[F1 i F2] Rozrząd PB - temat zbiorczy
-
Witam wszystkich klubowiczów,ja w swojej fabii jeszcze nie wymienialem rozrządu a mam już zrobione 180tyś.I odpukać w niemalowane jak narazie troszczeczkę głośniej pracyje tylko jak jest silniczek zimny,po nagrzaniu jest ok. :hyhy: <!-- s:hyhy: -->
-
[b]MirekS[/b] ale ja sie wcale nie denerwuje <!-- s;) -->
-
ja też nie..tylko kompletnie nie wiem o co mu chodzi. Temat jest dość jasny. <!-- s -->
[b]maly_Sz[/b] za nieporozumienia :zdrowko:
-
nadal nie wiemy kiedy ślizgi zostaly wycofane <!-- s;) -->
-
Mówi się trudno... najwyżej pier***** łańcuszek i będzie wymiana... Nie ma co się stresować na zapas... z czasem samo da o sobie znać.
Pozdrowionka Panowie <!-- s:P --> -
1,4 16V 2001r. rozrząd na pasku 106 tyś.
rozrząd zrobony w ubiegłym tygoniu, koszt 500 zł bez wymiany pompy wody. Znajomy mechanik powiedział, że ładnie się trzymał jeszcze, tylko jedna z rolek w sumie była do wymiany. <!-- s:) -->
-
[b]homesleep[/b] szukałem kiedy wycofano stary, niestety nie znalazłem, co nie znaczy ze nie znajdę nie poddaje sie, jutro będę miał trochę luzu to wznowie poszukiwania.
Natomiast zmiana ślizgu nie miała wielkiego znaczenia, prowadzenie troszkę lepsze, ale to nie ON był winien większości awarii, a kiepski napinacz olejowy zastosowany w tym rozrządzie. Sam łańcuch [b]Maniek[/b] nie strzela. -
Witam wszystkich,czy może ktoś dysponuje fotkami z wymiany rozrządu w fabce 1,4 8V.Jeśli tak to bardzo proszę opodrzucenie ich na serwer.Mam zamiar wymienić łąncuszek ale niewiem jak się do niego zabrać.Z góry dziękuję.
Pozdrawiam. :padam: <!-- s:padam: --> -
Wiesz co-jeśli opis który masz ,nie daje Ci pełnego poglądu na sprawę.to otwórz maskę i jeszcze raz przeczytaj opis,ale mając jakieś większe wątpliwości to szczerze -nie bierz się sam za to.
Sorry za szczerość
omronp.s.
kornat - mam prośbę dopisz do 4-go punktu "ustawić koła zębate na znaki" i jest O.K.
omron -
[quote="omron"]p.s.
kornat - mam prośbę dopisz do 4-go punktu "ustawić koła zębate na znaki" i jest O.K.
omron[/quote]
właśnie zapomniałem o tym dzięki za przypomnienie <!-- s:) --> -
więc czekamy choc juz mi to nie spedza snu z powiek...bedzie co ma byc <!-- s:) -->
-
Nie jest aż tak źle z tym poglądem,rozbierałem już poloneza na oleju napędowym jak i na benzynie tak więc coś tam kumam.Pozatym ten muj rozrząd jeszcze nie jest aż taki głośny pomimo przejechania 180tyś. to głośniej pracuje tylko na zimnym silniku.
Wielkie dzięki koledzy za radę.Pozdo :rulez: <!-- s:rulez: --> -
moj rozrzad coraz to głosniej chodzi tłcze sie
-
u mnie to jest problem... po zakupie auta ( jestem II gim właścicielem ) w ksiżce serwisowej jest wpis (nie podsteplowany tak jakby pasek był wymieniany nie w ASO ale koleś postanowił wpisać) ze łańcuch rozrządu został zrobiony przy 75tyś km... co jest b. dziwne. troche go słychać tragedii nie ma... teraz auto ma 119tyś km zrobione i nie wiem czy bawić się w wymiane łańcucha czy kupować alufelgi <!-- s:D -->
-
wymiana łancucha to grosze
-
no z tego co mi mowiono to owszem jest to kosztowne gdyz trzeba caly silnik rozkladac zeby sie do tego lancucha dostac...
-
hmm obwieszasz tylko silnik na łapie odkrecasz weze wodne spuszczasz miske olejowa i jestes
-
no tak ale sam tego w tzw. domowych warunkach tego nie zrobi trzeba jechac na jakas hamownie czy aso ale tam zaplace jak za zboze...
-
koledzy pisali ze 350 zl
-
wszystko fajnie z tym łańcuchem tylko szkoda ze tak cholernie trudno sie do niego dostać zeby go wymienić i jedynie na tzw: słuch można powiedzieć czy już jest do wymiany czy jeszcze nie... <!-- s:( --> porażka pod tym względem