[F1 i F2] Jakie opony, felgi - temat zbiorczy
-
ja jeżdżę na 15" 195/55 i po za wyglądem wszystko mi pasuje. Najważniejszy i tak jest stan bieżnika więc jaki rozmiar byś nie miał, a z dobrym bieżnikiem to będzie dobry. Zawieszenie RSa nie jest jakoś wybitnie twarde:) Miłego latania.
-
ja mam fabke combi na 17 wieloszprychowe i fajnie to wyglada
-
[quote="enutel"]ja mam fabke combi na 17 wieloszprychowe i fajnie to wyglada[/quote] wrzuc fotke jak mozesz <!-- s:P -->
-
panowie jak taka felga się ma do fabki 6,5J 15 cali et 38 mają być opony 195/50/15 jeździ ktoś na takich ? mam jeszcze 14-ki org i chciałbym wiedzieć czy podejdą bo te są za emeryckie nie mówiąc o 16 <!-- s:( --> ehh te nasze drogi ukraina
-
anubis dzięki za szybką podpowiedź <!-- s;) --> wiem że zawsze byłoby lepiej na 16-ce ale to może kiedyś pozdr
-
Z tego co pamiętam to ET 35 ma być
-
[quote="szach11"]Witam
Czy felgi o rozmiarze podanym niżej będą pasowały do fabii ?5x100/7J h2 ET 28 PIASTA 57,1/70,4[/quote]
ale nie podałeś średnicy tej felgi nigdzie, widzę tylko że szeroka na 7 cali... -
[quote="szach11"]średnica 15" , czy od golfa IV pasują felgi 15 " ?[/quote]
nie wiem, sprawdź sobie czy jest takie samo ET i w ogóle. google Ci sie zepsuło czy co jest?????????????????? -
Kolego Ciacho! Po co pytasz w takim razie o średnicę felgi, skoro nie chcesz lub też nie potrafisz pomóc???
Powinny pasować te felgi, co do ET nie jestem pewien, bo chyba mogą trochę wystawać:/. Może ktoś inny się jeszcze wypowie, albo poszperaj trochę tutaj, bo o felgach dość dużo tu piszą. -
czy felgi o rozmiarze 15 cali ET 35 szerokość felgi to jest 21 cm a rozmiar otworu centrującego to jest tak 57,1 lub 63,4 spasuja do fabii 1 bez zadnych obcieran ani innych cyrkow
temat scalony - proszę używać szukajki :idea: <!-- s:idea: -->
kapi -
szukales tu:? http://www.fcp.pl/forum/viewtopic.php?t=1974&start=825<!-- m -->
-
Witam, zostały mi oponki letnie 195/60/15 i zimowe 185/65/15 czy zmieściłyby się do fabii 1 kombi rok 06?
Czy jednak je sprzedać bo będą obcierać? -
[b]zlomek[/b], napewno sie zmieszcza ... ja jezdze na 205/45/16 i jeszcze by wlazly wieksze <!-- s:) -->
-
koledzy a ja szukam 2 szt felg rondell takich jak posiadam na aucie może ktoś posiada?
-
różnica między oryginalnymi alufelgami a tanią chińszczyzną..
-
Witam. Mam Skode Fabie 2 z silnikiem 1,4. Jakie alufelgi beda do niej lepsze 195/55/15 czy 14? Zastanawiam sie nad 15 ale czy nie sa one za duze do tego silnika i czy samochod nie bedzie przez to slabszy i mniej zrywny?
-
Ja mam 205/45/16 silnik 60 KM 1.4 mpi tylko że fabia I i dają radę, Wojtas ma ten sam silnik co Ty 75km 16v 1.4 (też fabia I) i też nie narzeka, może fakt troszkę jest wolniejsza ale tylko przy starcie (takie jest moje wrażenie) <!-- s;) -->
-
najlepsza opcja to 15 " oponka 195 / 50
oczywiście wszystko zalezy co chcesz możesz i 17 włozyc
do 15" nie biesz 55 bo bedą brzystko wygladać , za wysoka guma -
Wiem ze na wet 17 moge wlozyc <!-- s:P --> Ale chodzi o to zeby samochod przez to nie stal sie ociezaly.
-
zobacz co masz w homologacji i tego się trzymaj
ja mam 14" - są tańsze niż 15" <!-- s:D -->reszta idzie na cukier...
temat scalony