[F1] Diody
-
ma ktos moze numer diod ktore sa pod zegarami, chcialem sobie przelutowac na czerwone, a czy pod reszta podswietlenia sa te same czy inny model to tez prosze o nr
jest juz podobny topik ale ciazko sie w nim czegos doczytac
pozdr thanx z gory za pomoc -
mnie tez interesuje symbol
chciałem wskazówki zrobić na czerwono
i jazde ekomomiczna <!-- s:D -->lubie czerwone jeżdziło sie kilka lat seat-em
-
Znalazlem na forum:
[quote]Diody zakladalem smd 1311 to mozna kupic http://www.tme.pl<!-- w --> zaklad mi kolega[/quote]
-
thanx RoleX za pomoc tera wiem przynajmniej od czego zaczac (tyle postów a tylko 1 na temat) <!-- s:P -->
jeszcze raz dzieki
-
Wyglada bosko. Gratulacje za osiagniety efekt
-
No extra :brawo: :brawo: :brawo: <!-- s:brawo: --> nic dodać nic ujać super robota
-
Podzielam zdanie moich przedmowcow
Baaardzo ladnie i gustownie to wyglada.. Az sam sie zaczalem zastanawiac nad zmiana
:brawo: <!-- s:brawo: --> -
:brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: <!-- s:brawo: -->
-
fajne
ale zielone jest naj.... -
Wyglada zajebiscie :brawo: <!-- s:brawo: --> :mrgreen:
-
A iczy moglbys napisac ile diod wchodzi w poszczegolne elementy zarowno zegarow jak i calej deski??
-
pieknie ladnie :mrgreen:
-
efekt zarąbisty :brawo: <!-- s:brawo: -->
jak możesz zdradzić symblo i rodzaj diód które zastosowałeś w szczególności te [b][color=red]czerwone [/color][/b]
ja planuje tarcze białe wsadzić i ringi chrom i wskazówki duże i małe na czerwono
ale jak byś mógł wszystkie zastosowane diody zapodać symbol itd
-
[b]Mayek[/b] po prostu bajka <!-- s -->
-
[quote="MŁODY"]jak możesz zdradzić symblo i rodzaj diód które zastosowałeś w szczególności te [b][color=red]czerwone [/color][/b]
ja planuje tarcze białe wsadzić i ringi chrom i wskazówki duże i małe na czerwono [/quote]
Male wskazowki musza byc podswietlone na taki sam kolor jak male "zegary", gdyz nie maja osbnego podswietlenia.
A numery diod juz Mayek pisale strone wczesniej. Dla przypomnienia
[quote]Na stronie http://www.tme.pl<!-- w --> pasują wszystkie diody smd z oznaczeniem KA 3528 .. firmy KINGBRIGHT ELECTRONIC. Smd są w zegarach i panelu od nawiewu. W przyciskach i przełacznikach są zwykłe diody led 3 milimetrowe, tylko w przycisku od nagrzewania tylniej szyby są ledy 3 milimetrowe 12V.[/quote]PS. Pisalby sie ktos na zakup bialych diod, gdyz sa one w stsosunku do innych bardzo drogie, a przy zamowieniu powyzej 50sztu cena jednostkowa jest o ok1 zl nizsza. Ja mysle ze potrzebowalbym ok 20 diod
-
Wlasnie mam tez mam zamiar podswietlic sobie zegary ale chyba na niebiesko. Nie wiecie ile to kosztuje + robocizna?
-
[quote="Pinek"]Wlasnie mam tez mam zamiar podswietlic sobie zegary ale chyba na niebiesko. Nie wiecie ile to kosztuje + robocizna?[/quote]
Ceny diod masz na tej strobnce co wyzej byla podawana. A robocizna to zalezy kto ci bedzie robil. Ja sie rozgladam za jakims znajomym znajomego, co by za przyslowiowom flaszke to zrobil :mrgreen:
-
[quote="Zygus"]... Ja sie rozgladam za jakims znajomym znajomego, co by za przyslowiowom flaszke to zrobil :mrgreen:[/quote]
tylko zeby ta falszke wypil po robocie <!-- s:) --> po bedziesz mial kolorowe podswietlenia jak choinka :mrgreen:
-
[quote="Wojtas"][quote="Zygus"]... Ja sie rozgladam za jakims znajomym znajomego, co by za przyslowiowom flaszke to zrobil :mrgreen:[/quote]
tylko zeby ta falszke wypil po robocie <!-- s:) --> po bedziesz mial kolorowe podswietlenia jak choinka :mrgreen:[/quote]
Prawie zbliżaja się świeta to będzie jak najbradziej :spoko: /gorzej jak świeta sie już skończą a "choinka" zostanie .... :mrgreen: /
-
A tak calkiem serio, to pisalby sie ktos na kupno bialych diod??