[F1] Diody
-
liczyl juz ktos ile tego potrzeba:
- zegary- .....szt.
- panel nawiewu- .....szt.
- reg.swiatel - ....szt.
nie chce mi sie tego dwa razy rozbierac temu pytam, thx za odp
-
[quote="manii"]liczyl juz ktos ile tego potrzeba:
- zegary- .....szt.
- panel nawiewu- .....szt.
- reg.swiatel - ....szt.
nie chce mi sie tego dwa razy rozbierac temu pytam, thx za odp[/quote]
A na jaki kolor zmieniasz Manii?? Bo ja chcialem zakupic diody białe i poszukuje osob ktore by ze mna kupily by taniej wyszlo
-
ostatnio jezdzilem A3 i czerwony wpadl mi w oko wiec chyba na red, i nawet spoko mnie wyjdzie bo sa w miare po pieniadzach w porownaniu z innymi (niebieskie czy biale) wiec powoli kompletuje
-
Ja też jak bym zmieniał to na czerwone z niebieskim podświetleniem strzałek - wygląda super <!-- s --> .
-
Kurcze teraz to sie zaczalem zastanawiac?? Hmm.. niebieski czy czerwony:) juz sam nie wiem! Ale juz od miesiaca chodzi za mna wymiana podswietlenia i musze to zroboic.
-
[quote="Pinek"]Kurcze teraz to sie zaczalem zastanawiac?? Hmm.. niebieski czy czerwony:) juz sam nie wiem! Ale juz od miesiaca chodzi za mna wymiana podswietlenia i musze to zroboic. 8)[/quote]
Ja mam ten sam problem i też mnie męczy zmiana podświetlenia <!-- s:D -->
-
A mialo byc tak pieknie! Budze sie dzisiaj ide do auta i mialo byc na niebiesko-a tu co? Nic Św. Mikolaj w kulki leci I po co ja bylem grzeczny?
-
[quote="Pinek"] Budze sie dzisiaj ide do auta i mialo byc na niebiesko-a tu co? Nic Św. Mikolaj w kulki leci [/quote]
<!-- s:D -->
On stoi w kolejce po diody :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: -
[quote="MirekS"][quote="Pinek"] Budze sie dzisiaj ide do auta i mialo byc na niebiesko-a tu co? Nic Św. Mikolaj w kulki leci [/quote]
<!-- s:D -->
On stoi w kolejce po diody :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:[/quote]Przy dobrych wiatrach z bieguna może zdąrzy na gwiazdke /jak renifera zmieni na fabkę -oczywiście /
-
Ja zmienialem i mam dostep do diod smd, bo u nas w elektronicznym maja <!-- s:P -->. Sam sobie kupowalem czerwone i niebieskie. Nie pamietam cen, bo robilem to z rok temu. Jak bedzie kilku chetnych to moge sie przejechac do sklepu i Wam kupic (ale musicie dac kaske jakos bo nie mam tyle sianka na raz) komplet mnie wtedy wyniosl ok 80-90zl o ile dobrze pamietam... bo moglem cos pokrecic.
-
[quote="Hildek"]Ja zmienialem i mam dostep do diod smd, bo u nas w elektronicznym maja <!-- s:P -->. Sam sobie kupowalem czerwone i niebieskie. Nie pamietam cen, bo robilem to z rok temu. Jak bedzie kilku chetnych to moge sie przejechac do sklepu i Wam kupic (ale musicie dac kaske jakos bo nie mam tyle sianka na raz) komplet mnie wtedy wyniosl ok 80-90zl o ile dobrze pamietam... bo moglem cos pokrecic.[/quote]
dobrze wiedziec jak bede mial fundusze to napewno zamowie .. :hyhy:
-
sa to diody SMD takie malutkie na liczniku a reszta to sa diody 3mm normalne na 3V
jak cos nie wiesz to pisz -
jaki symbol?
Po co ci to?Oryginalnie są 1311 czyli 3,5 x 2,8 mm
Ja użyłem 1206 czyli 3,2 x 1,6 mm i wyśmienicie pasowałyco do podświetlenia panelu nawiewu - tam też są SMD (takie same)
Podświetlenie przycisków w poręczach, przełaczniku świateł i przycisku ogrzewania szyby
zwykłe diody LED okrągłe 3mmmiłej lektury <!-- s;) --> : [url=http://www.fabiaclub.pl/forum-pl/viewtopic.php?t=992&postdays=0&postorder=asc&highlight=1311&start=0]>>> LINK <<<[/url]
-
[b]vanhouse[/b], oj to bardzo skoplikowane, za pierwszym razem jak sie uczylem to sciagac to zajelo mi to 2 h :cenzura: ale teraz to 15 min ... najpierw sciagasz czarny plastik a potem odginasz 4 biale plastiki i 4 metalowe zapadki (najlepiej zestawem 4 plaskich srubokretow) potem delikatnie wyjmuesz zeby nie pozrywac za deska rozdzilecza linek od sterowania :cenzura: , pod odgieciu tych plastikow i metalowych zapadek trzeba odpiac te linki od wlacznikow, tam tez sa plastkowe zatrzaski, napewno potrzebne do tego beda umiejetnosci akrobatyczne i o tej porze roku to raczej robota na garaz niz na zewntarz :dobani: <!-- s:dobani: -->
-
Ta... pierwsze wyjmowanie panelu zobczyłęm u Wojtasa, i powiedziałem mu ze u niego sie nei dotykam <!-- s:) -->
Generalnie jeśli nie jesteś mocno zdeterminowany to sobie chwilowo odpuść, zdejmowanie tego cholerstwa do masakra (za pierwszym razem), później już nie chcesz sobie podcinać żył
Za to jak zobaczysz efekt to stwierdzisz że warto było
Najpierwsz przygotuj sie dobrze teoretycznie, a potem jakoś pójdzie
A wszystko co i jak sie robi było moim zdaniem nieźle opisane w linku który podałem
-
nie potrzebnie rozbieranie polowy samochodu, przy uzyciu 4 plaskich srubokretow zajmuje to ok 15 min <!-- s:) -->
-
przywieś skrzynke :zdrowko: <!-- s:zdrowko: --> i powymieniam ci te twoje wszystkie bajery
co do plastinków to mam wprawe troszke montuje pozycjonery GPS w pojazdach wszelkiej maści od maszyn budowlanych po najnowsze Astony , Mercedesy , Audi itp
-
przyjedż na spota 16 to pogadamy albo zabiesz sie z kims z Zabrza Gliwic
-
http://pl.youtube.com/watch?v=fRAXxqRw8YM<!-- m -->
[color=green]zielone[/color]-otwarte
[color=red]czerwone [/color]-zamknięte -
Bardzo ładny akcent, trzeba by trochę zaingerować w układ elektryczny.