 50 zł i nadawały się do wyrzucenia po niecałym roku.
-
Moje wycieraczki wytrzymaly juz od lipca 2003 i dalej wycieraja jakby byly nowe
-
Moje orginalne wycieraczki rowniez wytrzymaly stosunkowo dlugo. Nie dlugo wymienialem, ale same gumki i daja rade.
-
Ja też jeszcze nie zmieniałam wycieraczek i śmigają całkiem spoko /autko 2002/
-
tak Loni bo ty wyjezdzasz swoja fabka gdzy jest słoneczko albo na niebie nie ma ani 1 chmurki he he
-
[quote="MŁODY"]tak Loni bo ty wyjezdzasz swoja fabka gdzy jest słoneczko albo na niebie nie ma ani 1 chmurki he he[/quote]
No niestety chciałabym abyś miał racje ....
-
U mnie za pięć lat 4 komplety.
-
[quote="LUKI"][quote="Zygus"]
Po 15 tys wymieniales juz piora wycieraczek??
Nie za szybko??[/quote]wiesz co, już mi mazały szybe !![/quote]
Moje mają rok i ponad 38 kkm mażą tylko kiedy szyba jest całkiem zimna, po paru chwilach jazdy z nawiewem na szybę zbierają całkiem dobrze (cienka warstwa płynu po prostu szybciej /od razu/ z szyby odparowuje). Myślę że jeszcze trochę pożyją...
-
Ja mam 39400 i wycieraczki od nowości nie wymieniane
-
Mam pytanie, niekoniecznie w temacie postu, ale może ktośby mi pomógł. Jakiej szerokości jest wycieraczka do tylnej szyby w Fabii hatchback?
-
4 lata i jeszce niewymieniane.
-
Fabkę mam od pół roku i w tym czasie nie wymieniałem wycieraczki z tyłu i nie wiem kiedy była wymieniana, ale zaczęła mazać więc już czas.
-
[quote="reex"]czesc odrazu przepraszam jesli zly wybralem dzial. Ktos zasunol mi zaslepke z tylnej wycieraczki w mojej fabi. Czy ktos z was wie moze czy takie cos jest do kupienia ?? I ile to moze kosztowac albo znacie kogos kto by mi cos takiego sprzedal. Z gory dzieki za info[/quote]
W sumie najlepiej w salonie... :zakrecony: w InterAuto taka zatyczka (zaślepka) na tylną wycieraczke, a dokładniej na spryskiwacz tylnej szyby, kosztuje około 12 zł. :rozpacz: <!-- s:rozpacz: -->
Na allegro nie znalazlem takowej, podobnie na wszelkiego rodzaju szrotach... :dobani:
-
Mogła Ci wyskoczyć trzyma się tylko na dwóch łapkach.
-
Mnie też zwędzili zaślepke :cenzura: ale kupiłam sobie nową i skleiłam na bardzo mocnym kleju niech teraz ktoś spróbuje mi ją ukraść :krzeslem: <!-- s:krzeslem: -->
-
Ja jak kupiłem fabkę nie miałem ani zaślepki ani dyszy do spryskiwacza, dokładnie była tylko ułamana. Za całość zaślepka + dysza coś ok. 40zł w salonie i dodatkowo kombinowanie jak wyjąć ułamaną końcówkę spryskiwacza.
-
[quote="miecnie"]skodaczesci.pl 10 złociszów[/quote]
Sama zaślepka kosztuje tyle w serwisie.
-
Witam,chciałbym wymienic pióra wycieraczek bo strasznie głośno pracują (charują) po szybie,prawdopodobnie guma straciła swoje właściwości tzn.stwardniała.I pytanie jest następujące czy kupić orginalne czeskie do fabki czy jakieś inne ,może macie sprawdzone firmy w rozsądnych cenach.które nie hałasują i zbierają dobrze wode.
-
[quote="TOM16V"]rginalne czeskie do fabki[/quote]
oryginalne czeskie to i tak (z tego co wiem) albo niemiecki Bosch albo francuskie Valeo.