[F1 i F2] Kierownice
-
Witam kierownica po przebiegu 103 kkm była juz bardzo wytarta więc dałem do obszycia skóra teraz wygląda tak
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/da87b8744900e0b1.html<!-- m --> -
ładnie <!-- s -->
napisz u kogo obszywałes i ile dałes może komus z naszej okolicy sie przyda :super: -
Wygląda super <!-- s -->
-
[quote="MŁODY"]ładnie <!-- s -->
napisz u kogo obszywałes i ile dałes może komus z naszej okolicy sie przyda :super: [/quote]
Obszywałem w Gliwicach na Ul.Toruńskiej (tam jest stacja kontroli pojazdów )cena 150 zł można wybrac skórę tz fakture kolor, na giełdzie w Gliwicach można kupić obszyta za 120 zł ale trzeba swoją oddac i tylko jeden fason skóra gładka pozdrawiam :piwo: -
od 2 osoby słysze ze w gliwcach na giełdzie , znam ja na wylot i niewiem które to stoisko :mur: <!-- s:mur: -->
-
Młody! hmm jak by Ci to wytłumaczyc - na samym końcu giełdy jest stoisko fiata w lewo i do samego końca po lewej stronie ale nie zawsze ten gościu jest .Mimo wszystko polecam obszycie tam gdzie ja obszywalem bo można sobie wybrac gatunek , fakturkę np. jak do RS czyli z dziurkami lub gładką kolorek popielatą czarną , i facet zdemontuje, zamontuje a na gieldzie widziałem jeden fason ale decyzja nalezy do Ciebie . <!-- s -->
-
ładnie wykonana
-
...a ja, dureń, padłem ofiarą marketingu buuuuu, kupiłem na Allegro taki kawałek skóry na kierownicę przeszywany na bokach. Uwierzyłem sprzedającemu i myślałem, że obszycie to bułka z masłem-a gdzie tam......porażka, żeby obszyć ładnie kierownice to musiałbym przejść chyba kursy krawiectwa i cierpliwości, mogłem za te kasę flaszkę kupić ---a'propos jest ktoś z okolic Jaworzna i zna tajemną sztukę obszywania kierownicy i podejmie się tego-stawiam hmm czteropaka <!-- s:) -->
-
17 lat mieszkałam w Jaworznie teraz Chrzanów /więc miło powitać sąsiada :super: / ale niestety obszyć kierownicy skórą nie umiem, ale również nad tym myslałam może jednak warto zajrzeć na giełde do Mysłowic podobno tam jest taka mozliwość lub Gliwice <!-- s -->
-
[quote="sobi"]zarąbiście to wygląda <!-- s:) --> 150zł to nie duzo...korzystał ktos z takiej usługi gdzieś w Lodzi ??[/quote]
Łódź ?? to masz już o rzut beretem do Włocławka - JAVA, sam myślałem o kierownicy i może całej reszcie ale to kupa forsy, na razie chyba poprzestane na kierownicy, jak tylko znajdę chwilkę czasu to podjadę i dam do obszycia -
JAVA CAR DESIGN - cena 300 pln, czas wykonania 4-5 godzin, ale trzeba umówić się kilka dni wcześniej. Jakość wykonania gwarantowana i materiały na pewno też. Tylko troszkę cena wysoka jak na moją kieszeń, przynajmniej na razie muszę odpuścić obszywanie kierownicy
-
[quote="pl_alf"]JAVA CAR DESIGN - cena 300 pln,[/quote]
300zl to duzo, ale firma znana i uznana.
-
za ta kwote to ja mam nówke orginał , a nie jakieś kombinowane <!-- s -->
-
[quote="MŁODY"]za ta kwote to ja mam nówke orginał , a nie jakieś kombinowane <!-- s -->[/quote]
Jakś nie jestem przekonany do orginału Skody, chyba zdecydowanie lepszej jakości jest JAVA, ale to moje osobiste zdanie i opinia -
[quote="pl_alf"]Jakś nie jestem przekonany do orginału Skody, chyba zdecydowanie lepszej jakości jest JAVA, ale to moje osobiste zdanie i opinia[/quote]
A miałeś w rękach jedno i drugie ?
Ja mam oryginał i jest super <!-- s -->Cały pakiet o ile pamietam dobrze kosztuje 800 zł (kierownic drążek biegów i reczny) chyba że potaniało :super:
-
jakoś skody nie jest taka zła
natomiast jest róznica w kierownicy która obszyjesz
a tą co ma orginalna skóre
np grubość o innych nie bede pisał wszystko kwestia gustu <!-- s --> -
Jakosc obszycia by Skoda jest ok natomiast sama skora taka sobie. Moje auto ma 2 latka, 40kkm i juz sa miejsca ze sie matowi i wyciera <!-- s:( -->
-
Pytanie czy istnieja jakies przezkody techniczne by zamontowac 3-ramienna kierownice z seata ibizy??
Jak z poduszka, zmiesci sie wtedy moze, jak z polaczeniami elektrycznymi, kostki beda takie same w seacie i fabii??Na allegro skorzane sa po 100-150zl ale bez poduszek i zaslepek
http://www.allegro.pl/item210929814_kierownica_seat_ibiza_skora_stan_bdb_tanio_.html<!-- m -->
http://www.allegro.pl/item212229333_kierownica_skorzana_seat_ibiza_02_oryginalna.html -
wiec tak zych zdjec jak widze a w fabii jak rozkrecalem to wyglada tak samo ale nie wiem jak w seacie wyglada ta czesc ktora jest sciagnieta ale ta rurka z wtyczka troche inaczej wyglada albo moze tak na zdjeciu wyszlo
-
kier bedzie pasowac na trzpień , co do elektryki to niewielki koszt wymiana pinów i kostek
ja bym ci proponował standardowa , starszy model 3 ramiennnej z grupy VW
takiej jak w RS tez idzie dostać za małe pieniadze oczywiściu używkichyba ze chcesz cos nowego a jest w czym wybierac