[F1 i F2] Rozrząd PB - temat zbiorczy
-
Pierwsza rejestracja 2004.03.02 przebieg 50.000km jak dotąd bez problemów.
-
Rocznik 2004 (przed FL)
Pierwsza rejestracja styczeń 2005
Przebieg 61 tys. km
Zero problemów z silnikiem -
-
Pierwsza rejestracja sierpień 2003 (przed FL)
-
Przebieg 154.000 km :szok: <!-- s:szok: --> - brak awarii, po przeglądach u dealera (odpukać! chodzi bez zarzutu)
-
-
Pierwsza rejestracja 2005r.
Produkcja 2004, Rok modelowy 2005 czyli po liftingu
Przebieg 136 tys. z hakiem.
nie bedę nic mówił, żeby nie zapeszać.
Silnik AZQ oczywiście, bo potem były BME i te już raczej nie budzą wątpliwości.jak kiedyś coś sprawdzałem to na silniku mam dwie daty czerwiec 04 i koniec sierpnia 04
Auto jest z samego początku produkcji liftingowej więc nie wiem czy silnik jest polifotwy czy przedliftowy druga data wskazywała by na poliftowy, a pierwsza przedlifotwy. Całe auto jest jakoś z przełomu sierpnia i września. Ale silnik mógł gdzieś leżeć? nie wiem...Trzymam olej w wysokim poziomie i daję silnikowi chwilkę popracować po uruchomieniu żeby napinacz złapał ciśnienie. Przy wyłączaniu też pozwalam mu się chwilkę ustabilizować.
-
moja osiareczka jest też z 2004 roku
kupowałem w marcu 2005
auto po lifcie
silniczek też AZQ
ma przejechane powyżej 19 tys / km - mało jeżdzeale
przekrecam stacje i jazda ,
fakt widze ze olej mam zalany powyzej max i to chyba któryś raz z rzedu na przegladach , oleju nie traci
czasem dostaje ostro depa ale po rozgrzaniu 90 o/Cten temat mnie .... mam nadzieje ze bede miał spokój tym bardziej ze gwarancja przeszła itd , i to juz któreś auto z kolej nie chciałbym narazie wymieniac
-
ja mam rok produkcji 2004 kupiona na 12.2004
przebieg 40 tys. i zadnych problemów. <!-- s:) --> -
Ja miałem wymieniany przy 95000km. Teraz mam 157 000km i chyba przy 170 000km będę wymieniał. :zdziwko: <!-- s:zdziwko: -->
-
- 05.2004 (przed FL)
- na razie, odpukać, jeździ
- 37kkm
silnik AZQ
-
Witam Klubowiczów
Czy ktoś wymieniał łańcuszek rozrządu w Fabii 1.4 8V we własnym zakresie?
Jeśli tak to proszę o wskazówki jak się do tego zabrać.
Wystarczy opis.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam Krzysztof. -
- Spuszczasz olej
- odkręcasz misę olejową
- ściągasz koło pasowe co jest na korbowodzie
- odkręcasz dekielek rozrządu
- ściągasz równolegle koła i łańcuszek
- ustawić koła zębate na znaki według oryginału
- i później wszystko odwrotnie
-
Jeszcze słówko- dobrze a nawet konieczne ! jest wymienić uszczelkę miski (lub na paście) ,
simmering w pokrywie rozrządu oraz papierową uszczelkę tejże pokrywy.omron
-
i uszczelniacz wału. najlepiej cały komplet kupić
-
Witam
Dziękuję za informacje.W weekend biorę się za wymianę.
Ciekawe jak to pójdzie.
Pozdrawiam Krzysiek -
przebieg 77 000 km
silnik AZQ
rejestracja 2004
produkcja 2003profilaktycznie wymieniam rozrzad w przyszlym tygodniu koszt okolo 600 zł,
czasem centymetry sa kosztowne :rozpacz: <!-- s:rozpacz: --> -
Koledzy, a powiedźcie mi czy warto wymieniać rozrząd-profilaktycznie... :szok: gdy byłem na przeglądzie powiedzieli, ze nie ma potrzeby wszystko pracuje :super: <!-- s:super: --> jeżeli ktos się za to zabierał to jaki poniósł koszt?
-
Chodzi tu o to ,że dochodzi do awari rozrządu w tych silnikach. A koszty naprawy mogą być znacznie wyzsze niż profilaktyczna wymiana. Niestety skoda problemu nie widzi.....i zależy od ich widzimisię czy bedą partycypować w kosztach ewentualnej naprawy.
-
- Pierwsza rejestracja wrzesien2004 r. (przed FL)
- Bez awarii
- Przebiej 107.000 km (zadnych problemow z silnikiem)
-
- Pierwsza rejestracja 06.2003
- Przebieg 41000 :hyhy: <!-- s:hyhy: -->
- Bezproblemowo (ale ciiiii.... zeby nie zapeszac)
-
Pierwsza rejestracja w sierpniu 2003.
Łańcuszek przeskoczył przy 31 tyś. km -
jak Ci się objawiało to przeskoczenie łańcucha?
ja po przejechaniu 1200km mam wrażenie, że głośniej słychać na wysokich obrotach pracę zaworów ale może to subiektywne odczucie - może dlatego, że nie mam wygłuszenia maski - dzwoniłem do skody i podali mi koszt 81zł za wygłuszenie fabryczne - w najbliższym czasie założę je i zobaczymy jak będzie wtedy.