Łożysko do wymiany
-
Chciałem zapytać ile kosztuje wymiana łożyska w Fabce. Bo zawiozłem do mechanika fabke bo strasznie głośno buczało w srodku i stwierdził że łożysko do wymiany lub łożyska <!-- s:/ -->
-
To zależy jakie łożysko.. Piszesz, że huczy więc domyślam się, że chodzi Ci o łożyska piast.
Z przodu czy z tyłu?
-
[quote="zdono"]To zależy jakie łożysko.. Piszesz, że huczy więc domyślam się, że chodzi Ci o łożyska piast.
Z przodu czy z tyłu?[/quote]
Jeszcze nie wiem czy z przodu czy z tyłu a w jakich granicach cenowych by to wyniosło
-
Jeśli chodzi o wymianę to z tyłu jest ona bardzo prosta, więc mógłbyś to zrobić sam, z przodu jest więcej zabawy.. robocizna? nie wiem <!-- s:P -->
Natomiast ceny łożysk to około 180zł za sztukę z FAG'a
-
Jak będziesz kupował łożysko to znanej firmy jak pisze zdono, bo podróbka się szybko może wysypać powtórnie szczególnie jeśli jest made in china.
-
Tylko i wyłączni łożysko firmowe Lepiej dać więcej i być pewnym. Ale najpierw zlokalizuj które to <!-- s:) -->
-
Ja płaciłem 50 zł za wymianę przedniego prawego plus 200 za łożysko Fag do skody z ABS
-
W sumie miałem do wymiany:
Lewa końcówka drążka kierowniczego
Wymiana łożyska piasty tył lewyKońcówka 46zł
Łożysko 231 zł
Robocizna 70zł
Zbiezność 60zł
w sumie 407złNie wiem czy dużo zabuliłem bo pierwszy raz to wymieniałem w fabce.
I czeka mnie też wymiana prawą tylną piastę oraz tuleje stabilizatora przód wew ale to po nowym roku.
-
[quote="Ozyr"]W sumie miałem do wymiany:
Łożysko 231 zł
Robocizna 70zł
Zbiezność 60zł
w sumie 407złNie wiem czy dużo zabuliłem bo pierwszy raz to wymieniałem w fabce.
I czeka mnie też wymiana prawą tylną piastę oraz tuleje stabilizatora przód wew ale to po nowym roku.[/quote]
Koszt raczej normalny Po cenie łożyska widać, że firma <!-- s -->
Co do wymiany drugiego łożyska to możesz zrobić to sam i już zaoszczędzisz -
[quote="zdono"][quote="Ozyr"]W sumie miałem do wymiany:
Łożysko 231 zł
Robocizna 70zł
Zbiezność 60zł
I czeka mnie też wymiana prawą tylną piastę oraz tuleje stabilizatora przód wew ale to po nowym roku.[/quote]
Koszt raczej normalny Po cenie łożyska widać, że firma <!-- s -->
Co do wymiany drugiego łożyska to możesz zrobić to sam i już zaoszczędzisz [/quote]
tylko nie zapominajmy, że z tyłu na łozysku też jest nakrętka 12-to kątna i równiez należy ją dokręcić z odpowiednim momentem. ( w przypadku hamulców tarczowych) - nie wiem jak jest przy bębnach ale chyba podobnie.
o tulejach i innych elementach gumowych mamy dosyć obszerny wątek - wystarczy poszukać.
nadmienie - że występują rózne średnice stabilizatora więc nie kupuj ich "na pałe" .... ( tzn wczesniej, niż zmierzysz średnice )